More

  OBOS-runden

  Vi gir deg det du trenger å vite før helgens OBOS-runden.

  Start – Jerv

  Ekstraordinært styremøte om de sportslige resultatene, som er langt under forventing – alt er med andre ord som det pleier i Start. Cup-exit mot Gjøvik-Lyn ble fulgt opp med 1-3-tap mot Fredrikstad i forrige OBOS-runde, og dermed er sørlendingene plutselig helt nede på åttendeplass på tabellen, etter at de lenge kjempet helt i toppen innledningsvis. Stikk motsatt formkurve for Jerv, som har tatt seg forbi Start på tabellen før helgens sørlandsderby. De røk riktignok ut i cupen mot Kjelsås, men hjemme i OBOS-ligaen har grimstadværingene spilt seks strake uten tap, og vunnet sine tre siste. Alle triumfene har blitt vunnet med ett mål, så lite vil trolig skille lagene her. 

  Hødd – Bryne

  Hødd har vært i forferdelig form i det siste, men tok en uhyre etterlengtet seier forrige runde, da de på imponerende vis senket Sandnes Ulf med 3-1 på Øster Hus Arena. Det var sunnmøringenes første seier i ligaen siden 3-0-seieren mot Kongsvinger i slutten av april, og Hødd har dermed fått etterlengtet luft til den aller tykkeste nedrykksstriden. Det har ikke Bryne, som med sine fire strake tap har havnet nede på kvalikplass. Jærbuene virker å være helt ute av fatning, og 2-1-seieren over Mjøndalen i midten av mai, er den eneste triumfen de har å vise til på siste ti. Ryktene skal sågar ha det til at Kevin Knappen får stadig dårligere tid til å snu trenden på Jæren. 

  Ranheim – Mjøndalen

  Seier og tap i annenhver kamp i de fem siste matchene, gjør at Ranheim ikke er aller øverst på tabellen. Men, til tross for at de ligger nede på femteplass, skiller det ikke mer enn fire poeng opp til ligaleder Kongsvinger. Trønderne har sågar negativ målforskjell, til tross for at de ligger så høyt oppe på tabellen. Har vunnet tre strake hjemme på EXTRA Arena. Mjøndalen har hatt mange svake resultater i år, men 0-0-oppgjøret hjemme mot formsterke Sogndal i forrige runde, var et av de bedre. Bruntrøyene virker å først og fremst å måtte konsentrere seg om å holde plassen, fremfor å kjempe om billett til Eliteserien. Har imidlertid to strake seirer på bortebane.

  Sogndal – Fredrikstad

  Sogndal klarte «bare» 0-0 borte mot Mjøndalen sist, og dermed ramlet sogningene ned til fjerdeplass på tabellen. Det er imidlertid svært jevnt i toppen, og én seier kan være nok til å ta dem på direkte opprykksplass. Tore André Flos mannskap har vært i strålende form hjemme på Fosshaugane Campus, og vunnet alle sine fire siste hjemmekamper. Fredrikstad er stadig OBOS-ligaens eneste ubeseirede lag denne sesongen, og tok en ny, imponerende seier sist, da de slo Start 3-1 hjemme. Hadde god kontroll i store deler av oppgjøret, og er oppe på direkte opprykksplass. Deres tidlige bunnsolide defensiv har imidlertid blitt satt mer på prøve i det siste, og FFK har sluppet inn mål i alle sine fire siste. 

  KFUM Oslo – Sandnes Ulf

  KFUM Oslo har plutselig blitt et av de store formlagene i OBOS-ligaen, og har spilt seg strålende opp. Har nå radet opp fire strake seirer, og holdt nullen i hele tre av disse. Dermed er Kåffa inne i kvalikbildet på sin sjetteplass, og forrige runde endte med overbevisende 4-0-seier i Oslo-derbyet mot Skeid. Robin Rasch noterte seg for ny scoring, og er oppe i fem fulltreffere i OBOS-ligaen hittil i år. Sandnes Ulf fortsetter som vanlig å vandre fra det spektakulære til det grufulle. Nå er cup-exit mot Sotra og strake tap mot Jerv og Hødd status på de siste tre kampene. Sandnesingene vant imidlertid sin forrige bortekamp, da de slo Mjøndalen 3-1 på Nedre Eiker. 

  Robin Rasch, Kfum Oslo
  Robin Rasch, Kfum Oslo.

  Moss – Kongsvinger

  Moss var lenge et av formlagene i OBOS-ligaen, men nå har hverdagen etter opprykket begynt å innhente dem. Har tapt tre strake i cup og serie, og forrige runde hadde de forsvinnende lite å stille opp med i 1-4-tapet mot tabelltreer Kristiansund. Hjemme på Melløs er de imidlertid formidable, og kan vise til tre strake 1-0-seirer. Kongsvinger er formlaget fremfor noen andre i divisjonen. Har inntatt tabelltoppen etter å ha vasket frem fem strake triumfer, og tok en strålende 3-0-seier hjemme mot Ranheim sist. Superveteranen Adam Güven scoret nok en gang, og er oppe i fire mål for ligalederne denne sesongen, holder seg stadig god nok for førsteelleveren. 

  Raufoss – Skeid

  Raufoss er nede i en dyp dal, og virker å få mer enn nok med å holde seg i OBOS-ligaen. Har vunnet bare 2 av 12 kamper, og samtlige siste åtte har endt uten triumf. Sist ble det knepent 0-1-tap borte mot Jerv, men Raufoss har heller ikke hatt hellet helt med seg. De tre siste tapene deres har nemlig vært med bare ett mål. Skeid har også måttet takle mye motgang i det siste. Fikk med seg en fin 2-0-seier hjemme mot Bryne for to runder siden, men fikk skikkelig stryk av KFUM Oslo med 0-4 i hovedstadsderbyet forrige runde. I likhet med Raufoss, har også Skeid vunnet bare to kamper i år, men har én borteseier å vise til – da de slo Ranheim hele 4-0 i slutten av april. 

  Obos-Runden.
  Gard Simenstad, Raufoss

  Åsane – Kristiansund

  Etter stang ut opp, og stang ut i mente, kunne Åsane endelig juble for sesongens første seier, da de slo formsvake Bryne 2-1 på Bryne Stadion forrige runde. Håkon Sjåtil og Emil Sildnes scoret målene som sørget for den etterlengtede triumfen, og dermed skiller det plutselig ikke mer enn to poeng opp til kvalikplass. Har til gode å vinne en hjemmekamp i år, men forrige rundes seier ga garantert fornyet selvtillit i en hardt prøvet spillertropp. Kristiansund er i motsatt ende av tabellen, og med store opprykksambisjoner. Tok seg veldig greit av nyopprykkede Moss sist, med komfortabel 4-1-seier hjemme på Kristiansund Stadion. Benjamin Stokke scoret to av målene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen