More

  Bodø/Glimt fosser videre

  Bodø/Glimt og Brann var blant lagene som kontrollerte inn tre hjemmepoeng mandag kveld.

  Bodø/Glimt og Viking startet kvelden som nummer 1 og 2 på tabellen, så det var et klassisk toppoppgjør som fant sted på Aspmyra mandag kveld, og det var serielederne som befestet sin suverene posisjon.

  Bodø/Glimt vant hele 5-1 mot siddisene, og kampene kunne knapt blitt avsluttet på vakrere vis. Albert Grønbæk og Joel Mvuka sørget for komfortabel 2-0-ledelse til pause, men tidligere Bodø/Glimt-spiss Lars-Jørgen Salvesen skapte fornyet spenning da han løp fra hele Glimt-forsvaret og trillet inn reduseringen snaue kvarteret før slutt.

  Kjetil Knutsens menn viste imidlertid hvorfor de har vært så suverene i Eliteserien i år. Tre minutter før 90, kunne Amahl Pellegrino stange inn nok en Eliteserie-scoring, og tre minutter senere serverte Patrick Berg kveldens dessert. Midtbanespilleren forserte framover på Vikings banehalvdel, og limte inn 4-1 med en ellevill kanon fra 25 meter. Bodø/Glimt var imidlertid ikke ferdige for dagen, og helt på tampen fastsatte Mvuka sluttresultatet til 5-1 med sitt andre for dagen.

  Ny Brann-seier

  Dermed har Bodø/Glimt hele åtte poeng ned til serietoer Brann, som også kunne feire 2. pinsedag med tre poeng. Etter nok et møte med Rosenborg, endte det med ny, bergensk triumf. Brann vant fullt fortjent 3-1, etter at Bård Finne sørget for 1-0-ledelse til pause. Blomberg la på til 2-0 i andreomgang, før Markus Henriksen ga trønderne et lite håp med redusering fra straffemerket med snaut 20 minutter igjen.

  Bård Finne Spiller I Pinserunden I Eliteserien.
Bodø/Glimt
  Bård Finne Med To Nye Fulltreffere Mot Rosenborg.

  Bård Finne la imidlertid på til 3-1, som også ble sluttresultatet. Dermed fortsetter Brann-spissen sitt elleville scoringssnitt, og 28-åringen er dermed oppe i ni fulltreffere i 2023. For Rosenborg ble det en ny nitrist dag på jobben, og nå brenner det stadig mer under føttene på Kjetil Rekdal.

  Dramatikk i Bærum

  På Nadderud hadde dommer Rohit Saggi mer enn nok å henge fingrene i, og det spørs om alle er enige om at han traff på hver eneste beslutning som ble tatt denne kvelden. For 2-0-scoringen til Mushaga Bakenga burde aldri blitt stående, ettersom Stabæk-spissen handset ikke med den ene, men med begge hendene i forkant av scoringen. Det var imidlertid langt fra de eneste dramatiske avgjørelsene i Bærum denne kvelden.

  For etter flere turer innom VAR-skjermen, fikk bæringene både Fredrik Krogstad og Tobias Pachonik utvist, og Stefan Strandberg reduserte for Vålerenga med snaut ti minutter igjen av ordinær tid. Alle kontroversene sørget for atskillige tilleggsminutter, men med bare ni mann på banen, holdt Stabæk gjestene unna og vant til slutt 2-1. Dermed ble det mer enn nok med dramatikk i hovedrunden 2. pinsedag, der Sandefjord var det eneste laget som ikke scoret, da de ble maltraktert av Molde med hele 0-5.

  Resultater Eliteserien

  Bodø/Glimt – Viking 5-1
  Brann – Rosenborg 3-1
  Haugesund – Tromsø 1-2
  Odd – Strømsgodset 1-1
  Molde – Sandefjord 5-0
  Sarpsborg 08 – Aalesund 3-1
  Stabæk – Vålerenga 2-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen