More

  Belgisk mareritt i Milano

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det er liten tvil om hva som er helgens høydepunkt i Italia. Fjorårets mester Milan møter det som garantert blir årets serievinner Napoli til storkamp på Stadio Diego Armando Maradona i senkampen søndag. Det er naturligvis skummelt å love bort et seriegull før det er matematisk sikret, men med 19 poengs forsprang ned til Lazio og 2. plassen skjønner vi godt at ordfører Gaetano Manfredi i Napoli nå har begynt å planlegge gullfeiringen.

  Ustoppelige Osimhen

  Før landslagspausen imponerte den suverene serielederen igjen med 4-0-seier borte mot Torino og Victor Osimhen var igjen ustoppelig med to nye nettkjenninger. Spissen ligger syv mål foran Lautaro Martinez på den italienske toppscorerlisten og er dermed på god vei til å skrive historie. Ingen Napoli-spiller har tidligere blitt toppscorer og seriemester samme sesong. Selv er nigerianeren strålende fornøyd med sesongen sin:

  – Jeg er ekstremt stolt av meg selv. Tallene denne sesongen er spinnville. Det er bra for både meg og for laget. Nå skal jeg gjøre alt i de neste kampene så drømmen om seriegullet blir en realitet. Jeg liker godt å spille under Luciano Spalletti. Han har samme mentalitet som meg og minner oss på at vi ikke har vunnet noe før jobben faktisk er gjort. På hver eneste trening jobber vi knallhard, nesten som om vi skulle være involvert i en nedrykksstrid. Jeg skjønner godt at spillere ønsker å bli i Napoli i lang tid. Fansen her er helt utrolige, jeg har aldri opplevd maken.

  I forsvaret regjerer Kim Min-Jae og det jobbes nå med å få forlenget kontrakten hans etter interesse fra både Manchester United og Paris Saint-Germain. Det samme gjelder for Khvicha Kvaraskhelia som skal være sterkt ønsket av Real Madrid. Noe mer usikkerhet er det rundt Piotr Zielinskis fremtid og sportsdirektør Cristiano Giuntoli skal ha satt radaren på danske Jesper Lindstrøm i Eintracht Frankfurt som en mulig erstatter.

  Blytung start i Milan

  Milan er ikke i nærheten av å kunne forsvare seriegullet sitt og alt handler nå om å ende i topp fire og sikre seg Champions League-spill. Solid nedtur før landslagspausen med kun ett poeng på møtene med Salernitana, Fiorentina og Udinese. Trener Stefano Pioli får hard kritikk for at han ikke får det beste ut av stjernene sine. Rafael Leao har står i 2023 med null scoringer og to målgivende pasninger og mistrives tydelig etter at Pioli endret fra en 3-4-2-1- til en 4-2-3-1-formasjon. Danske Simon Kjær klager over manglende spilletid i forsvaret mens Charles De Ketelaere har hatt en marerittsesong etter overgangen fra Club Brugge. Belgieren har i et intervju med Het Laatste Niews uttalt seg om problemene sine:

  – Det er mange grunner til at jeg har slitt. Det er et nytt miljø, en vanskeligere liga og jeg har også slitt med å tilpasse meg livet i Italia utenfor banen. Etter et fantastisk år med Club Brugge hadde jeg helt andre forventninger for denne sesongen. Jeg bedømmer imidlertid ikke meg selv på hva media skriver. Jeg jobber med det tekniske så jeg kan forbedre meg til hver kamp og lagkameratene mine har bedt meg om ikke å lese avisene. Jeg føler at klubben fortsatt støtter meg selv om det i media spekuleres i at jeg kommer til treningssenteret med tårer i øynene hver dag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen