More

  Kampen ingen har råd til å tape  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Carlisle og Northampton er et oppgjør ingen har råd til å tape, særlig ikke hjemmelaget.  

  Helt siden lagene møttes i desember har de knivet om det som har vært den tredje og siste plassen til direkte opprykk. Men den senere tid har kampen om andre og tredjeplassen blitt så åpen at de nå kniver med fem lag om de to plassene. Derfor kan dette oppgjøret bli svært avgjørende for hvordan tabellen ser ut om knappe tre uker.  

  Carlisle har vært skadeplaget og har bare scoret i en av sine seks siste oppgjør. 1-3-2 stinker ikke opprykk og har ført til at laget nå ligger på fjerdeplass med sine 70 poeng. To plasser og tre poeng opp ligger et Northampton-mannskap som den senere tid har funnet sin måte å plukke poeng på. Etter flere runder med poengtap la Jon Brady bort finspillet og det har gitt resultat. En rekke 1-0 seiere har gitt de en liten luke ned til de fire andre lagene som kniver om direkte opprykk. Men med tap her kan vi ha fire lag på 73 poeng, og bare to av disse vil rykke direkte opp.  

  For Stevenage, med en kamp til gode, møter Wimbledon hjemme. Den vinner de selv om de ligger under 0-1 etter 89 spilte minutter. For The Dons har på sine to siste kamper sluppet inn fire mål etter det 89 minutt, senest mot Salford som snudde 1-2 til 3-2 på overtid. Stockport kan også nå 73 poeng om de slår Gillingham på bortebane. Bare to poeng bak kan Bradford være om de vinner mot nesten nedrykksklare Rochdale på bortebane. Ser man på formkurven til de to motstanderne er det derimot helt sikkert at det blir beinhard kamp om poengene.  

  Syvende himmel  

  Litt lenger bak kjemper Salford og Mansfield om den viktige syvendeplassen. Mansfield hadde overtaket med kamp til gode og potensielt fire poengs ledelse etter 45 spilte minutter mandag ettermiddag. Men Mansfield gav fra seg to poeng hjemme mot Rochdale og Salford snudde 1-2 til 3-2 etter to fantastiske overtidsminutter fra Callum Hendry. En helt eventyrlig avslutning på kampen som også så Salford misse straffespark tre minutter før de to målene kom. Nå er det Salford som er i den syvende himmel med poenget ned til Mansfield. Etter helgens runde kan den økes da Class of 92-mannskapet møter Colchester hjemme samtidig som Mansfield skal på tøff bortetur til Grimsby. Med kampprogrammet som gjenstår bør nok Salford håpe på økt luke denne helgen.  

  Blir det ni, John Askey? 

  To managerbytter måtte til før Hartlepool fikk opp dampen. John Askey har tatt laget opp fra asken og i dette øyeblikk er de på trygg grunn, noe som så utenkelig ut da han trasket inn dørene på Victoria Park i midten av februar. Etter en ny strålende kamp mot Stevenage står laget med åtte strake uten tap og et poengs forsprang ned til Crawley på nedrykksplass. Newport i Wales venter og det blir en tøff oppgave for Askey og co. De slo nemlig Northampton 3-0 i sin forrige hjemmekamp og gjorde faktisk en god kamp mot Stockport sist til tross for at det endte med braktap til slutt. Det er derfor ikke umulig at Crawley får låne den trygge plassen gjennom helgen. Etter noen skrekkelige bortekamper er det nå hjemmekamp mot et Tranmere uten noe å spille for. Det bør bli tre poeng.  

  Statistikk

  • Carlisle er ubeseiret i sine fire siste hjemmekamper og har holdt nullen i alle fire.
  • Northampton har bare tapt en av sine ti siste ligakamper. Tapet kom derimot i deres forrige bortekamp.
  • Siden Tranmere vant tre bortekamper på rad i september/oktober uten baklengsmål har de siden bare vunnet to av sine 13 siste.
  • Crewe er ubeseiret i sine fire siste hjemmekamper (3-1-0) og møter Walsall som bare har vunnet to kamper i 2023, begge på hjemmebane.
  • Gillingham og Stockport er de to lagene som har plukket mest poeng i 2023 med 33 og 36 poeng.
  • Doncaster reiser til derbyet mot Harrogate med fire strake tap.
  • Hartlepool er ubeseiret i sine åtte siste kamper. Det forrige laget som slo de var nettopp lørdagens motstander, Newport.
  • Bradford er ubeseiret på sine ti siste kamper. Fem seiere og fem uavgjort. Rochdale har tre strake kamper uten tap.
  • Colchester har gått fire bortekamper uten seier.
  • Wimbledon har mistet 35 poeng i løpet av kampene sine denne sesongen fra vinnende posisjon.
  • Swindon har tapt fire kamper på rad. Barrow har vunnet tre av sine fire siste kamper.

  Kan ikke alt være luring?  

  Som i League One var det luringen som leverte sist her også. Vi spilte Crewe til 3.05 i odds hjemme mot Barrow og fikk fortjent penger i kassa da laget fra togbyen knuste til med 3-0. Verre gikk det selvsagt med favoritten Harrogate som kastet bort to poeng i deres 2-2 oppgjør mot Wimbledon til tross for at de faktisk sikret seg et poeng med to scoringer på overtid. Vi har truffet godt med Salford som favoritt tidligere og derfor får de tillit denne helgen. Sutton og Crawley var høyaktuelle som luring, men vi går for Barrow borte mot et Swindon-mannskap som taper alt og krangler med fansen etter kampslutt. Beklager Charlie Austin.   

  FAVORITTEN:     

  Salford – Colchester        

  TIPS:    

  H til 1.75 i odds hos Norsk Tipping    

     

  LURINGEN:     

  Swindon – Barrow   

  TIPS:     

  B til 2.75 i odds hos Norsk Tipping   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen