More

  Barcelona – Real Madrid

  Barcelona – Real Madrid
  Camp Nou
  Søndag kl. 16:15
  TV: TV 2 Sport Premium 2
  Odds:
  H: 2,85
  U: 3,80
  B: 2,40
  Vårt Tips: H
  Det er dette vi har ventet på. Et Camp Nou som er fylt til randen, og 98 000 feststemte supportere som vil stå klare til å ta imot sine helter like før klokken slår 16:15 søndag ettermiddag. Etter godt over halvannet år med strenge restriksjoner, har myndighetene i Spania gitt grønt lys til fulle tribuner, og dermed vil helgens El Clásico bli akkurat like dramatisk og spektakulær som vi har blitt bortskjemt med i en årrekke.
  Dette er to lag som på ingen måte har briljert defensivt, og både Barcelona og Real Madrid har sluppet inn mål for moro skyld denne sesongen. Til sammen har de 18 baklengs i La Liga, i tillegg har Real Madrid blant annet sluppet inn to mål hjemme mot Sheriff og Barcelona tre mot både Bayern München og Benfica i Champions League.
  Dermed tyder mye på at angrep vil være det beste forsvar søndag ettermiddag. Begge lag kan skilte med noen vanvittige angrepsrekker, og Real Madrids Karim Benzema og Vinícius Júnior er kanskje verdens heteste angrepsrekke for øyeblikket. De har til sammen sørget for formidable 24 målpoeng på de åtte første kampene i La Liga, og Gerard Pique og resten av katalanernes forsvar vil dermed få mer enn nok å gjøre.
  Barcelona er imidlertid ikke tannløse fremover de heller. Hele laget fikk en etterlengtet innsprøytning med selvtillit og fornyet håp da stjerneskuddet Ansu Fati gjorde etterlengtet comeback for noen uker siden. En skulle knapt tro at 18-åringen har vært ute nesten ett år, og Barcelonas nye nummer 10 har scoret to mål på de tre første kampene i comebacket. Dessuten har han gitt spissmakker Memphis Depay enda bedre arbeidsbetingelser på topp, og nederlenderen har utstrålt lederskap siden han kom til klubben i sommer. Han virker innstilt på å ta klubben videre etter en sommer preget av kaos og usikkerhet. Nå gjør han seg klar for sitt første Clásico.
  – Dette er kampen du alltid ser på, og alle følger med. Det blir som en drøm som går i oppfyllelse ved å få være med på El Clásico. Jeg gleder meg virkelig til det øyeblikket. Det blir dessuten flott for alle som ikke har hatt muligheten til å komme på stadion. Dette blir det første utsolgte El Clásico på veldig lenge, sier nederlenderen til spansk presse.
  I tillegg til Memphis Depay og Ansu Fati, har Barcelona også fått tilbake Sergio Agüero som har vært ute med en leggskade siden han kom til klubben fra Manchester City i sommer. Argentineren kom til klubben først og fremst for litt kvalitetstid med bestevenn Lionel Messi, men da han forsvant til PSG, har ikke tiden i Barcelona gått som Agüero hadde ønsket. Han har imidlertid fått noen innhopp i de siste kampene, og er aktuell for startoppstillingen søndag ettermiddag, men begynner trolig på benken.
  Real Madrid vant begge oppgjørene mot Barcelona forrige sesong, men et fullsatt Camp Nou blir en helt annen test for forrige sesongs toer i La Liga. Midtbanestjernen Federico Valverde innrømmer at søndagens drama blir enda litt mer spesiell enn vanlig.
  – Vi vet hva denne kampen betyr og hva det betyr å representere denne trøya i slike oppgjør. Jeg er litt nervøs, men også spent, og stolt over å få spille slike oppgjør. Haugevis av barn drømmer om å spille El Clásico, så de få av oss som får muligheten må gripe den 100 prosent og gi alt for å vinne, sier Valverde til klubbens egen fjernsynskanal.
  Barcelona har slitt tungt med skader denne høsten, og har også en del fravær søndag. Jordi Alba, Ousmane Dembélé, Ronald Araujo, Martin Braithwaite og Moussa Wagué er alle ute – i tillegg blir tenåringskometen Pedri neppe klar. Real Madrids tropp er imidlertid langt mer usikker. Dani Ceballaos, Gareth Bale, Karim Benzema, Isco og Luka Jovic er alle listet som usikre i skrivende stund, og et eventuelt fravær av Benzema kan bli spesielt utslagsgivende.
  Real Madrid har sett sterkest ut av disse to innledningsvis denne sesongen, men vi mener det ligger best verdi i hjemmeoddsen. El Clásico kan imidlertid som kjent gå alle veier. Etter 242 gladiatoriske dueller har lagene vunnet like mange hver (96).

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen