More

  Chelsea slo Manchester United 1-0 i FA-cupfinalen

  Det ble rekord da Chelsea slo Manchester United i dagens finale på Wembley

  Outsiderne fra Manchester

  Det er ikke mange årene siden Manchester United startet opp med kvinnefotball igjen. Siden den gang har de gradvis beveget seg mot de tre store i engelsk kvinnefotball. Chelsea, Manchester City og Arsenal har nå fått en ny konkurrent. I dagens finale var det også outsiderne som startet best og kunne tatt ledelsen etter bare få sekunder spilt. Men målet ble annullert. Chelsea-keeper Ann-Katrin Berger stod en god kamp i målet og forhindret baklengsmål for London-klubben før hvilen.

  Tre på rad for Chelsea

  Chelsea gjorde grep i pausen og introduksjonen av Pernille Harder ble avgjørende for kamputfallet. Harder var arkitekten bak målet sammen med Guro Reitan før Sam Kerr fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Flere mål ble det ikke og Chelsea slo Manchester United 1-0 og tok dermed sin tredje strake FA-cupseier.

  Nå rettes fokus mot serieavslutningen i Womens Super League der Manchester United leder tabellen med et poengs forsprang til dagens motstander, men London-laget har en kamp til gode og dermed er det stor sannsynlighet for at de blir ligamestere i år også.

  Nordmenn i aksjon

  Både Guro Reitan og Maren Mjelde startet og spilte hele oppgjøret for Chelsea. For Manchester United ble Vilde Bøe Risa og Lisa Naalsund sittende på benken gjennom hele oppgjøret. Spesielt Reitan har hatt en eventyrlig sesong for de blå denne sesongen.

  Rekord da Chelsea slo Manchester United

  Chelsea Slo Manchester United 1-0 Fremfor Et Rekordstort Publikum På Wembley
  Chelsea Slo Manchester United 1-0 I Fa-Cupfinalen 2

  77 390 mennesker var tilstede på Wembley under dagens finale. Det er ny verdensrekord for tilskuerantall i en kvinnelig cup-finale. Kvinnefotballen er i vekst og i England fortsetter oppturen etter at det engelske landslaget sikret seg EM-tittelen på hjemmebane forrige sommer.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen