More

  Champions League: Guardiola får aldri bedre gullsjanser enn nå

  Pep Guardiola er et unikum av en manager. Han har hevet standarden kolossalt i alle klubber han har vært i. Han har gjort fotball så vakkert og fornøyelig for både supportere og spillere at Dani Alves en gang sa at det å bli trent av Guardiola var bedre enn sex.
  Selv akter ikke denne skribenten å gå Alves´ sitater nærmere i dybden, men det er vanskelig å se tilbake på Guardiolas karriere de siste 13-14 årene uten å bli imponert. Han startet med å vinne alt som kunne vinnes med Barcelona og den årgangen med Barca regnes den dag i dag som et av historiens beste klubblag, om ikke det beste.
  Men å være hovedansvarlig for Barcelonas kommer med en tung bør. Balansegangen mellom resultater, fremgang og estetikk på selve fotballbanen og politikken utenfor den koster kolossalt med krefter. Pep orket bare frem til 2012 og ett års pust i bakken, før han entret manesjen med nye krefter i Bayern München. Han vant Bundesligaen tre av tre ganger og den tyske cupen ble hentet til München to ganger. 
  Etter tre sesonger i Bayern var det nok. Spanjolen følte han hadde tatt den tyske klubben så langt han kunne, og satte kursen mot den lyseblå delen av Manchester. Etter en uvanlig tøff debutsesong i Premier League, malte City-maskineriet som en katt og spilte kanskje den beste fotballen som noen gang har blitt observert på balløya, og smadret rekord på rekord i prosessen. 
  Nå er han i sin femte sesong i City, men det er én pokal som kontinuerlig har blitt brukt som en kjepphest mot ham etter alle disse årene i München og Manchester: Champions League-trofeet.
  Pep Guardiola ble først og fremst hentet til the Citizens for å bringe hjem klubbens aller første CL-tittel. Etter fire og et halvt forsøk har han fremdeles aldri vært i nærheten. Kvartfinale-exit på bortemålsregelen mot Tottenham i 2019 er det nærmeste han har kommet. Når vi kommer til mai litt senere i år, vil det markere ti år siden han sist gang løftet trofeet med de store ørene, trofeet han lengter etter aller mest. Og det er en hel del som tyder på at det kan bli et minneverdig jubileum.
  For bare noen måneder siden så Manchester City sårbare ut. De hadde på det nærmeste blitt avskrevet som tittelutfordrere i Premier League, og noe CL-gull var det i hvert fall ikke mye prat om. Men, det har skjedd noe. Etter 1-1-kampen mot West Brom 15. desember, har City vunnet 18 kamper på rad. La meg gjenta det, i mer klartekst; 18. Seirer. På. Rad. I en hvilken som helst sesong er det uhyre imponerende, men i denne Covid-baserte ekstremvarianten av en sesong, er det helt uhørt. Ingen vinner 18 kamper på rad denne sesongen. Ikke i toppligaene. 
  I Bundesligaen er det for øyeblikket Eintracht Frankfurt som har den lengste seiersrekken, fem kamper. De spiller ikke engang i Europa. I Serie A er det Inter med fire strake triumfer. De ble slått ut i gruppespillet. I La Liga er det Sevilla som har flest seirer på rad med seks, og de ligger tynt an etter 2-3 mot Dortmund i den første åttendelsfinalen. I Frankrike står det enda verre til, der er det Montpellier på 9. plass som har den lengste seiersrekken på tre.
  Og stjernespillerne faller som fluer denne sesongen, enten med Covid eller muskelskader. Real Madrid har for eksempel ni mann ute før ukens oppgjør mot Atalanta, blant annet kaptein Sergio Ramos, toppscorer Karim Benzema, og €100-millionerskjøpet Eden Hazard. Tidligere storfavoritt Bayern München har flere skadeproblemer, og har forøvrig sett mer og mer sårbare ut i Bundesliga siden nyttår. Manchester City har en skadefri tropp, og siden Pep Guardiola har Europas bredeste stall, har han også råd til å rotere tilstrekkelig på førsteelleveren så belastningsskadene får aldri muligheten til å få fotfeste i City-leiren.
  Alt dette gjør at jeg tror Pep Guardiola aldri vil få en bedre mulighet til å løfte Champions League-trofeet med Manchester City enn denne sesongen. The Citizens er for øyeblikket oddsfavoritter til å gå helt til topps, og Coolbet tilbyr i skrivende stund 3,70 på himmelblått CL-gull, mens Bayern er nestemann på lista til 5,00. PSG og Liverpool følger på de neste plassene med 6,50 og 8,50 i odds. Det er faktisk lavere odds på at City avanserer til kvartfinalen (1,07) enn at Liverpool gjør det (1,09), og det etter at City ennå ikke har foretatt et eneste spark på ballen i oppgjøret mot Borussia Mönchengladbach, mens Liverpool har 2-0 å gå på før returmøtet med RB Leipzig. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen