More

  Champions League: Borussia Dortmund – Sevilla

  Borussia Dortmund skal prøve å unngå en repetisjon fra forrige sesong da de forsvant ut i åttendelsfinalen etter å ha hatt med seg en ettmålsledelse til returoppgjøret. Den gang røk de 2-3 sammenlagt mot PSG etter at de tok med seg 2-1 til Paris. Også denne sesongen, som i fjor, er det Erling Braut Haaland som har stått for de fleste overskriftene etter første kamp. 
  Nordmannen scoret to og leverte en målgivende i 3-2-seieren mot Sevilla for tre uker siden, og dermed er 20-åringen (ja, du leste det riktig) oppe i elleville 18 fulltreffere på sine 13 første kamper i Champions League. Det er tall som ingen noensinne har vært i nærheten av, og Haalands stjernestatus skytes ytterligere i været for hver ball som havner bak motstanders keeper. I helgens 2-4-tap i Der Klassiker, var det naturligvis Haaland som scoret begge målene. 
  Sancho finner formen
  Etter maktdemonstrasjonen i Sevilla, fastslo den italienske storavisen Gazzetta dello Sport at «Haaland er mer og mer et fenomen», mens den tyske TV-kanalen NTV mener at «Det Haaland gjør er ikke til å fatte og han er løsningen på nesten alle problemene i Dortmund». Spanske AS nøyde seg med å understreke at nordmannen er et annerledes dyr. Det er med andre ord ingen tvil om hvem Sevilla-forsvaret må passe ekstra godt på for å ha en mulighet i returmøtet. Spørsmålet er imidlertid om Erling Braut Haaland lar seg stoppe.
  For kraftspissen fra Jæren har båret mye av ansvaret for Dortmunds poengfangst på egne skuldre denne sesongen. Hans gode lekekamerat, Jadon Sancho, har i lange tider vært en skygge av seg selv fra foregående sesonger, men nå er også engelskmannen i ferd med å finne formen igjen. Driblefanten hadde scoret i fire av de fem siste kampene i Bundesligaen før helgens gigantmøte med Bayern München, og den doble trusselen er et stort varsko for Sevilla. 
  – En av verdens beste
  Spanjolene har hatt et tøffere kampprogram enn de fleste, og har spilt kamp hver tredje eller fjerde dag siden nyttår. Julen Lopeteguis mannskap har klart seg forbilledlig gjennom den knalltøffe perioden, men i det siste har det kommet små tegn på at det begynner å tære på. De åpnet best i det første oppgjøret mot Dortmund, men tyskerne spiste seg gradvis inn i kampen, og i forrige helgs 0-2-tap hjemme mot Barcelona, så de beint frem slitne ut. Og Sevilla-manageren er altfor godt klar over hvem man må passe på i tirsdagens returoppgjør.
  – Resultatet var ikke bra. Det er aldri bra å tape mot en motstander som Dortmund i den første hjemmekampen fordi det er et dårlig resultat før returmøtet, men det er en kamp igjen og vi trøster oss med det. Vi fortjente ikke å tape, men de har en av verdens beste spillere og han utgjorde forskjellen i situasjoner vi burde unngått. Vi må forberede oss godt før returkampen, medgir Sevilla-bossen.
  Dortmund er storfavoritter til å avansere til kvartfinalen, og står i skrivende stund 1,15 til å sende Sevilla ut i Champions League.
  Tipset
  Vi tror Dortmund tar seg av et slitent Sevilla, og spiller H-en til 2,18 hos Coolbet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen