More

  Tårevått gjensyn med Gigg Lane for Bury-fansen

  Dagen var endelig her, etter fire lange og tunge år. Endelig skulle Bury-fansen ta turen til ærverdige Gigg Lane igjen.

  Fjerde mai 2019 spilte Bury 1-1 mot Port Vale på Gigg Lane, og rykket med det opp til League One. Fem over elleve, få måneder senere en kveld i august ble The Shakers kastet ut av ligasystemet. En føniksklubb startet opp og en stadion ble stengt for uoverskuelig fremtid. Men nå, fire år senere er de endelig hjemme. Endelig var det tid for fotballkamp på ærverdige og nydelige Gigg Lane igjen, for første gang siden oppgjøret mot Port Vale fjerde mai 2019.

  Tipsbladet har tidligere skrevet om gjenforeningen av føniksklubben og restene av gamle Bury – som hadde sikret seg eierskapet til stadionet.

  Etter sammenslåingen i mai ble det nye uker med ventetid, men lørdag var dagen kommet. Returen til Gigg Lane og et møte med Mark Hughes og Bradford ventet.

  Bradford vant treningskampen 6-0 over laget fra nivå ni, men resultatet betød ingenting for Bury-fansen som emosjonelle kunne ta innover seg at deres hjem endelig var deres hjem igjen. 2200 tilskuere fant veien til Gigg Lane og flere av den som møtte opp var i ekstasje.

  Fire lange år, og en drøm jeg hadde gitt opp. Jeg trodde aldri jeg ville oppleve denne dagen igjen, utalte en av de fremmøtte.

  Resultatet betød ingenting. Jeg så bare glade mennesker som forlot hjemmet vårt etter kampen, og jeg så flere som gråt underveis i oppgjøret, uttalte en annen.

  Og twitterkontoen til Bury sa det best selv:

  Returen til Gigg Lane, del 2

  Dagen etter var det duket for nok en kamp på Gigg Lane, i det som ble kalt homecoming-weekend. Denne gang var det Ryan Lowe og Preston som tok turen. Passende nok da det var nettopp her managerkarrien til Ryan Lowe startet. Etter tre perioder som spiller for The Shakers ble han manager for klubben i 2018 og ledet Bury til opprykk fra League Two på imponerende vis. Han trakk seg midt opp i det verste kaoset den påfølgende sommeren der spillere, fans og ansatte ikke fikk lønn og ikke visste hva som ville skje med klubben. At det skulle gå så gale var det nok de færreste som så for seg.

  Det var spesielt å returnere, men jeg vil ikke at det skal handle om meg. Dette handler om fansen som får kommet hjem til denne fantastiske banen. Jeg er bare glad for at jeg fikk være en del av det, sa Lowe etter kampen som Preston vant 3-0 med sine reserver.

  Og spesielt var det. Over 5500 tilskuere – og utsolgt da to av tribunedelene var stengt – tok turen til Gigg Lane for å feire hjemkomsten for andre dag på rad, og det som nok en gang ble en emosjonell dag.

  Nå kan fokuset på fotballen starte for alvor. Bury med Gigg Lane i ryggen har alle tiders mulighet til å klatre videre oppover ligasystemet. Og en dag er de tilbake der de hører hjemme, i The Football League. Først må bare nivå ni, åtte, syv, seks og fem bestiges.

  Husk at vår store EFL-spesial kommer 4.august med alt du trenger å vite om seriestarten i Championship, League One og League Two. Trykk her for å bestille ditt digitale abonnement så du får alt på plass i god tid før første spark på ballen. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen