More

  Champions League: Molde møter gamle kjente

  Molde møter gamle kjente når Klaksvik står på motsatt side i Champions League.

  • Klaksvik – Molde (Champions League)
  • Tirsdag kl. 20:45 (VG+)
  • Við Djúpumýrar, Klaksvik

  Det er duket for færøysk motstand, når Erling Moes mannskap fortsetter jakten på billett til gruppespillet i Champions League, og Molde møter gamle kjente når sensasjonslaget Klaksvik skal forsøke å ta seg videre på bekostning av nordmennene.

  Klaksvik

  Klaksvik har prestert over all forventning når de har tatt seg forbi Ferencváros (Ungarn) og Häcken (Sverige) i de to foregående kvalifiseringsrunde. Returoppgjøret mot Häcken gikk til straffesparkkonkurranse etter en heseblesende thriller i 120 minutter, og tidligere Molde-spiller Vegard Forren ble den store helten for færøyingene da han satte inn den avgjørende straffen som sendte dem videre.

  Molde Møter Gamle Kjente
  Tidligere Molde-Profil Vegard Forren Ble Helten Mot Häcken.

  Forren er imidlertid ikke den eneste Molde-koblingen i Klaksvik. Laget ledes nemlig av Magne Hoseth, som spilte for moldenserne i hele 15 sesonger, og vant tre seriegull med dem. Nå skal han bryne seg på sin gamle klubb for første gang i trenerkarrieren, når Klaksvik forsøker seg på tredje strake Champions League-sensasjon.

  LES OGSÅ: Gullkampen lever i Eliteserien

  Den hjemlige ligaen leder de i suveren stil med ti poengs margin etter 16 spilte runder. Ligagullet er ikke truet, så færøyingene har de siste ukene rettet all oppmerksomhet mot Champions League-kvalifiseringen. Det har båret uventede frukter, og de var store underdoger både mot Ferencváros og Häcken.

  Molde

  Laget fra rosenes by har meldt seg på i gullkampen igjen etter Bodø/Glimts sviktende form. Og når Molde møter gamle kjente i kveld, er det en sterk Molde-tropp som stiller til start, og Erling Moe har hatt luksusen av å kunne rullere på laget i Eliteserien når de nå møter opp til tredje kvalifiseringsrunde. Slapp imidlertid med skrekken i forrige runde etter at de lå under 0-1 etter det første møtet med finske HJK Helsinki. 2-0-seier i returen på Aker Stadion sikret imidlertid avansementet.

  Molde Møter Gamle Kjente
  Molde Trenger Veton Berisha I Toppform Mot Klaksvik.

  Hjemme i Eliteserien har det meste gått på skinner de siste ukene med fire strake seirer, men Molde hadde spillefri i helgen, for å kunne forberede seg best mulig til kveldens oppgjør på Færøyene. Det bør dermed være et uthvilt og restituert Molde-mannskap som stiller til kamp. Skulle Molde ta seg videre mot Klaksvik, venter trolig knalltøff motstand i siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet, nemlig i form av Galatasaray. De regjerende tyrkiske mesterne blir store favoritter når de skal ut mot Olimpija Ljubljana.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 5,20
  • U 3,70
  • B 1,65

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen