More

  Champions League: Brødreduell i gruppe A  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Rasmus Højlund returnerer til FC København for en intens familieduell mot sine brødre i Champions League. 

  Manchester Uniteds nye stjernespiss jublet høyt da Bayern München, Galatasaray og FC København ble trukket opp av Champions League-bollen. For 20-åringen som har hatt en sjokkerende rask reise fra den danske hovedstadsklubben og frem til høstens spill i Manchester United har to brødre som venter på han i Parken den 24. Oktober.  

  -Jeg gleder meg vilt. En ting er å få møte min klubb fra hjemlandet, men det er ikke mange som får muligheten til å møte sine brødre, og i vertfall ikke i Champions League. Vi krysser alle fingrene for at vi alle får spille. Det ville vært stort for vår familie, sa Rasmus Højlund da det ble klart at tvillingbrødrene Oscar og Emil venter i gruppespillet denne høsten.   

  I tillegg til de danske brødrene får vi også se norske Mohamed Elyounoussi og Birger Meling i FC København etter at trener Jacob Neestrup hentet de til ligamesterne. Signeringene til den danske hovedstadsklubben er på en hylle som får deres fans til å drømme om nye minnerike kvelder i Parken. Den danske storklubben gjør seg sjelden bort i Europa, og har fra før gjort livet surt for både Manchester United, Barcelona og Manchester City en regnfull høstkveld i København.  

  Favorittene har opplevd turbulens 

  Champions League, Harry Kane
  Champions League: Harry Kane Får Engelsk Motstand I Gruppespillet

  Bayern München og Manchester United er de to store favorittene til å komme seg videre fra denne gruppen, men det er ikke til å stikke under en stol at klubbene har hatt en turbulens sommer. I den tyske storklubben har en maktkamp pågått gjennom sommeren etter at klubbdirektør Oliver Kahn og sportsdirektør Hamed Salihamidciz fikk sparken bare få timer etter det noe heldige ligagullet ble utdelt i mai. I sommer har manager Thomas Tuchel klaget til media over spilletroppen, men fikk hentet Harry Kane etter intense forhandlinger.

  Den engelske storscoreren leverte fra start, men det stoppet ikke klagefesten fra å fortsette. Manageren hevdet mangel på en dyptliggende midtbanespillere, noe som førte til frustrasjon fra blant andre den fantastiske midtbanespilleren Joshua Kimmich, som ble beskrevet som for treg til å spille i rollen av sin manager. Siste ord i den saken er nok ikke sagt.  

  Tumultene i München er uansett smårips sammenlignet med Manchester. Der har oppkjøpsproblemer blitt erstattet med en dårlig løst Mason Greenwood-gate før en ny voldssak dukket opp på pulten i United-direktørene like etter sesongstarten. Sleng på uhorvelige skadeproblemer og en Jadon Sancho som fremstår som et problembarn er det ikke rart Erik ten Hag allerede gleder seg til neste ferie. Trolig vil ting se litt lysere ut på skadefronten i det Champions League starter, men de to outsiderne i gruppe A har garantert forhåpninger om å fremprovosere et jordskjelv når de ser hva Manchester United står i av møkk akkurat nå.  

  Mauro Icardi ordnet Champions League

  Molde - Galatasaray
  Mauro Icardi

  Verst over to kvalik-kamper mot Molde, men Galatasaray rodde – på alt annet enn imponerende vis – inn gruppespillplassen i Champions League. Den argentinske stjernespissen Mauro Icardi viste at han fortsatt kan time et løp med millimeter presisjon og frembringe de mest elegante scoringer. Etter kvalifiseringen har klubben forsterket seg med både Wilfried Zaha og de to Spurs-spillerne Davinson Sanchez og Tanguy Ndombele samtidig som norske Fredrik Midtsjø ble solgt etter sin scoring i første oppgjør mot Molde.  

  Den mye omtalte heksegryten i Tyrkia kan bli et problem for både to og tre av lagene som gjester denne høsten, og vi blir ikke overrasket om denne gruppen blir litt jevnere enn hva bookmakerne melder.   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen