More

  Belgia – Sverige: Siste kveld med gjengen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Norge leverte en fryktelig forestilling da de søndag ble utspilt og ekspedert av Spania, og i dag kan Sverige lide samme skjebne i sin kvalifiseringsgruppe. Tre runder gjenstår i gruppe F, og Sverige er ikke bare tvunget til å vinne sine siste tre kamper. Østerrike må samtidig plukke maks ett poeng fra sine to gjenstående kamper, mot Aserbajdsjan og Estland Det er veldig langt frem dit, når Sverige nå står med tre tap og bare to seirer fra sine første fem. Langt mer sannsynlig er det at svenskene for første gang på 25 år misser strake sluttspill i EM eller VM.

  -Det har skjedd rarere ting i fotball. Det finnes fortsatt en mulighet, det er bare for oss å gripe den, sier landslagssjef Janne Andersson til svensk presse.

  Andersson har kontrakt med Sverige over EM, og mye tyder derfor på at helgens kamp mot Belgia blir hans siste av betydning med det svenske landslaget.

  -Det er helt udramatisk. Vi skrev en kontrakt som gjaldt til og med EM, og maktet vi ikke kvalifisere oss så var det over. Noen diskusjoner om eventuell forlengelse har ikke blitt brakt på banen, sier Andersson.

  Les også: Spillerbørs: Norge – Spania

  Total kollaps

  Sverige hadde fortsatt god tro på sluttspill, da de 12. september forberedte seg til hjemmekamp mot Østerrike. Etter 90 minutter pluss tillegg hadde både troen på avansement og brorparten av tilskuerne på Friends Arena forsvunnet.

  Sverige dominerte før pause, men regelrett kollapset etter hvilen. I løpet av ti minutter etter sidebytte hadde Michael Gregoritsch og Marko Arnautovic sørget for 2-0-ledelse til gjestene, og da Arnautovic med 20 minutter igjen å spille gjorde 3-0 fra straffemerket valgte hjemmefansen å sette kurs mot utgangsportene.

  -Fansen hadde fortjent veldig mye bedre enn dette. Vi ga bort enkle mål, og var aldri opp mot vårt beste, sa lagkaptein Victor Lindelöf etter nedturen.

  Svarte på kritikken

  Janne Andersson er ganske sikkert inne i sine siste dager som svensk landslagssjef, men i løpet av de siste dagene har han også gjort ting som kan forsure eget ettermæle. På første pressekonferanse var han nemlig alt annet enn imøtekommende mot journalistene som var tilstede. «Kunne ikke brydd meg mindre» var svaret han ga da det ble spurt om hvem han så som mulige erstattere i hans egen jobb. Han lekset også opp for andre journalister, før han torsdag sto skolerett.

  -Jeg er et menneske av kjøtt og blod, og er ikke perfekt – verken i jobb eller privat. Jeg kan nok bli irritert av visse spørsmål, og det var nok det som hendte denne gang. Jeg prøver å behandle alle med respekt, akkurat som jeg håper å bli behandlet med respekt av dere, sa Andersson.

  Sverige uten Isak

  Sverige
  Uten Isak: Sverige Må Klare Seg Uten Alexander Isak

  Mens Sverige lever i håpet om et mirakel, ble Belgia klare allerede fredag. Toppkampen mot Østerrike hadde klare betingelser, da en eventuell vinner kunne feire EM-billett. Belgia ledet 3-0, vant 3-2, og spiller dermed med lave skuldre i kveld.  Østerrike ble slått til tross for nøkkelspillere ute av den belgiske troppen, og de er heller ikke tilbake i kveld.

  Kevin de Bruyne er som kjent skadet, mens Real Madrids keeperkjempe Thibaut Courtois er korsbåndskadet og allerede uaktuell, før nå også andrekeeper Koen Casteels (Wolfsburg) er syk og uaktuell til kamp. Å si at svenskenes vei til mirakel blir særlig kortere, blir å dra det langt. Svenskene er tross alt selv uten noen av sine nøkkelspillere, og spesielt savnet av Newcastle-angriper Alexander Isak vil kunne merkes.

  Klasseforskjell

  Svverige
  Nedtur: Romelu Lukaku Bidro Til Enkel Seier Mot Sverige I Stockholm

  Belgia og Sverige møttes i første spilleomgang, og det var klasseforskjell på Friends Arena. Høyrekanten Dodi Lukebakio (som også scoret to i seieren fredag) hold lekestue med det svenske forsvaret, og var arkitekten belgiernes to første mål – som kom rett før og rett etter pause. Zlatan Ibrahimovic kom på banen med 20 minutter igjen å spille, men den aldrende svenske verdensstjernen ble bare tilskuer til at Romelu Lukaku fullførte sitt hat trick, da det endte 3-0 til gjestende belgiere i Stockholm. Lukaku & Co blir store favoritter også i kveld, selv om de da – som nevnt – allerede er klare for EM-sluttspill.

  Avgjort før avspark

  Svenskene lader opp til skjebnekamp, men oppgjøret mellom Belgia og Sverige kan ende opp med å være betydningsløst når det blåses til avspark kl. 20.45. Østerrikes kamp mot Aserbajdsjan har avspark 18.00 i Baku, og med borteseier der er svenskenes drøm knust allerede når de løper ut til kamp. Da blir det nok en tung pressekonferanse for Janne Andersson.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen