More

  Topp 10 Championship: Burger på topp

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi har plukket ut de ti beste overgangene i Championship denne sommeren, og på toppen runger en rykende fersk Burger.   

  De største stjernene og talentene har forlatt Championship. Chuba Akpom byttet ut Middlesbrough med Ajax. Victor Gyokeres og Gustavo Hamer byttet ut Coventry med Sporting og Sheffield United mens stortalentet Alex Scott reiste videre fra Bristol City til Bournemouth. Etter en heseblesende avslutning på et vindu fult av overganger har de ti beste overgangene på nivå to blitt kåret. Mange vil nok savne navn som Aaron Ramsey, Harry Winks, Conor Coady og Ryan Manning, men i tøff konkurranse fikk de ikke plass på listen vår denne gang. Men hvem vet, kanskje noen av våre utvalgte plutselig havner på flopplisten i 2024-utgaven av Championship.  

  Les også: Topp ti overganger i Premier League er også kåret

  Her er de ti beste overgangene i Championship

  10. Jason Knight  

  Fra Derby County til Bristol City  

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1032887754 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 11

  22-åringen forlot Derby etter å ha gått gradene i klubben. Midtbanespilleren har i flere år blitt sett på som et stort talent og viste allerede i 2021/22-sesongen at han skal spille på det høyeste nivået etter hvert. Var da stor for et Derby som var på kanten av stupet i Championship og kunne ikke fortsette en sesong to i League One. Bristol City har under Nigel Pearson fokusert stort på talentutvikling og Knight vil passe perfekt inn, noe den fine starten allerede har vist.  

  9.Andre Vidigal 

  Fra Maritimo til Stoke City  

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1008777866 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 12

  Den 24 år gamle offensive midtbanespilleren kom som et noe ukjent blad inn portene på Britannia, men har raskt vist seg å bli en liten yndling hos hjemmefansen. To mål i debutkampen mot Rotherham ble fulgt opp med mål i ligacupen og seiersmål i neste hjemmekamp mot Watford. Med tre mål på fire starter i ligaen kan den portugisiske venstrekanten fort være en av de artigste signeringene denne sesongen.  

  8. Haji Wright 

  Fra Antalyaspor til Coventry  

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1034112200 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 13

  Coventry har mistet sine to stjerner, men har erstattere som virkelig kan dempe savnet. Amerikanske Wright er en av dem, og USA sin landslagsspiller valgte overraskende nok Ricoh Arena som ny arbeidsgiver. Rekordovergangen til den store og raske spissen imponerte allerede fra første sekund da han kom inn som innbytter i premieren mot Leicester, og scoret senere sitt første mål for klubben. Har på sine to starter allerede gitt forsvarsspillerne i Championship store problemer, og mer er i vente.  

  7. Christian Fassnacht 

   Fra Young Boys til Norwich  

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1033785761 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 14

  Norwich gikk under radaren til de fleste i sommer, og det gjorde denne overgangen også. David Wagner henter sin tidligere elev fra tiden i Sveits, og Fassnacht har med sine 29 år i banken allerede vist sin rutine og klasse for et Norwich som kom flyvende ut av startblokken denne sesongen. Har allerede notert seg for to mål på tre starter for sin nye klubb, og vil sammen med Jonathan Rowe være en farlig duo bak deres utvalgte spiss. Den sveitsiske landslagsspissen har bikket tosifret scoringer i sine to siste sesonger i Sveits, og gjør nok fort det i år også.  

  6. Bali Mumba 

  Fra Norwich til Plymouth  

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1034031584 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 15

  Etter et helt fantastisk utlån i Plymouth forrige sesong skulle man tro Mumba skulle få sjansen i Norwich. Istedenfor ble det retur til Plymouth på fast basis etter at overgangen gikk i orden i sommer. Rekordovergang for lille Plymouth, men summen er latterlig liten når man vet hvilke kvaliteter 21-åringen har. Kan spille både venstreback og venstrekant og har herjet innledningsvis i sesongen, med blant annet drømmemålet mot Huddersfield i premieren etter opprykket til Championship i vår.  

  5. Scott Twine 

  Fra Burnley til Hull City 

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1033719334 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 16

  Årets spiller og årets stjerne for Milton Keynes i 2021/22-sesongen da han egenhendig herjet med alle i League One, og samtidig sendte Milton Keynes til play off. Med 20 scoringer og 13 målgivende pasninger – deriblant noen perler av noen scoringer – var det ikke overraskende at Vincent Kompany og Burnley plukket opp den scoringsglade midtbanespilleren forrige sommer. Der ble det en sesong preget av skader og lite spilletid, selv om han glimtvis fikk vist sitt enorme potensiale. 23-åringen kan fort bli en av sesongens aller beste spillere i Championship.  

  4. Joel Piroe 

  Fra Swansea til Leeds United 

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1033995813 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 17

  Den 24 år gamle nederlenderen scoret 44 mål på sine to sesonger i Swansea, noe som gjorde han til en ettertraktet spiller denne sommeren. Everton, Leicester og Southampton hadde han alle på blokken, i tillegg til flere klubber i resten av Europa. Valget falt til slutt på Leeds der han allerede har startet tilbakebetalingen av de 12 millioner pundene han kostet Yorkshire-klubben. Dette er spissen Leeds har savnet i lang tid, og vil gjøre jobben Patrick Bamford aldri er frisk nok til å gjøre.  

  3. Jobe Bellingham 

  Fra Birmingham til Sunderland 

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1033501643 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 18

  17 år gamle Jobe havner ofte i skyggen av sin storebror. Dette stempelet ble kanskje tungt å bære i Birmingham, men nå er han uansett på vei ut av skyggenes dal. Gjetordene om Sunderlands talentfabrikk fikk unggutten til å flytte nordover. Allerede etter fem serierunder tyder det meste på at flyttingen har vært en suksess. Har vært strålende for Tony Mowbray sitt mannskap og noterte seg for sine første scoringer på nivå to da han ble den store helten i 2-1 seieren over Rotherham for noen uker siden. Stor også når Southampton ble smadret 5-0 sist kamp. Den offensive midtbanespilleren kan fort få en strålende karriere han også.  

  2.Ethan Ampadu  

  Fra Chelsea til Leeds United  

  Topp 10 Championship: Burger På Topp 1033484241 Championship
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 19

  Noen spillere må kanskje ta turen ned til et nivå de ikke burde være i. Ethan Ampadu virker som en slik spiller. 22-åringen har fått få sjanser hos Chelsea siden overgangen fra Exeter i 2017, men har gjort det bra på utlån til klubber som RB Leipzig, Sheffield United, Venezia og Spezia. Waliseren har allerede flust av landskamper og bekler både rollen som stopper og midtbaneanker med bravur. Har startet alle Leeds kamper denne sesongen på midtbanen og virker til å bli bedre og bedre i rollen.  

  1.Wouter Burger 

  Fra Basel til Stoke City  

  Burger Kåres Til Beste Overgang I Championship Denne Sommeren
  Topp 10 Championship: Burger På Topp 20

  Ja, burger på topp. Bare 24 timer etter at Stoke hadde signert 22-åringen fra Basel ble han byttet inn for sine første 45 minutter for sin nye klubb, og han leverte. Et hode over alle andre i kvalitet, presisjon og det var bare rett og rimelig at han scoret sitt første mål etter bare to minutter. Etter flere fantastiske sesonger for Basel både i hjemlig og Europeisk liga er det nesten rart at han ikke spiller på høyere nivå denne sesongen. Denne sentrale midtbanespilleren blir fort en ny yndling hos flere enn bare Stoke-fansen.   

  Så får vi se om dette blir en real helbom eller ei.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen