More

  Championship: Southampton og Leeds med overtaket etter festfotball

  En målrik runde i Championship så kanskje Ipswich falle akterutseilt i kampen om direkte opprykk.

  Helgens runde i Championship startet allerede fredag kveld med Sheffield Wednesday sin hjemmekamp mot Birmingham. Ian Poveda og Iké Ugbo var begge de to siste ankomne til klubben, og de stjal oppmerksomheten når Sheffield-klubben tok en sterk 2-0 seier. Førstnevnte serverte Ugbo på 1-0 før samme mann stanget soleklart høyest på 2-0 også. Laget nest nederst på tabellen tok dermed innpå lagene over streken.

  Ellevilt på St Mary`s

  Om Southampton ender opp med direkte opprykk fra Championship så er kanskje dette kampen de vil snakke høyest om når sesongen er omme. Huddersfield kom til Southampton stappfulle av selvtillit etter 4-0 seier i første kamp uten manager Darren Moore. De tok kommandoen og ledet 2-0 til pause mot et sjokkert hjemmepublikum som var sikre på at de skulle bevitne deres 22 ligakamp uten tap.

  Joe Rothwell kom til klubben i januar og innbytteren sørget for ro med to raske scoringer etter hvilen, bare for å se at Huddersfield igjen sjokkerte ved å gå opp til 3-2 ved Alex Matos. Klokken tikket mot deres første kamp på 22 kamper, men med ti minutter igjen var Tom Lees uheldig da han satte inn 3-3. Fem minutter før slutt hadde Southampton snudd oppgjøret ved Sekou Mara.

  På overtid fastsatte Samuel Edozie sluttresultatet til 5-3 etter en ellevill omgang av The Saints. De fem målene i andreomgang tok de opp på andreplass igjen og akkurat nå ser ingenting ut til å stoppe Russell Martin sin gjeng. Festfotballen lenge leve.

  Leeds henger på, Ipswich faller av

  Ipswich gikk mot et nytt tap da de tok imot WBA hjemme på Portman Road når John Swift gav gjestene 2-1 med kvarteret igjen å spille. Ipswich, som bare har en seier på deres ni siste i Championship, fikk med seg ett poeng da Omari Hutchinson utlignet tre minutter på overtid. Men med nok et poengtap har de nå fire poeng opp til Southampton på andreplass. Og lite tyder på at Ipswich vil klare å holde samme tempo fremover.

  Leeds er forbi Ipswich på tabellen i Championship etter at de enkelt tok seg av Yorkshire-kollega Rotherham hjemme på Elland Road. Patrick Bamford gav gjestene ledelsen tidlig med en noe heldig scoring før sesongens store spiller i Leeds, Crysencio Summerville, roet alt av nerver med to scoringer i andreomgang, blant annet med en iskald panenka. Leeds holder følge med Southampton etter sin femte strake seier. Har vi nevnt at disse to møtes i siste serierunde?

  Drama i Blackburn, men endelig kunne de juble

  Det har vært noen tunge uker for Blackburn Rovers, men med Jon Dahl Tomasson ute og John Eustace inne var de klare for hjemmekamp mot et annet lag i trøbbel. Stoke kom til Ewood Park med bare to seiere på sine 17 siste kamper, og etter 45 minutter på Ewood Park var det klart at det trolig ville bli 18 kamper. Tyrhys Dolan stod for to scoringer og Sammie Szmodics for det tredje før hvilen. Eustace tok turen ned fra tribuneplass i andreomgang for å mane sine nye menn til seier, og til tross for redusering fra Niall Ennis kunne Blackburn juble for 3-1 og tre viktige poeng.

  For Stoke ble det en ny blytung aften og ampert mellom spillere og fans etter kamp. Stoke er nå bare tre poeng over streken.

  Coventry avsluttet med et smell

  Etter at Hull tapte 0-1 hjemme mot Swansea og Norwich gav fra seg to poeng borte mot QPR var det Sunderland som kunne klartre opp på sjetteplassen etter at de snudde 0-1 til 3-1 i løpet av et kvarter hjemme mot Plymouth. Søndag ble runden avsluttet med oppgjøret mellom Coventry og Millwall der hjemmelaget kunne ta turen opp på sjetteplassen ved seier.

  De begynte derimot dårlig i den hektiske starten når 18-åringen Romain Esse gav Millwall ledelsen etter tolv minutter. Coventry var ikke helt gjenkjennelige de resterende minuttene av omgangen, men i andreomgang var det en ny helt som snudde oppgjøret.

  Haji Wright begynner nemlig å finne rytmen i sin nye klubb og i løpet av tre minutter snudde han oppgjøret. Først på straffe og deretter med en rask avslutning i nærmeste hjørnet. Coventry spilte med selvtillit og kunne fort fått flere mål, men tre poeng var uansett nok til å klatre opp på sjetteplassen.

  Resultater og tabell i The Championship

  • Sheffield Wednesday 2-0 Birmingham
  • Ipswich2-2- West Bromwich
  • Blackburn 3-1 Stoke
  • Cardiff 0-2 Preston
  • Hull 0-1 Swansea
  • Leeds 3-0 Rotherham
  • Middlesbrough 1-2 Bristol City
  • Queens Park Rangers 2-2 Norwich
  • Southampton 5-3 Huddersfield
  • Sunderland 3-1 Plymouth
  • Watford 1-2 Leicester
  • Coventry 2-1 Millwall

  Tabellen før Coventry klatret forbi Sunderland

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen