More

  Åpent for muligheter

  Denne uka åpnet England samfunnet litt opp igjen med uteservering, åpne butikker, frisører og skjønnhetspleie, samtidig åpner jeg for at Liverpool går videre i Champions League.
  Liverpool gjør seg klar for både store og små begivenheter i disse dagene. Sola har meldt sin ankomst, trærne er i full blomst langs alléer og i parkene, påskeliljene har for lengst presset seg igjennom jorda i Stanley Park, langs langsiden av Anfield som nå gjør seg klar til returoppgjøret i kvartfinalen, mens Scouserne får ta sine etterlengtede ute-pints.
  Mine sosiale medieplattformer er pepret med bilder av ny-friserte venner som tar nærbilder av sine utepils og matretter nå som opptil seks personer eller to husstander endelig kan møtes utendørs. Aldri har Liverpool blitt møblert med mer utemøbler langs fortau og i bakhager, da det kun er lov til å møte venner og drikke øl utendørs med bordservering.

  Gode forhold
  Med andre ord ligger det meste til rette for en festuke her i Liverpool. Nå må bare byens røde lag levere.
  Men det er ikke en selvfølge at vi spiller oss til en ny finale i Istanbul. For etter å ha storspilt i Premier League-kampen mot Arsenal, manglet laget en god del intensitet og kreativitet i første oppgjør mot Real Madrid i Spania. Nå håper jeg solskinnet, fuglekvitteret og et mer sosialt og åpent hverdagsliv kan mane det som trengs for en seier når det virkelig gjelder på onsdag når Liverpool FC spiller kvartfinale for 25. gang i den europeiske fotballhistorien.
  Hele 19 av 25 ganger har Liverpool spilt seg videre. Sist de ikke kom seg videre fra kvartfinalen var i 2008/2009-sesongen, da det fatale selvmålet til John Arne Riise satte punktum for hans år i Liverpool og lagets deltakelse i Champions League. Chelsea fikk servert et gyllent bortemål og gikk videre.
  Og det er nettopp Mo Salahs bortemål fra Madrid som gjør meg optimistisk på at Liverpool kan gå videre til semifinalen. Det er for øvrig bare Erling Haaland (10) og Kylian Mbappe (8) som har scoret flere mål i Champions League så langt denne sesongen foran Salahs (6.)
  Vi trenger kun å vinne 2-0, og Real Madrid sliter med skader på mange av sine viktigste spillere. Ramos er heldigvis fortsatt ute (ja, jeg har ikke tilgitt ham grisespillet i Kiev), det er også Hazard, Varane, Vazquez og Carvajal.
  Frykter Benzema
  Skal vi avansere, bør vi ikke gjøre ting vanskeligere enn vi trenger ved å slippe inn bortemål. Det er dessverre ikke bare Salah som er i scoringsform om dagen. Real Madrids Karim Benzema scoret i forrige helgs El Clásico da hvittrøyene slo Barcelona 2-1. Og han kommer til Anfield med god selvtillit.
  Benzema har scoret hele 70 Champions League-mål, det er turneringens 5. mestscorende. Han har dessuten scoret i 16 Champions League-kamper på rad, som er en rekord han deler med Messi og Ronaldo – to legender som begge er ute av Champions League-dansen for i år. Benzema liker dessuten å score mot nettopp Liverpool. Han har scoret fire mål i tre kamper mot de røde. Men han mislyktes med å score i første kamp i kvartfinalen mot Liverpool i år, som den eneste kampen han ikke har scoret i på sine siste 10 kamper.
  Anfield-forbannelsen brutt
  I forrige Premier league-kamp brøt Liverpool endelig hjemme-forbannelsen da de vant mot Aston Villa. Det tok Liverpool hele ni seriekamper å vinne igjen, på det som i tre år har vært en stadion som har vært nærmest umulig å vinne på for besøkende lag. Det var symbolsk at Liverpools oppstandelse etter påsken var mot nettopp laget som varslet dårligere tider for de regjerende mestrene etter skrellet på Villa Park i høst.
  Liverpool har til tross for haltende prestasjoner og resultater i serien, prestert godt i Champions League og har holdt nullen i hele seks av sine ni kamper denne sesongen. Så om hjemmelaget klarer å tette igjen for Real Madrid, og Salah og Jota putter minst ett mål hver, burde ikke bare festene i gatene, men også i Champions League fortsette for Liverpool.
  Jeg går for 2-0 til Liverpool, og en hjerte – i – halsen-kamp. Hva tror du?
  JFT96
  På onsdag spiller Liverpool med sørgebånd og vil markere at det på torsdag 15. april er 32 år siden Hillsborough-tragedien. Den verste fotball-tragedien på britisk jord i moderne tid. 96 skulle bare på en fotballkamp og kom aldri hjem. April er alltid en ekstra tøff måned for mange i Liverpool.

  Jeg oppfordrer alle om å melde seg på løpet for de 96, som går av stabelen i mai. Du kan løpe eller gå dine fem kilometer hvor du vil i verden på den 22. mai og samtidig støtte en god sak. Du melder deg på her: https://www.btrliverpool.com/965k
  Med ønske om en riktig god kamp og god vår. Så håper jeg det snart slutter å snø i Norge så også dere etter hvert kan nyte påskeliljene og utepilsen.

  Tomålsseier til hjemmelaget er hva Liverpool-fansen håper på, og slik ser oddsen på nettopp dette ut før kamp: 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen