More

  Avgjørende landslagsuke

  Vi går inn i en avgjørende fase av EM-kvalifiseringen i denne viktige landslagsuken.

  En forrykende fotballhelg er bak oss. Her hjemme, rykket Fredrikstad opp til Eliteserien etter 11 års fravær, og Molde ble mer eller mindre hektet av i gullkampen etter tapet i toppoppgjøret mot Bodø/Glimt.

  I England lyktes Mikel Arteta omsider å ta innersvingen på Pep Guardiola i Premier League-
  sammenheng, og i Serie A måtte Olivier Giroud stå i mål for AC Milan.

  LES OGSÅ: Leicester sparer på kreftene

  Kun full pott er godt nok

  Det manglet med andre ord ikke på dramatikk i den europeiske fotballhelgen, og nå gjøres det klart for avgjørende landslagsuke på kontinentet. Kritiske oppgjør mot Kypros og Spania venter for Norge sin del, og for mange av oss er nok søndagens storfine besøk av spanjolene på Ullevaal det store høydepunktet denne landslagsuken.

  Avgjørende Landslagsuke
  Norge Trenger Erling Haaland På Sitt Beste Denne Uken.

  Norges EM-håp henger som kjent i en tynn tråd, men etter relativt komfortable seirer mot Kypros og Georgia forrige landslagssamling, er ikke alt håp ute. Skottland står med full pott etter fem runder, og det virker å være lite å gjøre for å ta igjen skottene. Håpet ligger trolig i å ta igjen Spania, som ligger to poeng foran med en kamp mindre spilt, og da er simpelthen full pott det eneste godt nok for Ståle Solbakkens utvalgte, når Kypros og Spania står på motsatt side denne uken.

  Spania – Georgia & Kypros: 13-1

  Etter en litt treg start på EM-kvalifiseringen for spanjolene selv, fikk Luís de la Fuentes’ mannskap vanvittig med sving på sakene forrige landslagssamling. Georgia og Kypros ble slått med til sammen 13-1, og den spanske landslagssjefen har valgt å prioritere form fremfor rykte når han har tatt ut troppen sin. Norge får med andre ord mer enn nok å henge fingrene i på Ullevaal førstkommende søndag, men det er nok med talent også blant Ståle Solbakkens utvalgte. I tillegg til de etablerte verdensstjernene Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland, fikk Antonio Nusa sitt store gjennombrudd på forrige samling.

  Avgjørende Landslagsuke
  Antonio Nusa Fikk Sitt Store Gjennombrudd Forrige Landslagssamling.

  Denne gangen er det Oscar Bobb som har fått sjansen til å imponere Ståle Solbakken og det norske folket, og Manchester City-vingen har også fått plenty med spilletid av Pep Guardiola de siste ukene. Håpet lever for Norges EM-sjanser fremdeles, men oddsen er foreløpig imot våre beste menn. Uansett utfall, mye vil bli avgjort denne landslagsuken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen