More

  Champions League-finalen: Haalands Manchester City eller Inter?

  Hvem stikker av med trofeet – Manchester City eller Inter?

  Så skal det endelig avgjøres, hvem som stikker av med Champions League-trofeet i 2022/23 – kan hende den aller mest prestisjefylte tittelen fotball har å by på. Manchester City er på jakt etter en historisk Treble, og vil med triumf i kveld kopiere Manchester Uniteds fremragende bragd fra 1999.

  Den gang ble en nordmann matchavgjørende, og det samme kan fort skje i kveld. For Erling Braut Haaland har vært i fyr og flamme siden han ankom den lyseblå delen av Manchester, og har scoret mål for moro skyld siden ankomst Manchester. Han har pøst inn ubeskjedne 52 mål på like mange kamper, og er den fremste trusselen som Inter må stoppe, om italienerne skal lykkes med å hente sin fjerde Champions League-tittel.

  Pep har en plan

  Manchester City feide til slutt all motstand til side i hjemlig Premier League, og vant til slutt med fem poengs margin til nærmeste utfordrer, Arsenal. FA-cupen ble også hentet på bekostning av nabo og erkerival Manchester United, og nå øyner Pep Guardiola en historisk trippel. City tapte som kjent Champions League-finalen for to år siden, da Chelsea ble for sterke. Nå er muligheten for revansje her.

  Erling Braut Haaland Kan Bli Tungen På Vektskålen For Manchester City I Kveld.
  Erling Braut Haaland Kan Bli Tungen På Vektskålen For Manchester City I Kveld.  – Det var en annen kamp. To år senere, stiller vi med et helt annet lag. Vi planla å gjennomføre en god kamp mot Chelsea for to år siden. Det fungerte ikke. Derfor sier folk at jeg ikke fikk det til. Men, jeg har en plan for årets finale. Jeg har på følelsen av at spillerne vil gi absolutt alt, forsikrer Pep Guardiola på pressekonferansen i Istanbul, der kveldens finale går av stabelen.

  Guardiola er viden kjent for å overtenke taktikk og lag når det kommer til avgjørende karriereøyeblikk, men fikk få problemer i semifinalen mot Real Madrid.

  Seier i Derby della Madonnina

  Så, hva med Inter? De avsluttet Serie A-sesongen på tredjeplass, 18 poeng bak suverene Napoli. De er også nylig kronede Coppa Italia-mestere etter 2-1-seier over Fiorentina i finalen, der Lautaro Martínez like greit scoret begge målene for Nerazzurri. Argentineren er Inters desidert fremste trussel foran boksen, og 25-åringen står med 25 fulltreffere i alle turneringer denne sesongen.

  Lautaro Martínez Er Inters Fremste Måltrussel Mot Manchester City.
  Lautaro Martínez Er Inters Fremste Måltrussel Mot Manchester City.

  Han er heller ikke fremmed for å score mot engelsk motstand, og scoret et briljant mål mot Liverpool på Anfield i Champions League forrige sesong.

  Inter tok seg ganske greit av byrival AC Milan i semifinalen, og kvartfinalen ble kvittert ut med 5-3-sammenlagt seier mot Benfica. Nå venter imidlertid motstand av et helt annet kaliber, og trener Simone Inzaghi vet utmerket godt at spillerne hans må spille sitt livs kamp for at klubbens fjerde Champions League-triumf skal bli en realitet.

  – Vi har ikke råd til å gjøre noen feil. Vi må løpe utrettelig, og vi trenger våre hoder og hjerter på veien. Vi må forholde oss skarpe og fokuserte, og vi må gi alt vi har å komme oss over målstreken. Vi må være på vårt beste for å ha en sjanse. De finere detaljene vil bli nøkkelen for å vinne, understreker Inzaghi foran et samlet pressekorps i Istanbul.

  Manchester City er kjempefavoritt

  Bookmakerne har imidlertid ikke nevneverdig tro på at Inter skal gjøre jobben som kreves. Norsk Tipping har usle 1,47 på at Manchester City avgjør finalen innen 90 minutter, mot hele 6,90 ganger innsatsen på italiensk triumf. Det skyldes blant annet Erling Haaland, som har vært helt ellevill i sin første sesong i lyseblått. Nordmannen har smadret rekord etter rekord i debutsesongen på balløya, som kan krones med historisk trippel i Istanbul. I kveld skal det avgjøres.

  Lyst til å gå på innsiden av CL-finalen?

  Skader og suspensjoner

  Joaquin Correa er eneste usikkerhetsmoment for Inter. City stiller like gjerne skadefritt.

  Tipset

  • U
  • Odds: 4,40

  Manchester City er selvsagt naturlige og store favoritter, men 1,47 er ingenting å skrive hjem om. Derfor forsøker vi oss på en liten slant på at dette går til ekstraomganger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen