More

  Barcelona – Sevilla: Mestermøte i Barcelona

  BARCELONA – SEVILLA: Regjerende La Liga- og Europa League-mestere barker sammen på Olympiastadion.

  Barcelona startet uken som ligaledere i La Liga, men måtte gi den fra seg da de bare fikk med seg 2-2 i bortekampen mot Mallorca tirsdag kveld. Unødvendige forsvarsfeil ble til slutt kostbare i form av to poeng skuslet bort. Marc-Andre ter Stegen var altfor unøyaktig på 1-0 til Mallorca, og Barca-forsvaret hadde allerede tatt pause da Abdón trillet inn 2-1 til hjemmelaget tre minutter på overtid av førsteomgang.  

  LES OGSÅ: Under huden på helgens La Liga-runde (+)

  Fermín López viste imidlertid at Barcelonas har flere talenter på gang enn Pedri, Gavi og Lamine Yamal, da han sikkert satte inn Barcelonas utligning til 2-2 og scoret dermed sitt første mål for klubben etter overgangen fra Linares i sommer. Stortalentet Lamine Yamal gjorde seg umiddelbart bemerket da han kom innpå i andreomgang, og skaffet gjestene straffe med sine første ballberøringer, men straffen ble senere underkjent av VAR. 16-åringen viste imidlertid hvilket vanvittig talent som bor i ham, og fylte 16 så sent som i juli. Likevel har han allerede startet tre kamper i ligaen for de regjerende mesterne denne sesongen. 

  Barcelona – Sevilla

  Ikke fornøyd

  Barcelonas seneste opptredener er imidlertid grunn til bekymring. Det var bare så vidt de kom tilbake fra 0-2 til 3-2 mot Celta i helgen, og skuslet altså vekk to poeng mot Mallorca tirsdag. Midtbanegeneral Oriol Romeu er ikke fornøyd med tingenes tilstand for øyeblikket. 
   
  – Vi har spilt to kamper på rad vi ikke er fornøyde med, og vi er nødt til å bedre oss. Vi gjør det altfor enkelt for motstanderne våre for øyeblikket, understreker katalaneren overfor DAZN. 

  Barcelona - Sevilla
  Oriol Romeu Var Ikke Fornøyd Med Lagets Prestasjon Mot Mallorca.

  Barcelona får mulighet til å umiddelbart komme tilbake på seierssporet allerede fredag kveld, når de tar imot Sevilla «hjemme» på Olympiastadion. Der står de regjerende ligamesterne med full pott og tre seirer av tre mulige i La Liga så langt denne sesongen. 

  Bedring i Sevilla

  Sergio Ramos dukker ikke opp i leksikonet hvis du slår opp «vinnerskalle», men kan hende burde han gjort det. For Sevillas lykke har snudd etter at han kom tilbake til den samme garderoben på Ramón Sánchez Pizjuán, som han forlot i 2005. Han har riktignok spilt kun én kamp siden hjemkomsten, men Ramos’ innflytelse i garderoben er der for alle å se. Etter å ha tapt sesongens tre første kamper, har Los Nervionenses gått ubeseiret i de påfølgende tre, og tatt syv av ni mulige poeng. Og tirsdagens 5-1-seier over Almería var deres desidert mest overbevisende prestasjon hittil i høst, og Sevilla var bare en strafferedning fra Ørjan Nyland unna en perfekt kveld på jobben. 

  Barcelona - Sevilla
  Er Ørjan Nyland Sevillas Nye Førstevalg I Mål?

  Nordmannen har nokså uventet fått sjansen mellom stengene i Sevillas to seneste kamper, og den norske landslagskeeperen holdt også nullen i sin debut for klubben i 0-0-oppgjøret borte mot Osasuna sist helg. Nå har 33-åringen en gyllen mulighet til å spille seg til å bli José Mendilibars førstevalg i mål for Sevilla. Yassine Bounou lot seg friste av bloddryppende dollarsedler i Saudia-Arabia, og Marko Dmitrovic så tidvis redselsfull ut i de tre kampene han fikk sjansen før keeperhanskene falt i hendene på Nyland. 

  Vinner “aldri” i Barcelona

  33-åringen får trolig fornyet tillit når Sevilla står overfor en av sesongens absolutt tøffeste tester, borte mot regjerende mester Barcelona. Nå er det opp til Nyland å holde Robert Lewandowski, Raphinha, João Félix og de andre superstjernene unna Sevillas nettmasker, og Los Nervionenses ankommer Olympiastadion med verdifull selvtillit etter siste ukers positive resultater. Om de reiser fra den katalanske hovedstaden med sin første trepoenger siden 2002, gjenstår imidlertid å se. Gjestene har nemlig et halvt dusin spillere ute med skade, men Sergio Ramos ventes å være klar til gjensyn med sin gamle erkefiende fra glansdagene i Real Madrid. 

  Profilene

  Lamine Yamal

  Stortalentet Lamine Yamal fylte 16 år så sent som for to måneder siden. I sesongstarten ble han Barcelonas yngste spiller gjennom tidene, og i september fikk han like greit A-landslagsdebuten for Spania, som han selvsagt kronet med scoring i 7-1-seieren mot Georiga. Dermed ble han Spanias yngste målscorer gjennom tidene, og den kvikke og svært teknisk begavede angriperen har gode muligheter til å slette atskillig flere rekorder gjennom det som trolig blir en lang og svært suksessfull karriere. Han har vært involvert i alle Barcas syv ligakamper denne sesongen, og startet tre av dem. Han har allerede tegnet seg for sin første målgivende for klubben, og det er bare et spørsmål om tid før den første scoringen sitter. Han har relativt god tid på seg til å bli klubbens yngste målscorer gjennom tidene, den rekorden har Ansu Fati fra 2019, 16 år og 304 dager gammel.

  Barcelona - Sevilla
  Lamine Yamal Er Barcelonas Nye Tenåringsfenomen.

  Sergio Ramos

  Sergio Ramos satte La Liga-rekord da han gjorde sin re-debut for Sevilla mot Las Palmas i midten av september. Aldri i La Liga-historien har det gått så lang tid mellom spilletid for en klubb som da han forlot Sevilla til fordel for Real Madrid i 2005, til 1-0-seieren i september 2023. Stopperkjempen ble selve symbolet på Real Madrids vinnermentalitet da han var gigantenes klippe i midtforsvaret, og skydde på ingen måte å ty til ufyselige midler for å stoppe sine aller argeste konkurrenter. Karrieren i hovedstaden brakte med seg La Liga- og Champions League-titler på løpende bånd, og titler ble det også i PSG. Oppholdet i den franske hovedstaden ble imidlertid aldri som planlagt, og fikk det meste av tiden der ødelagt av skader. Nå håper stopperveteranen å ha lagt plagene bak seg og være med på å kjempe Sevilla tilbake til toppen i spansk fotball.

  Barcelona - Sevilla
  Sergio Ramos Er Tilbake I Sevilla – Klubben Han Forlot For En Mannsalder Siden.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,35
  • U 5,20
  • B 7,35

  Husk at du som Tipsbladet-abonnent får tilgang på fullstendig dekning av alle kampene i La Liga, oddstips, kommentarer, og mye, mye mer!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen