More

  Birmingham best i derbyet mot WBA

  Birmingham snudde oppgjøret på St. Andrew’s, og kunne med det juble for tre poeng i derbyet mot WBA.

  Et festkledd St. Andrew’s – som til tross for fortsatte oppussingsproblem kunne åpne en ny safe standing – var klar for det nærmeste man kommer second city-derby i Championship.

  Gjestene som stod med fire kamper uten baklengs og tre strake seier fikk en pangstart da John Swift styrte inn 1-0 etter bare fem minutter. Midtbanespilleren har virkelig funnet Reading-formen igjen og scoret sitt sjette mål for sesongen på sitt sjette skudd på mål. Birmingham slet stort med å spille seg gjennom presset til WBA i starten, men ut av intet fikk de litt hjelp.

  Heldig Birmingham-straffe

  Koji Miyoshi dro seg inn i sekstenmeteren, men skled og så dermed ut til å miste kontroll, bare for å få en skliende Cédric Kipré i leggen. Dagens dommer dømte straffe og til tross for sterke WBA-protester så er undertegnede fortsatt i tvil om hva han mener om avgjørelsen. Juninho Bacuna var uansett sikker fra straffemerket og lagene var like langt.

  Syv minutter før hvilen hadde hjemmelaget snudd oppgjøret. Cody Drameh slo et nydelig innlegg til Dion Sanderson som vakkert headet ballen i bue over WBA-keeper Alex Palmer. Dermed kunne de over 21 000 tilskuerne juble for ledelse til pause. Et antall St. Andrew’s ikke har sett på fire år på grunn av oppgraderingen av anlegget.

  Ringrev ordnet 3-1 og tre poeng

  Gary Gardner Med Frisparket Som Sikret Tre Poeng For Birmingham Mot Wba
  Gary Gardner Har Nettopp Sendt Av Sted Frisparket Som Sikret 3-1 Seieren For Birmingham

  I en sjansefattig andreomgang kom likevel spikeren i kista fem minutter før slutt når innbytter Scott Hogan skaffet frispark for vertene. Gary Gardner hadde bare hatt fem minutter på banen, men ringreven var klar på at han skulle ta frisparket. Og han tok det perfekt. Utagbart for Palmer som bare kunne se ballen bli limt i krysset. Det var 31-åringens første mål siden 2021/22-sesongen i det som har vært to år med mye skader.

  Birmingham klatret med seieren opp på femteplass og skøyv med det WBA ned på sjetteplass før resten av runden avsluttes lørdag og søndag.

  Alt om den resterende runden i Championship får du i vår store preview. Der finner du også våre to beste spill fra Championship.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen