More

  Chiefs til topps i Super Bowl

  Super Bowl er endelig her og for mange er det eneste gang i året man ser amerikansk fotball. Las Vegas er vertskap når San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs skal gjøre opp om tittelen. VG+ har rettighetene i Norge og starter sendingen 22.00 søndag. Kampstart er 00.30 og det er duket for skikkelig fest. Dessverre snakker vi jo amerikansk idrett, så mye handler om reklame, pauseshow og Taylor Swift. Vi velger som vanlig heller å fokusere på kampen som skal spilles og mulige oddsinnsatser.

  Dette er en reprise av Super Bowl-finalen fra 2019. Da ledet 49ers med ti poeng foran siste quarter, men Kansas City slo til med å vinne den 21-0 og 31-20 totalt. Nå møtes de igjen og spillselskapene i USA forteller om tidenes interesse. Det forventes at 67,8 millioner amerikanere skal sette penger på kampen, en økning på 35 prosent fra i fjor. Det snakkes om totale spill på 23,1 milliarder dollars!

  Super Bowl
  Chiefs Til Topps I Super Bowl 4

  San Francisco 49ers

  49ers går til søndagens kamp som favoritter hos spillselskapene. Laget tapte sist mot Baltimore Ravens før jul hvis vi ser bort ifra reservekampen mot Los Angeles Rams. Brock Purdy er lagets quarterback og han er den klart minst rutinerte i årets Super Bowl. Dette er kun hans andre sesong i NFL og den sjette sluttspillkampen totalt i karrieren. I grunnspillet i år satt han 49ers rekord med 4280 passing yards, var best i ligaen på yards pr forsøk og den høyest rangerte quarterbacken. Så lenge han ikke har vunnet Super Bowl lever han imidlertid med usikkerheten på hvor god han egentlig er når det virkelig gjelder.

  Super Bowl
  Chiefs Til Topps I Super Bowl 5

  Slitt defensivt

  Det som i alle fall er sikkert er at 49ers må heve seg kraftig defensivt fra tidligere i sluttspillet om man skal ha en sjanse mot Kansas City Chiefs. Forsvarsspiller Fred Warner har i intervjuer denne uken vært klar på at det man har prestert tidligere i sluttspillet med 5,6 yards pr forsøk imot ikke er i nørheten av godt nok:

  • Vi må stole på forsvaret vårt for å vinne kamper. Vi må slippe til minst mulige poeng og diktere kampene. Det har vi ikke klart i de to siste kampene.

  Mannskapsmessig rapporteres det at George Kittle og Arik Armstead sto over treningen onsdag, men forventes å være i fullt driv igjen før søndagens finale.

  Kansas City Chiefs

  Der det er usikkerhet rundt San Francisco 49ers quarterback Brock Purdy er det liten tvil om hva Kansas City Chiefs bringer til søndagens finale. Patrick Mahomes sammenlignes med legendariske Tom Brady og har allerede vunnet Super Bowl to ganger. At Chiefs skulle være i søndagens finale var det imidlertid lite som tydet på rundt juletider. Laget tapte da 14-20 mot Las Vegas Raiders, et sjokktap av de sjeldne. Der ble man fullstendig dominert fysisk ute på banen og slet offensivt. Defensivt har man stått seg bra hele veien, men som det mesterlaget man er har man funnet rytmen etter hvert som Super Bowl kom nærmere og nærmere.

  Super Bowl
  Chiefs Til Topps I Super Bowl 6

  Mahomes og Kelce = sant

  Patrick Mahomes er den store stjernen, men hans samspill med Travis Kelce er nesten like imponerende. Mahomes elsker å sikte på Kelce når han skal kaste og Kelce elsker å ta imot. Syv sesonger har de nå spilt sammen og når Chiefs klikker offensivt har de nærmest en telepatisk evne til å finne hverandre. Denne sesongen har Travis Kelce naturligvis fått ekstra oppmerksomhet som Taylor Swifts nye flamme noe NFL vet å utnytte ved å filme sangstjernen på tribunen flest mulig ganger under hver eneste Chiefs-kamp. To andre ting som peker mot Chiefs-seier natt til mandag norsk tid er trener Andy Reid som er med i sin femte Super Bowl samt kicker Harrison Butker. Skulle det bli jevnt er det mannen å stole på når det virkelig gjelder. 45 av 45 ekstrapoeng er satt inn denne sesongen og på field goals har det blitt treff på 40 av 42 forsøk. Mannskapsmessig melder trener Andy Reid at Kadarius Toney er usikker, men at Jerick McKinnon og Joe Thuney neppe blir klare.

  Vårt spill

  Det er finaletid og det føles da trygt å spille den beste quarterbacken, laget med mest rutine og treneren som har vært her før. Chiefs har plutselig funnet formen offensivt i sluttspillet mens 49ers-forsvaret har blitt svakere for hver kamp som har gått. Chiefs vant finalen mot Philadelphia Eagles for ett år siden og vi tror de gjør det igjen natt til mandag. Med tanke på at spillselskapene har utnevnt 49ers til favoritt får vi også noen ekstra poeng som kan være gode å ha med seg på veien.

  Spillet:

  Kansas City Chiefs +2,5 poeng til 1,80 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen