More

  Championship-runden

  Bristol City og Sheffield United innfridde i forrige helgs ganske så vriene Championship-runde, og dermed viser Championship-tipsene for 2023 ti av tolv spill inn! Og likevel lar man seg altså fortsatt irritere over dette Swansea-laget, som har stått i veien for 100 % uttelling. Spesielt tenker jeg da på hjemmekampen mot Birmingham, der waliserne ledet 3-2 ved 90 spilte. To baklengs på overtid ødela helgen for både lagets supportere, og for meg. Den var tung, og når Russell Martins gutter fant det for godt å slå tilbake – så gjorde de det naturligvis samme helg som jeg hadde satt pengene på at de skulle få bank av Sunderland. De hvite og sorte er ustabile, og var på nytt veldig svake da de denne midtuken bare fikk 1-1 mot nedrykkstruede Rotherham. Denne helgen venter bortekamp mot stødige Luton, og jeg er ikke snauere enn at jeg igjen drister meg til å spille mot Martins menn. Dette kan vel umulig gå bra?

  Flere alternativer

  Det virket vanskelig å finne gode spill i forrige runde. Denne helgen er det flere spennende alternativer. Så gjenstår å se om man plukker de rette. Ligaleder Burnley står i skrivende stund til 1,55 borte mot et Blackpool-lag som virker å være i fullstendig oppløsning. The Clarets kan sove seg til opprykk, og skal selvfølgelig slå oransjetrøyene ganske så enkelt på Bloomfield Road. Mick McCarthys Blackpool kjemper imidlertid for livet, og Blackpool er jo faktisk ett av veldig få lag som har maktet å ta poeng mot Burnley på Turf Moor denne sesongen. Vi lar den ligge. Sheffield United er nærmest Burnley på tabellen, og The Blades sikret seg onsdag også kvartfinaleplass i FA-cupen etter overbevisende seier mot Tottenham. To ganger pengene for Sheffield United-seier denne helgen, men på besøk hos opprykksjagende Blackburn kan man ikke spasere seg til tre poeng.

  Faktisk er det fristende å heller sette penger på tabelljumboen denne gang. Wigan tok poeng i fire første kamper etter managerskiftet, før de forrige helg måtte gi tapt med 1-2-tap mot Preston North End. Hjemme mot et Birmingham-lag som har tapt ni av sine siste elleve skal det imidlertid være brukbare muligheter, og H-odds på 2,20 er spennende. Sunderland-seier til 2,15 hjemme mot Stoke er også fristende, men helgens andre spill plasseres på et av ligaens aller beste hjemmelag.

  Matchball for Millwall

  Norwich er naturligvis ingen kasteball, men Millwall på The Den er av de vanskeligste reisene et Championship-lag gjør i løpet av sesongen. The Lions har bare tapt 2 av første 16 hjemmekamper, og siste to ga altså fire av seks mulige poeng mot tetduoen Burnley og Sheffield United. Millwall har de siste tre sesongene kjempet helt der oppe, men kastet bort mulighetene på oppløpet. Nå er den der igjen, og helgens møte med Norwich kan vise seg å bli helt avgjørende. The Canaries er nærmeste utfordrer utenfor topp 6, og har vunnet tre av sine siste fire. Motstanderne har imidlertid vært Hull, Wigan, Birmingham og Cardiff. Det kan garanteres tøffere utfordring i hovedstaden lørdag.

  FAVORITTEN:

  Luton – Swansea H

  TIPS

  H til 1,95 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Millwall – Norwich H

  TIPS

  H til 2,40 i odds hos Norsk Tipping

  Helgens kamper i The Championship:

  Blackburn – Sheffield United

  Etter en tung periode har Blackburn igjen funnet form som kan ta dem tilbake til Premier League for første gang siden 2012. Forrige helgs 3-1-seier borte mot Blackburn betyr tre strake trepoengere, og syv uten tap. Tirsdag banket man sågar Leicester på King Power Stadium, og Rovers er dermed klare for kvartfinale i FA-cupen. 11-1-4 fra første 16 hjemme på Ewood Park. Etter strake tap, og synet av Middlesbrough i speilet, slo Sheffield United lørdag tilbake hjemme mot Watford. Kampen eneste scoring kom på heading fra Ollie McBurnie, som gikk via Hornets-forsvarer Ryan Porteous og i mål. Boro tapte samtidig mot WBA, og dermed er det igjen syv poengs luke fra The Blades og ned til tredjeplassen. 8-4-4 fra første 16 borte, og slo overs 3-0 hjemme på Bramall Lane i omvendte møte.

  Cardiff – Bristol City

  Tungt slag for Cardiff da toppscorer Callum Robinson skadet seg i 1-0-seieren mot Reading. Minst fem kamper på sidelinjen venter, og waliserne gikk da også målløse av banen i den første av dem. Connor Wickham fikk sjansen i Robinsons skadefravær, men det var Jaden Philogene som var nærmeste nettkjenning – da han traff stolpen i det fortjente 0-2-tapet mot Norwich. 5-5-7 fra første 17 hjemme foran egne fans. Nahki Wells scoret fra straffemerket, og ble kampens eneste målscorer mot Hull i helgen. Dermed ni strake uten tap i The Championship. Rekken på kamper uten tap i alle turneringen stoppet imidlertid på tolv. Kom som forventet til kort i tirsdagens FA-cupoppgjør mot Manchester City, men erfaringen kan bli godt å ta med seg videre. Slo Cardiff 2-0 i omvendte møte på Ashton Gate.

  Middlesbrough – Reading

  Boro kjente lukten av direkte opprykksplass da de i løpet av en snau uke plukket seks poeng på tabellnabo Sheffield United, men etter åtte seirer fra ni siste kamper tok det lørdag slutt.  Mot West Bromwich lørdag havnet man under med 0-2 før ti minutter spilt, og til tross for stort overtak i ballinnehav var man aldri i nærheten av å kunne bryte gjennom Albions for dagen svært tette og kompakte forsvarrekke. To scoringer av Tom Ince, og en straffescoring av Andy Carroll, bidro til enkel seier for Reading mot nedrykkstruede Blackpool. Ince senior lot seg irritere over Blackpool-redusering på overtid, men tre poeng tikket uansett inn på konto. Har nå ni poeng frem til play off, men virker altfor ustabile til å kunne kjempe om opprykk. Bare Huddersfield har dessuten plukket færre poeng på fremmed gress. Slo Boro 1-0 i omvendte møte.

  Huddersfield – Coventry

  Neil Warnock hadde tåre i øyekroken da han feiret comebacket i Huddersfield-stolen med 2-1-seier i bunnoppgjøret mot Birmingham. Langt tyngre da man forrige helg besøkte den suverene ligalederen på Turf Moor. Burnley ledet 2-0 etter et drøyt kvarter, og Huddersfield skal være glade som fikk returnere hjem med «bare» fire baklengsmål i bagasjen. Seks av sesongens åtte ligaseirer er tatt hjemme foran egne fans. Coventry har fortsatt håp om å rekke play off-toget, men etter tre strake seirer måtte man tirsdag nøye seg med målløs bortekamp mot Preston North End. Noen stor overraskelse at det ikke ble seier var det uansett ikke. Dette var 21. bortekamp mot Preston uten seier. Bare 4 av sesongens 16 første på fremmed gress er dessuten vunnet. Slo Huddersfield 2-0 på CBS Arena i omvendte møte i august.

  Wigan – Birmingham

  Etter fire strake uten tap, måtte Wigan gi tapt på besøk hos Preston North End. Ledet 1-0 også på Deepdale, men måtte etter pause tåle tre baklengsmål uten å kunne svare. Dette var første nederlag etter Shaun Maloneys inntog i sjefsstolen, og Wigan er fortsatt tabelljumbo – med fire poeng frem til trygg plass. Dette bunnoppgjøret skal helst vinnes, og Birmingham ble da også slått 1-0 i omvendte møte på St. Andrew’s. Scott Hogan headet i tverrliggeren, men dette var det nærmeste Birmingham kom poeng mot Luton lørdag. Alle de siste fire, og ni av de siste elleve har endt med tap. Holdt uansett stand i bunnstriden, da alle lag bak dem på tabellen også røk på tap. Manager John Eustace innrømmer uansett at det nå er tydelig mangel på selvtillit i spillerstallen hos The Blues. 5-3-8 fra første 16 kamper på fremmed gress denne sesongen.

  Rotherham – QPR

  Flott uke for Rotherham. Slo første Sunderland 2-1 hjemme på New York Stadium, før det denne uken også ble tatt poeng borte mot Swansea. Seks av siste åtte kamper har dermed gitt poeng, og Millers-boss Matt Taylor kan endelig puste en smule mer normalt. Har fire lag ba seg på Championship-tabellen, og kan passere to nye om det vanker tre poeng lørdag. Seks av sesongens åtte første seirer er tatt på hjemmebane. Ingen drømmedebut for nyansatt Queens Park Rangers-manager Gareth Ainsworth, da det lørdag endte med 1-3-tap hjemme mot Blackburn. Dette var fjerde strake tap for QPR, som nå har gått elleve strake uten seier. Nedrykksstreken nærmer seg med stormskritt, og passeres av helgens motstander om det ender med tap. 5-5-7 fra første 17 bortekamper1-1 i omvendte møte med The Millers.

  Millwall – Norwich

  Millwall har bare tapt 2 av sine sist 13 Championship-kamper, og hovedstadsklubben har stø kurs mot play off. Hjemme på The Den har man bare tapt to ganger denne sesongen, og siste to kamper foran egne fans har gitt fire av seks mulige poeng mot tetduoen Burnley og Sheffield United. Tirsdag var man på vei mot ny trepoenger, da man med drøye halvtimen igjen å spille ledet 2-0 borte mot tabellnabo Luton. Seieren glapp rett før full tid, men igjen unngikk man altså tap. Norwich står nå med fire strake uten tap, og tre av de fire er vunnet. Gabriel Sara og Marquinhos med hver sin fulltreffer da Cardiff ble slått 2-0 lørdag, og det skiller nå bare ett poeng frem til play off-streken. 7 seirer og 6 tap fra første 16 bortekamper. Josh Sargent scoret begge da Millwall ble slått 2-0 på Carrow Road i omvendte møte i august.

  Blackpool – Burnley

  Blackpool har bare vunnet én av sine siste 17 kamper, og ingen spesiell bedring å spore etter ansettelsen av Mick McCarthy. Seasiders-bossen innrømmer da også at det må en enorm snuoperasjon til om det ikke neste sesongs skal spilles League One-fotball på Bloomfield Road. Sonny Carey scoret på over tid mot Reading lørdag, men da hadde The Royals allerede scoret tre mål og innkassert alle poeng. Bare Wigan har plukket færre poeng på eget gress. Burnley kan naturligvis planlegge for Premier League-spill igjen neste sesong, når de nå har 19 poeng ned til nærmeste utfordrer til direkte opprykk. Lørdag ledet man 2-0 hjemme mot Huddersfield etter bare et drøyt kvarter, og det endte til slutt med enkel 4-0-seier. I omvendte møte med Blackpool måtte man imidlertid seg med ett poeng, da 3-1-ledelse ble rotet bort det siste kvarteret.

  Luton – Swansea

  Luton styrer mot play off- og opprykksmulighet, men i toppoppgjøret mot Millwall tirsdag var det bare så vidt båten bar. Sisteskanse Ethan Horvath forærte bort Millwalls 1-0-mål, før gjestenes 2-0-mål minnet mistenkelig om offside. Elijah Adebayo reduserte rett før timen spilt, mens Luke Berry reddet poeng med sin fulltreffer rett før full tid. Er inne i topp 6, men flust av rivaler er på skuddhold. Har så langt plukket flere poeng borte, enn hjemme på Kenilworth. Swansea er ikke lenger en opprykksrival. Waliserne er inne i svært tung periode, og etter tirsdagens skuffende 1-1-kamp hjemme mot nedrykkstruede Rotherham ble både spillere og manager Russell Martin buet av banen. Strake tap før Rotherham-kampen, og bare én av siste syv er vunnet. 4-7-6 fra første 17 bortekamper, og røk 0-2 hjemme i omvendte møte med Luton.

  Sunderland – Stoke

  Opprykkshåpet svinner for Sunderland, etter bare ett poeng fra siste tre kamper. Skaden på toppscorer Ross Stewart (ute for sesongen) legger naturligvis en demper på fansens håp om retur til Premier League, og en goalgetter var da også tydelig savnet da man i forrige helgs 1-2-tap mot Coventry skapte både de fleste og største målsjansene. Tung periode, men fortsatt skiller det altså bare fem poeng frem til 6.plassen. 6-5-5 fra første 16 hjemme på Stadium of Light. Ustabile Stoke har lagt play off-drømmen på hylla, men virker i det minste å kunne holde nedrykksstreken på armlengdes avstand. Var lenge best, men endte uansett opp med 0-1-tap hjemme mot opprykksjagende Millwall forrige helg. 0-1-tap også tirsdag, i femterundekampen hjemme mot høytflyvende Brighton.

  Watford – Preston

  Watford gikk fire strake uten tap, før de lørdag endte opp med 0-1-tap i storkampen borte mot Sheffield United. Scoringen var dessuten et selvmål, men alt i alt var nederlaget fortjent da Watford-keeper Daniel Bachmann nok var banens bestemann. Hadde også bare 9 avslutninger på mål, mot Sheffield Uniteds 18. Det skiller etter lørdagens nederlag fire poeng frem til 6.plassen. Halvparten av de første 16 hjemme på Vicarage Road er vunnet, mens fire er tapt. Preston stoppet tirsdag Coventrys seiersrekke, men målløs poengdeling passet ikke noen av de to play off-jagende lagene. North End er nå ubeseiret fra siste fire, men bare én av de fire er vunnet. Bare Luton og Burnley har plukket flere poeng på bortebane. Målløst i omvendte møte med Watford, på Deepdale tilbake i august.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen