More

  Bodø/Glimt snudde og fikk med seg 2-2 på overtid

  Ulrik Saltnes ble igjen den store helten for serielederne.

  For andre gang på en snau uke, ble Ulrik Saltnes igjen overtidshelt for Bodø/Glimt. De suverene serielederne hadde spilt seg i alvorlig trøbbel i toppoppgjøret mot Molde, og lå under 0-2 til pause, til tross for at gjestene fikk keeper Jacob Karlstrøm utvist etter et drøyt kvarters spill på Aspmyra.

  Førsteomgangen startet med Bodø/Glimt-dominans, men Molde var kontringsvillige, og skapte gode muligheter på overganger. De regjerende mesterne kom imidlertid i trøbbel, da Jacob Karlstrøm rushet ut fra egen 16-meter for å hindre Nino Zuglelj fra å komme alene igjennom med Molde-keeperen. VAR-bildene viste imidlertid at ballen gikk via kroppen til Moldes keeper og opp i armen, og dermed så dommer seg nødt til å vise ut sisteskansen.

  Brynhildsen-dobbel

  Molde hadde imidlertid ingen planer om å legge seg ned og synes synd på seg selv. Bare syv minutter senere, ekspederte Ola Brynhildsen et innlegg fra Kristian Eriksen, og Erling Moes mannskap gikk opp i ledelsen, til tross for at de spilte med en mann mindre. Og 11 minutter senere, doblet Brynhildsen ledelsen. Hurtigtoget parkerte Brede Moe i en løpsduell, og gjorde ingen feil alene med Nikita Haikin i Bodø/Glimt-buret.

  Molde gikk altså til pause med 2-0-ledelse, men etter pausepraten, var det duket for skikkelig forsvarskamp for laget fra rosenes by. Bodø/Glimt presset Molde stadig lenger inn i deres egen målgård, og midtveis i andreomgang, blåste Faris Moumbagna nytt liv i kampen, da han stanget inn Odin Bjørtufts innlegg fra venstre kant.

  Reddet uavgjort på overtid

  Bodø/Glimt fortsatte kjøret mot Moldes 16-meter, men den innbyttede keeperen, Oliver Petersen, stod til tider som en levende vegg etter at han plutselig ble kastet innpå, på grunn av Karlstrøms tidlige utvisning.

  To minutter på overtid, måtte Petersen imidlertid kapitulere for andre gang i det svært underholdende oppgjøret på Aspmyra. Omar Elabdellaoui gikk skyhøyt til værs og kriget ballen inn i feltet i duell med en Molde-forsvarer, og ballen ramlet ned til Ulrik Saltnes, mannen som avgjorde midtukens cuprunde mot Tromsø. Saltnes banket til og ballen dundret inn bak en sjanseløs Oliver Petersen i Molde-buret.

  Målfest I Eliteserien. Bodø/Glimt
  Ola Brynhildsen Scoret Begge Moldes Mål.

  Dermed reddet Bodø/Glimt det ene poenget, og avstanden til regjerende mester Molde blir værende på 11 poeng. Tromsø kappet inn på avstanden mellom serielederen og Gutan til seks poeng, etter sin sterke seier mot Lillestrøm tidligere på søndagskvelden. Hvis Tromsø vinner sin hengekamp, vil de ha bare tre poeng opp til serielederen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen