More

  Champions League: Ancelotti vs Pep for 9. gang

  To av klodens beste fotballag og managere barker sammen i kveldens semifinale i Champions League.

  • Real Madrid – Manchester City (Champions League)
  • Tirsdag kl. 21:00 (TV 2 Sport Premium)
  • Santiago Bernabéu, Madrid

  Overblikk

  Det er duket for storslagen semifinale i Champions League når Real Madrid og Manchester City barker sammen på mektige Santiago Bernabéu i Madrid, og møte mellom to av vår tids beste og suksessrike managere. Carlo Ancelotti og Pep Guardiola låser horn for niende gang i deres respektive trenerkarrierer. Gjestene fra Manchester fosser videre mot en vanvittig trippel, og har siktet låst inn mot triumfer i både Premier League, FA-cupen og Champions League. Den gjeveste europeiske turneringen forblir Pep Guardiolas største utfordring som Manchester City-manager, men mange mener han aldri har hatt en bedre sjanse enn denne sesongen.

  En av årsakene til det heter naturligvis Erling Braut Haaland. Nordmannen har brutt nær sagt alt av scoringsrekorder siden ankomst til balløya. 22-åringen står oppført med brukbare 51 mål på 46 kamper for the Citizens denne sesongen, og ikke mindre enn 12 av dem har kommet i Champions League. Han er allerede på 21. plass på toppscorerlisten i Champions League gjennom alle tider med vanvittige 35 fulltreffere på bare 27 matcher. Jærbuen har allerede passert storheter som Samuel Eto’o, Arjen Robben, Luis Suárez og Patrick Kluivert – for å nevne noen.

  Han er den eneste blant stjernene som har scoret 24 eller flere mål i Champions Leagues historie til å snitte mer enn ett mål per kamp, og det synes liten tvil om hvem Real Madrid må fokusere på å stoppe, skal det bli avansement på Citys bekostning.

  Disse gigantene møttes naturligvis i semifinalen forrige sesong også, og da var det Real Madrid, som på høydramatisk vis avanserte til finalen. Los Blancos vant returoppgjøret 3-1 etter ekstraomganger, etter at Rodrygo hadde sørget for forlengelse ett minutt på overtid etter noen vanvittige sluttminutter.

  Real Madrid 2022/23

  Real Madrid stilte til sesongstart som regjerende mestere i både La Liga og Champions League. Tittelforsvaret i hjemlig serie ble det imidlertid aldri noe av, og Los Blancos har, i tillegg til å ha Barcelona langt foran seg på tabellen, også blitt forbipassert av byrival Atlético de siste ukene, og har ramlet ned til en nokså skuffende tredjeplass i La Liga.

  Men, Ancelottis mannskap fikk imidlertid en solid opptur i helgen da de ble spanske cupmestere for 20. gang i klubbens historie. En Rodrygo-dobbel sikret en hardt kjempet seier mot Osasuna, som ikke ga seg uten kamp, og Real vant til slutt 2-1. Tittelforsvaret i Champions League lever også i beste velgående. De tok seg enkelt ut av gruppespillet med 4-1-1, og bemerkelsesverdig nok har de utelukkende møtt engelsk motstand – uten at det har budt på nevneverdige problemer.

  Vinícius Júnior Har Vært En Av De Beste Spillerne I Champions League Denne Sesongen
  Vinícius Júnior Blir En Av Real Madrids Største Trusler I Semifinalen.

  Liverpool ble utspilt med 2-6 sammenlagt, og stort bedre gikk det ikke for Chelsea. Londonerne måtte gi tapt for den spanske stormakten med 0-4, og 10-2 i favør Real Madrid etter fire kamper mot Liverpool og Chelsea bør fungere som en advarsel for Pep Guardiola at det ikke blir å bare spasere seg til finalen i Istanbul. I ligaen har formen imidlertid vært litt mer vaklevoren, med 3-0-3 på de seks siste.

  Real Madrids tropp til kveldens Champions League-thriller.

  Manchester City 2022/23

  Manchester City er i ferd med å gjennomføre en fantastisk sesong, og kjemper på alle fronter. De himmelblå har overtaket i kampen med Arsenal om Premier League-trofeet, og leder ligaen med ett poeng på the Gunners, og har i tillegg spilt en kamp mindre. City har vunnet 14 av sine 15 siste i alle turneringer, og er ubeseiret i alle sine 20 foregående kamper. Formen er med andre ord fryktinngytende.

  Pep Guardiola Øyner Sin Første Champions League-Tittel Som City-Sjef.
  Pep Guardiola Skal For 9. Gang Stå Ansikt Til Ansikt Med Carlo Ancelotti.

  Pep Guardiola har siktet innstilt på en historisk trippel, en bragd som ingen har klart siden erkefienden Manchester United i 1999. FA Cup-finale mot nettopp United venter om en snau måned, men først skal altså Pep Guardiola forsøke å overliste Carlo Ancelotti, og ta the Citizens til sin andre Champions League-finale de siste tre årene. Finalen i 2021 endte som kjent med tap mot Chelsea.

  Erling Haaland gikk noe så sjeldent som målløs av banen i helgens kamp mot laget fra fødebyen, Leeds United, men City kunne likevel innkassere en 2-1-seier takket være en Ilkay Gündogan-dobbel. Tyskeren sikret dermed lagets femte strake seier, og City holder altså stø kurs mot femte Premier League-tittel på siste seks sesonger. Haaland har vært fullstendig ellevill etter ankomst Manchester, og har allerede tatt rekorden for flest mål i løpet av en Premier League-sesong.

  Skader og suspensjoner

  Éder Militão soner karantene for spanjolene. Man City stiller med nesten fulltallig tropp, og Nathan Aké er eneste usikkerhetsmoment for the Citizens.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 3,15
  • U 3,60
  • B 2,15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen