More

  Champions League: Festkveld i vente

  PSG – Bayern München
  Tirsdag 13. april kl. 20:45
  Sendes på TV 2 Sport
  Hvis kveldens returmøte mellom PSG og Bayern München blir halvparten så underholdende som forrige ukes oppgjør, har vi en ellevill kveld i Paris foran oss i kveld.
  Ingen av de to gigantene sparte på konfekten i det første møtet, og særlig Bayern München kastet alt de hadde fremover på banen i jakten på seieren. Bayern bombarderte det franske forsvaret, men lyktes ikke med å bryte igjennom tilstrekkelig antall ganger for å dra i land seieren. PSG var nemlig bevepnæt med superduoen Neymar og Kylian Mbappé i den andre enden av banen, og Mbappé var i fyr og flamme og scoret to mål. Hans brasilianske partner sørget for to målgivende i affæren som til slutt endte med 3-2-seier til franskmennene.
  Etter 90 heseblesende minutter i München, gikk kampen umiddelbart inn i historiebøkene som en klassiker, og mange var raskt frempå med å hevde at dette var sesongens kamp hittil. En snau uke senere er det fremdeles vanskelig å være uenig i den påstanden, og derfor er det lov å ha ekstra høye forventninger til kveldens returmøte. Og utgangspunktet kunne vanskelig vært bedre for den nøytrale tilskuer. Bayern må fremover, og Mbappé får trolig vann i munnen av tanken på alt bakrommet som kommer til å oppstå på tyskernes halvdel. 
  PSG fikk en perfekt oppladning til kveldens oppgjør med en 4-1-seier mot Strasbourg i helgens runde i Ligue 1. Mbappé, Pablo Sarabia, Moise Kean og Leandro Paredes scoret målene som ordnet den komfortable seieren, men PSG er fremdeles tre poeng bak overraskelseslaget Lille, som for øyeblikket leder an i racet til det franske ligamesterskapet.
  I Bundesligaen suser Bayern av gårde mot nok et ligagull, som eventuelt vil bli deres niende strake og 27. totalt. Tysklands største klubb ligger fem poeng foran RB Leipzig på andreplass, men skuffet i helgen da det bare ble 1-1 hjemme mot Union Berlin. Savnet av toppscoreren Robert Lewandowski er åpenbart, og Bayern må også unnvære polakken i kveld. Det er nærmest opplest og vedtatt at Lewandowski ville utnyttet flere av de utallige mulighetene Bayern skapte mot PSG forrige uke, men det hører også med til historen at erstatteren hans, Jean-Eric Choupou-Moting ikke gjorde noen dårlig figur. Kameruneren headet vakkert Bayern inn i kampen igjen da han reduserte til 1-2 for tyskerne. 
  Choupou-Moting og resten av lagkameratene er nok avhengig av å sette mulighetene de får i langt større grad i kveld enn de evnet på Allianz Arena forrige uke. Kontringsmulighetene vil nok dukke opp for PSG også i kveld, men franskmennene er betraktelig svekket av fraværet av stopperkjempe og kapteinen Marquinhos. Brasilianeren måtte av banen med en leggskade i det forrige møtet, og ventes ikke tilbake før slutten av april. PSG må også klare seg uten Juan Bernat, Lavyin Kurzawa og Mauro Icardi. Bayern har en skadeliste lang som et vondt år. Uten nevnte Lewnadowski, må tyskerne også klare seg uten Niklas Süle, Corentin Tolisso, Douglas Costa, Serge Gnabry, Malik Tillman, og Marc Roca. 
  Kampodds
  Coolbet 2,93 – 4,18 – 2,22
  Norsk Tipping 2,85 – 3,90 – 2,10
  Unibet 3,00 – 4,35 – 2,18
  PSGs fem siste
  Lille (h) 3-0 Coupe de France
  Lyon (b) 2-4 Ligue 1
  Lille (h) 0-1 Ligue 1
  Bayern München (b) 2-3 Champions League
  Strasbourg (b) 1-4 Ligue 1
  Bayerns fem siste
  Lazio (h) 2-1 Champions League
  Stuttgart (h) 4-0 Bundesliga
  RB Leipzig (b) 0-1 Bundesliga
  PSG (h) 2-3 Champions League
  Union Berlin (h) 1-1 Bundesliga
  Tipset
  Mål, mål, mål! Vi tror og håper dette blir en målfest og en klassiker for historiebøkene. Kamputfallet virker imidlertid helt åpent, men Unibets hjemmeodds på 3,00 virker mest forlokkende. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen