More

  Bradford vs Carlisle  

  Gigantene fra Bradford håper fire år i League Two skal være nok.  

  Salford tok første stikk da de slo Stockport 1-0 i lørdagens andre semifinale. Matt Smith kriget inn seiersmålet etter kvarteret og dermed har de et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Edgeley Park. I dag er det Bradford og Carlisle som skal ut i deres første semifinale.

  Nok feiling, Bradford

  Tre håpløse sesonger i League Two, men med Mark Hughes bak roret klarte de i det minste å sikre seg en plass blant de fire som må ut i play off. Bradford kunne fort vært klare for League One allerede om det ikke var for en egen evne til å feile i oppgjør man på forhånd burde innkassere tre poeng. Det skjedde senest i deres forrige bortekamp da Crewe stakk av med 3-2 seier.

  Det ble istedenfor en litt nervepirrende sesongavslutning som så de knipe sjetteplassen med ett poengs margin etter 1-1 hjemme mot Leyton Orient etter at den usannsynlige helten Brad Halliday scoret utligningsmålet fremfor rekordstore 22 576 tilskuere på Valley Parade. Mannen som ikke hadde scoret et eneste mål siden 2020 valgte like gjerne å gjøre det med en fantastisk volleyavslutning.  

  Den største helten for at de er der de er heter uansett Andy Cook. Tiltenkt reserverrolle av Mark Hughes før sesongen, men endte opp som toppscorer i League Two med sine 28 scoringer. Derfor har det vanket skryt fra sjefen selv den seneste tiden:  

  -Andy Cook er i sin livs form. Han er en helt annen spiss enn hva han var da jeg ankom klubben. Scoringene betyr mye for oss, men det han tilbyr i det generelle spillet er vel så imponerende.  

  Og kanskje er det han som blir Mark Hughes store helt i dobbeltoppgjøret mot et lag de ikke klarte å få hull på i løpet av seriespillets 180 minutter.  

  Managerhelten vil rykke opp 

  Bradford Vs Carlisle   1021150045 Bradford
  Paul Simpson Har Forvandlet Carlisle Til Et Topplag.

  Paul Simpson er klar i sin tale. Nå vil han rykke opp med Carlisle etter 17 måneder i klubben som har sett laget gå fra nedrykksplass til opprykkshåp. En fantastisk sesong kunne sett enda bedre ut om det ikke var for en heller svak sesongavslutning. To seiere på de elleve siste kampene ødela håpet om direkte opprykk for laget som på samme tid bare fikk kjenne på scoringsruset åtte ganger. En totalforvandling fra laget som scoret for morroskyld tidligere i sesongen. Manager Simpson har fortsatt troen på at det vil løsne.  

  -20 clean sheets og over 60 scoringer er glimrende. Jeg måtte minne spillerne på hvor fantastisk prestasjonen er, for det er bare to lag som har scoret mer og bare tre lag som har scoret færre. Vi må da være et utrolig godt lag med den statistikken? Og den troen må spillerne ha når vi skal opp mot et lag som Bradford.  

  Toppscorer er kanskje Kristian Dennis med sine 20 mål, men lagets viktigste spiller er den hjemvendte sønn Owen Moxon. Den Carlisle-fødte midtbanespilleren kom til klubben fra semiprofesjonelle Annan Athletic i sommer og har tatt nivået med storm. Seks scoringer og 15 målgivende har det blitt på 25-åringen som endelig fikk spille for klubben han voks opp med. Og bli nå ikke overrasket om det er han som står bak scoringene som sender Carlisle til Wembley, eller League One for den saks skyld.  

  Bradford-tragedien

  11 mai var det 38 år siden 56 mennesker dro på kamp uten å returnere hjem. Brannen på Valley Parade er en av de største tragediene som har skjedd på en fotballbane. Den ærverdige klubben med det ærverdige stadionanlegget sitt vil minnes de omkomne søndag kveld i det som vil bli en ny dag fremfor et stort antall publikum på Valley Parade

  Tips

  • Bradford vinner. Andy Cook scorer
  • Norsk Tipping gir 2.10 i odds på hjemmeseier. Den tar vi imot med åpne armer. At Andy Cook scorer mål til 2.50 i odds prøves også. League Two sin toppscorer virker rimelig klar for play off.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen