More

  Birmingham – Leicester 2-3

  Birmingham gikk ut i hundre, da de i kveld fikk besøk av ligaleder Leicester City på St. Andrew’s. Det tok da også bare ni minutter før ballen smalt i stolpen bak Foxes-keeper Mads Hermansen. Hjemmelagets spillere virket imidlertid å glemme at det var kontringssterke ligaledere som var på besøk.

  Flott scoring, freidig feiring

  Stephy Mavididi, Leicester
  Klønete Feiring: Stephy Mavididi, Leicester

  Fra stolpetreffet bak Hermansen tok det ikke mange sekundene før ballen lå i nota på motsatt halvdel. En flott gjennombruddspasning fra Abdul Fatawu ga kappløp mellom Blues-forsvaret og Stephy Mavididi, og sistnevnte var uten konkurranse – før han på elegant vis kippet ballen over en utrusende John Ruddy. 1-0-feiringen sto imidlertid til stryk. Stephy Mavididi satte seg på reklameplakatene vendt mot hjemmefansen der han smilte hånlig mot de fremmøtte Birmingham-tilhengerne. Belønningen ble fortjent gult kort, og pipekonsert mot seg ved hver eneste ballberøring resten av omgangen.

  Hektisk halvtime

  Birmingham – Leicester 2-3 Jordan James Leicester
  Tpmålsscorer: Jordan James Bidro Med To Scoringer For Birmingham

  Stolpetreff og scoring før ti minutter spilt, og det var ikke antydninger til ro i rekkene heller etter dette. Birmingham presset på for flere scoringer. Siriki Dembele og Emanuel Aiwu holdt dribleoppvisninger på høyresiden, mens toppscorer Jay Stansfield ventet der fremme. Og belønningen kom før kvarteret spilt. Jordan James tverrvendte da han fikk ballen i Leicesters straffefelt, før han feide avgårde et stegskudd selv Trine Haltvik ville vært misunnelig på. Ballen føk i nota, og Wayne Rooney kunne for en sjelden gangs skyld feire på sidelinjen. Gleden ble imidlertid kortvarig.

  I en egen klasse

  Leicester
  Bb: Kiernan Dewsbury-Hall, Leicester

  Etter 20 spilte minutter var det Kiernan Dewsbury-Hall som ble spilt igjen på midtstreken, og også denne løpsduellen hadde bare én mulig vinner. Banens desidert beste spiller løp fra både Birmingham-forsvaret og en igjen utrusende Ruddy, før han kaldt og rolig dunket ballen i nota til 2-1. Etter dette roet det seg ned, og ligalederen satte på cruisekontrollen. Birminghams suspekte forsvarsspill ga uansett målsjanser nok for gjestene, som burde hatt flere scoringer med seg inn i garderoben. Patson Daka burde alene har sørget for to nettkjenninger, men nei.

  Saltstøtter

  Birmingham-forsvarerne var klare for å by på seg selv også etter pause. Det tok snaut fire minutter før Mavididi ble tillatt å danse seg inn mot femmeteren, før han via foten på Aiwu sendte ballen i bue over Ruddy – til 3-1 Leicester. Derfra og ut virket det bare å være et spørsmål om hvor stor Leicester-seieren skulle bli.

  Birmingham – Leicester 2-3 Krystian Bielik Leicester
  På Etterskudd: Krystian Bielik Og Resten Av Blues-Laget Var Hele Tiden På Etterskudd

  I stedet var det unggutten James, som mot spillets gang skulle gi hjemmefansen håp – da han med kvarteret igjen på klokka reduserte til 2-3. Nærmere kom imidlertid ikke Birmingham, og poeng til hjemmelaget ville da også vært et ran.

  Snart tilbake i toppdivisjonen

  Helt sikkert er det at Dewsbury-Hall fortjener større utfordringer, og det får han jo i Premier League neste sesong – når Leicester nå har 13 poeng til nærmeste utfordrer om direkte opprykksplass.  Ganske sikkert er det også at Birmingham har spillere som gjør at laget i det minste bør kjempe på øvre tabellhalvdel En god manager bør i løpet av kort tid kunne finne ut av de defensive problemene. Om denne manageren er Wayne Rooney, det gjenstår å se.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen