More

  La Liga 8. runde: Toppkamper i kø

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det er atskillige toppkamper å se frem til denne helgen. Én av dem, hadde ingen sett for seg før sesongstart.

  Hvis noen før sesongstart at kampen mellom Girona og Real Madrid i runde 8 ville være rundens toppoppgjør mellom nummer 1 og 2 på tabellen, med Girona som ligaleder, ville menn og kvinner i hvite frakker kommet løpende før man hadde rukket å si ferdig setningen. Men, her er vi altså, med Girona som leder av den spanske toppdivisjonen – for første gang i klubbens historie noensinne. Det er dypt imponerende, med tanke på at katalanerne rykket opp for bare 15 måneder siden, og er inne i sin fjerde, ja, fjerde, sesong i La Liga i klubbens historie. 

  FÅ MED DEG: Helgens utgave av Tipsbladet

  Ta med i regnestykket at klubben mistet så å si alle sine beste og viktigste spillere i atskillige nøkkelposisjoner, så skjønner man at Gironas manager, Míchel, er en trener utenom det vanlige. Ingen lag i de europeiske toppligaene har scoret flere mål eller tatt flere poeng enn Girona denne sesongen, og ankommer helgens storoppgjør mot Real Madrid stinne av selvtillit.  

  Toppkamper
  Girona Har Vært I Fyr Og Flamme Denne Høsten.

  Flere toppkamper

  Det er imidlertid flere toppkamper vi har å se frem til denne helgen. I San Sebastián dukes det for den 191. utgaven av Derbi Vasco, som du naturligvis kan lese alt om i vår eksklusive preview i morgen. Det samme kan du også gjøre om oppgjøret mellom Barcelona og Sevilla, med en nordmann i en av hovedrollene, litt senere i kveld.

  Dermed er det bare å benke seg ned foran TV-skjermen både i kveld og resten av helgen. Dette tegner til å bli en av sesongens mest spektakulære La Liga-runder, og vi gleder oss selvfølgelig stort til det som skal i løpet av de neste snaue 60 timene. Vi kommer selvsagt tilbake til helgens oddsdobbel fra La Liga, men her følger gjennomgang av alle helgens kamper.

  La Liga 8. runde

  Barcelona – Sevilla

  Barcelona skuslet vekk to poeng i tirsdagens bortekamp mot Mallorca. Fikk med seg bare 2-2 etter at sløvhet og sløve forsvarsfeil kostet dem to dyrebare poeng, og ramlet dermed ned på tredjeplass på tabellen, etter at både Girona og Real Madrid vant sine kamper. Xavi gamblet med laguttaket, og startet med blant annet Robert Lewandowski på benken. Sevilla ankommer Olympiastadion på ryggen av en gedigen opptur, etter at de smadret Almería 5-1 i midtuken. Ørjan Nyland fikk fornyet tillit mellom stengene, og var bare en straffescoring unna å holde nullen i to av to mulige kamper for Los Nervionenses. Sevilla har tatt syv poeng av siste ni mulige.

  Toppkamper
  Er Ørjan Nyland Sevillas Nye Førstevalg I Mål?

  Getafe – Villarreal

  Det ble som vanlig hektisk på tampen av Getafe sine oppgjør, men Azulones fikk med seg 2-2 og ett poeng i onsdagens vriene bortekamp mot Athletic Bilbao. Spilte hele andreomgang med én mann mer, men manager Pep Bordalás pådro seg rødt kort i travle sluttminutter. Gastón Álvarez og Juanmi Latasa scoret målene for Getafe. Villarreal ble det seneste offeret for ligaleder Girona i midtuken. Tapte fullt fortjent 1-2 hjemme på La Cerámica, til tross for at Dani Parejo sendte hjemmelaget i ledelsen fra straffemerket like etter pause. Den gule ubåtens svake sesongstart fortsetter dermed, og Pachetas mannskap står med kun syv poeng etter syv ligarunder.

  Rayo Vallecano – Mallorca

  Tre på rappen uten tap for Rayo Vallecano etter 0-0 i bortekampen mot Cádiz onsdag kveld. Det var Rayos andre strake uavgjorte, og formen hjemme på Vallecas har mildt sagt vært blandet drops. Står med 1-1-1 på sine tre hjemmekamper, og tapet var 0-7-smellen mot Atlético Madrid, og seieren kom mot Alavés for to uker siden. Son Moix-publikummet var i fyr og flamme da Mallorca holdt regjerende mester Barcelona til 2-2. Vedat Muriqi var en pest og en plage for Barca-forsvaret, og scoret og assisterte Mallorca sine mål. Fikk det langt tøffere i forrige helgs borteoppgjør mot ligaleder Girona, der de tapte fullt fortjent 3-5. 1-1-2 på sine fire bortekamper i høst.

  Girona – Real Madrid

  Tro det eller ei, men dette er en tungvektsduell mellom nummer 1 og 2 på tabellen, og det er vertene Girona som stiller som ligaleder i dette toppoppgjøret, etter en vanvittig start på sesongen. Har tatt 19 av 21 mulige poeng, og kunne fort stått med full pott, for de var også klart best i 1-1-kampen mot Real Sociedad i sesongpremieren. Onsdag snudde de 0-1 til 2-1-seier borte mot Villarreal. Vanvittig imponerende. Carlo Ancelotti skiftet ut mange av sine faste stjerner i onsdagens hjemmematch mot Las Palmas, og Los Blancos stanget lenge. Men, da Brahim Díaz omsider fikk hull på byllen i overtid av førsteomgangen, var det ingen tvil om at poengene ville bli igjen i Madrid. Real Madrid vant til slutt 2-0, etter at Joselu fastsatte sluttresultatet tidlig etter hvilen. 

  Toppkamper
  Joselu, Real Madrid

  Real Sociedad – Athletic Bilbao

  Sesongens første Euskal Derbia, baskerderbyet mellom regionens to aller største klubber. Real Sociedad fikk en litt vanskelig start på sesongen, men har løftet seg atskillig og vunnet tre av sine fire siste, og står med to strake seirer. Onsdag tok de en sterk borteseier mot Valencia, der Carlos Fernández ble matchvinner etter drøye halvtimen. Oihan Sancet gjorde det svært vanskelig for laget sitt da han ble utvist på overtid av førsteomgang i onsdagens hjemmekamp mot Getafe. Da hadde Yuri Berchiche allerede sendt Los Leones i ledelsen, men med en mann mindre på banen, ble det vrient for baskerne å holde unna, og Athletic klarte til slutt bare 2-2. Holder likevel fjerdeplassen før helgens runde.

  Almería – Granada

  Almería forblir aller sist på tabellen med sine to usle poeng. Hadde ingen verdens ting å stille opp med i tirsdagens braktap mot Sevilla, og røk hele 1-5 i Andalucía. Har lykkes å ta poeng kun mot Cádiz og Almería i høst, og dette føles allerede som en kamp de er nødt til å vinne for ikke å havne altfor akterut i bunnstriden. Granada har hatt en vanskelig start på sesongen, men kan ta mot av en meget god forestilling hjemme mot Real Betis torsdag kveld. Er nok likevel skuffet over at det bare ble 1-1, etter å ha pepret Betis-buret med 20 avslutninger, hvorav 9 av dem på mål. Lucas Boyé utlignet gjestenes ledelse fullt fortjent halvveis ut i andreomgang.

  Alavés – Osasuna

  Alavés lå lenge under 0-1 i bortekampen mot Celta torsdag kveld, men da hjemmelaget ble redusert til ti mann, fikk baskerne enklere arbeidsvilkår. Til slutt fikk Samuel Omorodion satt inn utligningen, og dermed står det nyopprykkede laget med syv poeng etter like mange kamper. Samtidig fikk de stanset tapsrekken på to kamper. Osasuna leverte en meget god forestilling hjemme mot Atlético Madrid torsdag kveld, men tapte likevel 0-2 til slutt. Var uheldige og udyktige foran gjestenes mål, og det ble også svært ampert på tampen. Fikk en mann utvist, og trener Arrasate måtte også forlate trenerbenken etter å ha prestert heftig på annullert utligning.

  Real Betis – Valencia

  Stammen av Valencia-laget er relativt ungt, og resultatene har allerede svingt mye i høst, og kommer nok til å fortsette å svinge denne sesongen. Kan vise til blant annet 3-0 og festforestilling hjemme mot Atlético Madrid, men onsdag måtte de slukøret konstatere 0-1-tap mot Real Sociedad på Mestalla. 1-1-1 på sine tre bortekamper hittil denne sesongen. Real Betis var langt under pari i torsdagens forestilling mot nyopprykkede Granada, og var heldige som reiste derfra med ett poeng i lomma. Det endte 1-1, til tross for at Diao Diaoune sendte gjestene ledelsen tidlig i andreomgang. Betis-keeper Claudio Bravo måtte gjøre åtte redninger for å berge det ene poenget.

  Atlético Madrid – Cádiz

  Cádiz har vunnet bare to av syv kamper i høst, men taper heller nesten ikke. Dermed er de foreløpig godt unna bunnstriden i La Liga, og onsdag bokførte de sin andre strake uavgjorte da de holdt Rayo Vallecano til 0-0 hjemme på Nuevo Mirandilla. Trøbler atskillig mer på bortebane, og har vunnet ingen av sine åtte siste på fremmed gress i den spanske toppdivisjonen. Atlético Madrid ble trykket bakpå i store deler av andreomgangen i bortekampen mot Osasuna torsdag, men rodde i land en noe heldig 2-0-seier til slutt. Álvaro Morata ble utvist med to raske gule, etter å ha senket byrival Real Madrid i Derbi Madrileño sist helg.

  Toppkamper
  Álvaro Moratas Atlético Madrid Stormer Videre.

  Las Palmas – Celta Vigo

  Álvaro Vallés stod sitt livs omgang i førsteomgangen mot Real Madrid og stoppet alt som kom hans vei, men på overtid av omgangen, måtte han omsider gi tapt. Derfra og ut ble det veldig vanskelig for det nyopprykkede laget, som til slutt reiste hjem til Kanariøyene med 0-2 i sekken. Sesongens første hjemmeseier kom her mot Granada i forrige hjemmekamp. Celta Vigo hadde tre poeng i lomma etter at Alavés’ Rafa Marín sendte ballen i eget mål ti minutter før pause torsdag kveld. Men, da Luca de la Torre pådro seg sitt andre gule fort for kvelden midtveis ut i andreomgang, ble det vanskelig for de lyseblå å holde på ledelsen. Det endte 1-1, og dermed står Celta med bare ett poeng på sine tre siste. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen