More

  Aston Villa – Sheffield United

  Stor hjemmefavoritt i kveldens Premier League-batalje på Villa Park, når ligaens beste hjemmelag får  besøk av det eneste laget uten borteseier. Og med oppskriftsmessig seier til Villa har Unai Emery ledet Aston Villa til tabelltopp, et drøyt år etter å ha overtatt en klubb som var nummer 16 på Premier League-tabellen – bare ett poeng fra nedrykk.

  Unai Emery, Aston Villa
  Flyr Høyt: Unai Emery Har Gjort Underverker Med Aston Villa

  Pånyttfødte stjerner

  Aston Villa
  Born Again: Leon Bailey Og Ollie Watkins Stortrives Under Ledelse Av Emery

  Utviklingen etter managerskiftet som så Emery komme inn for Steven Gerrard er monumental, og enkeltspilleres forvandling er forbløffende. Ollie Watkins ble ikke sett på som en mann for fremtiden av Gerrard, men med scoring i kveld vil den engelske landslagsspilleren blir bare tredje Aston Villa-spiller med 50 Premier League-scoringer – etter Gabriel Agbonlahor (74) og Dwight Yorke (60). 21 av dem har kommet i 2023, og bare Andy Gray – tilbake i 1976 – har flere i scoringer i et kalenderår for Villa. Watkins er imidlertid ikke alene om å ha tatt steg siden spanjolens ankomst.

  Alt om alle Premier League-kamper leser du i dagens rykende ferske utgave av Tipsbladet. Akkurat nå får du 4 ukers abonnement for bare 5 KRONER!

  McGinn best av alle

  Tyrone Mings var på vei mot sin beste sesong, før han på ulykksalig vis forsvant ut med langtidsskade. Ezri Konsa har i år endelig tatt steget inn i den engelske landslagstroppen, mens Leon Bailey endelig har fått sitt gjennombrudd etter overgangen fra Leverkusen.

  John Mcginn, Aston Villa
  Best I Klassen: John Mcginn Har Feid Gulvet Med Både Norsk Landslag Og Premier League-Konkurrenter

  Denne uken var det uansett John McGinn som av klubbens fans ble kåret til beste Aston Villa-spiller i 2023, foran Douglas Luiz, Watkins og Konsa. Den skotske landslagsterrieren slet med å finne seg til rette under Gerrard, før han av Emery ble både gitt ny rolle og ny selvtillit.

  -Jeg kan vanskelig takke manageren nok. Det ligger mye jobb bak, men han har lært meg ting jeg ikke ante jeg var kapabel til. Jeg spiller på en helt annen måte enn tidligere, har mer ballkontakt og ser kampene på en annen måte enn tidligere. Og fortsatt er det rom for forbedring, sier McGinn til lokal presse i Birmingham.

  Aston Villa – Sheffield United

  Villa Park, fredag 21.00 på Viaplay
  Odds fra Norsk Tipping: 1,25 – 6.10 – 10,00

  Det ville gitt gode penger tilbake om man før sesongstart satte penger på at Aston Villa skulle toppe Premier League-tabellen ved nyttår, og det er det nå altså brukbare muligheter for. Det har gått 25 år siden Villa toppet tabellen etter like mange kamper. Har i tur og orden slått Manchester City og Arsenal hjemme på Villa Park, og mot sistnevnte kom 15. strake hjemmeseier. Forrige helg ble 0-1 snudd til 2-1-seier på besøk hos Brentford. Har vunnet alle tolv hvor de har tatt ledelsen. Pau Torres, Youri Tielemans, Tyrone Mings, Betrand Traore, Robin Olsen og Emiliano Buendia er skadet. Lucas Digne og Douglas Luiz returnerer fra karantene. Boubacar Kamara er suspendert.

  Aston Villa - Sheffield United Gustavo Hamer Aston Villa
  Enslig Svale: Gustavo Hamer Er Eneste Sheffield United-Spiller Som Har Har Scoret Ligamål På Bortebane Denne Sesongen

  Sheffield United slo Brentford, men mot Chelsea forrige helg kom fjerde tap fra fem kamper. Mer solide under ledelse av Chris Wilder, men har neppe mannskap til å overleve i Premier League. Har gått målløse av banen i 7 av første 17, og nå venter altså både Villa og Manchester City før nyttår. The Blades er eneste klubb uten borteseier denne sesongen, med totalt ett poeng hentet fra første åtte reiser. John Egan, Rhys Norrington-Davies, Rhian Brewster, Tom Davies, Chris Basham og Daniel Jebbison er skadet. Jack Robinson returnerer etter å ha vært suspendert mot Chelsea.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen