More

  Alt om lørdagens 5 Premier League-kamper

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Nottingham Forest og Tottenham tjuvstarter helgens Premier League-runde fredag kveld. Lørdagens kamper inneholder gjensyn med Turf Moor for Everton-manager Sean Dyche, mens tittel- og topp 4-utfordrerne Manchester City- og Newcastle har på papiret overkommelige oppgaver på hjemmebane.

  Tre Premier League-runder er i løpet av en drøy uke unnagjort, og atskillig har skjedd. Aston Villa fortsetter å banke storlag på hjemmebane, Manchester City er fortsatt ikke seg selv, Fulham opplever ketchup-effekten, mens Big Spender-duoen Chelsea og Manchester United er på dypt vann. På formtabellen er det Everton og Bournemouth som, sammen med den nye ligalederen, regjerer.

  Ketchup-effekten

  Mot alle forhåndstips har Fulham nå blitt en scoringsmaskin av de sjeldne. 5-0-seieren hjemme mot West Ham betyr 16 (!) mål fra siste 4 kamper. Etter på Anfield å ha skremt vannet av hjemmefansen, har The Cottagers tatt strake 5-0-seirer på Craven Cottage. Ingen savner lenger serberen som i sommer takket ja til å pensjonere seg foran 800 tilskuere i ørkenen, men lørdag venter ny tøff test for hovedstadsklubben.

  Willian, Fulham
  Premier League-Runden: Fulham Har Blitt En Scoringsgarantist

  På St. James’ Park venter et revansjesugent Newcastle, som etter forrige helgs 1-4-tap mot Newcastle røk på ny smell i Champions League i midtuka. Newcastles tøffe kampprogram begynner å tære på kreftene, men hjemme foran egne fans har de levert strålende i Premier League-sammenheng. Nå kan de også slippe seg løs, vel vitende om at europacupen for denne gang er et tilbakelagt eventyr.

  Spiser kirsebær med de store

  Andoni Iraola var en manager i skuddlinjen, da Bournemouth ikke vant noen av sine første ni kamper for sesongen. Hadde den nye Cherrries-ledelsen gjort en brøler ved å erstatte O’Neil med den tidligere Rayo Vallecano-manageren? Kan hende ikke. Det tok tid, men baskeren har med tid og stund funnet sin plass på Vitality.

  Premier League: Dominic Solanke
  Premier League: Dominic Solanke Er Bournemouths Største Offensive Bidragsyter

  Lørdag tok Bournemouth sin aller første seier på Old Trafford, og de gjorde det med stil. 3-0-seieren var ikke ett mål for mye, da de i tillegg hadde to annullerte og ett stolpetreff. Fra siste seks ligarunder er det bare Liverpool (14) som har plukket flere poeng enn Bournemouths 13, og nå venter altså hjemmekamp mot Luton som neste oppgave. Vi tror Bournemouths opptur fortsetter.

  Dyche vender hjem

  Liverpool og Bournemouth topper formtabellen – sammen med Everton. Ti minuspoeng til tross; Everton har nå fire poeng ned til nærmeste lag under streken. Kun én av siste syv er tapt, og de siste tre er vunnet med total målscore 6-0. Og de har altså gjort det uten å ha veldig mye ball. Helgens 2-0-seier mot Chelsea betyr tre strake Premier League-seirer for første gang siden desember 2020, og mot Chelsea hadde man ballen 28 % av tiden – The Sean Dyche Way. Dyche ledet også et lag til seier mot Chelsea for første gang siden 2017 (10 kamper), og Everton ser ikke ut som noen nedrykkskandidat, poengtrekk eller ei.

  Premier League: Sean Dyche, Everton
  Premier League: Sean Dyche Står Foran Spesiell Helg

  Dette blir for øvrig en spesiell helg for Everton-manageren. For første gang siden han ble fjernet fra sjefsstolen på Turf Moor vender han nå tilbake. Vi blir overrasket om han ikke får en varm velkomst fra hjemmepublikummet, men det er slett ikke sikkert han vender tilbake til Merseyside med alle poeng på innerlomma.

  Helgens Premier League-tips

  FAVORITTEN:

  Bournemouth – Luton
  TIPS
  H til 1,48 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  West Ham – Wolves
  TIPS
  H til 2,10 i odds hos Norsk Tipping

  Lørdagens kamper

  Alt Om Lørdagens 5 Premier League-Kamper Dominic Solanke Premier League
  Premier League-Runden

  Bournemouth – Luton

  Vitality Stadium
  Lørdag 16.00

  På fem kamper etter 1-6-tapet på besøk hos Manchester City har Bournemouth notert fire seier og én uavgjort. Mot Manchester United lørdag kveld var man overlegne, og med litt bedre uttelling hadde man vunnet med større margin enn 3-0. Dominic Solanke har blitt en pålitelig målscorer, men Bournemouth har flere offensive bidragsytere å fordele å dele byrdene på. Kan ta sin tredje strake PL-seier, for første gang siden 2018. Ingen nye skadeproblemer, men Hamed Traore, Alex Scott og Max Aarons er fortsatt fraværende.

  Luton har tatt poeng i fem av siste seks mot Bournemouth, men dette blir lagenes første møte i toppdivisjonen. Elijah Adebayo scoret og bidro til at Manchester City måtte grave dypt for å få med seg alle tre poeng fra Kenilworth Road forrige helg. 1-1-6, og bare 7 scorede mål fra første 8 bortekamper. Har fortsatt ikke holdt nullen i Premier League, og ti siste kamper har totalt bare gitt fem poeng – færrest i divisjonen. Dan Potts, Reece Burke og Cauley Woodrow er skadet. Marvelous Nakamba er suspendert.

  Chelsea – Sheffield United

  Stamford Bridge
  Lørdag 16.00

  Premiere League
  Premier League-Runden: Raheem Sterling, Chelsea

  Av klubber som har vært i Premier League gjennom hele 2023 er det ingen som har plukket færre poeng enn Chelsea. Og dette altså samtidig som Chelsea er den europeiske klubben som i samme periode har brukt mest penger på spillerkjøp. Mauricio Pochettino svarer med å be om mer penger til spillerkjøp i januar. Robert Sanchez og Reece James er nye på en allerede lang skadeliste, og Djordje Petrovic får da sin Premier League-debut mellom stengene. Christopher Nkunku står også klar til å endelig debutere.

  Manchester City-lånet James McAtee scoret kampens eneste mål, da Sheffield United mot Brentford forrige helg tok sin andre seier for sesongen. Chris Wilder har så utvilsomt gjort en forskjell i sin første uke tilbake på Bramall Lane. Ny formasjon og annerledes stabling av midtbaneposisjonene har umiddelbart gitt en ny giv i laget. John Egan, Rhys Norrington-Davies, Rhian Brewster, Tom Davies, Chris Basham og Daniel Jebbison er skadet. Jack Robinson er suspendert, men Oli McBurnie og Oliver Norwood returnerer.

  Manchester City – Crystal Palace

  Etihad
  Lørdag 16.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Erling Braut Haaland Er Fraværende Med Skade

  Manchester City havnet under på besøk hos Luton, men med Rodri tilbake var det naturligvis ingen fare for poengtap. Midtbanemaestroen styrte showet da kjappe scoringer fra Bernardo Silva og Jack Grealish sørget for en første trepoenger på fem kamper. Rodri er samtidig ubeseiret fra sine siste 44 (!) kamper. City har slitt overraskende tungt mot Palace de siste sesongene. Erling Braut Haaland er bekreftet ute, mens Jeremy Doku og Jack Grealish er usikre.

  To hjemmetap på fire dager for Palace, og Roy Hodgson mente VAR og dommere var en sterk bidragsyter til at det lørdag formiddag endte med knepent hjemmetap mot Liverpool. Litt uheldige var man kanskje, men Palace hadde altså ballen i bare 24 % av tiden. Dette var sjette ligatap fra siste åtte kamper. 3-2-3 fra første 8 borte. Jordan Ayew er suspendert, mens Odsonne Edouard og Jefferson Lerma er skadet.

  Newcastle – Fulham

  St. James’ Park
  Lørdag 16.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Newcastle R Ute Av Cl, Og Kan Nå Sette Fullt Fokus På Hjemlig Liga

  Fortsatt ustabilt fra Newcastle, men det er på bortebane laget svikter. Og mye av skylden kan rettes mot en skadeskutt og uvanlig travel spillerstall. Et femte tap fra fem reiser kom mot Tottenham forrige søndag, da man ble avkledd og ble sendt hjem med fortjent 1-4-nederlag. Hjemme har man vunnet syv av de første åtte. Tok ledelsen, men endte opp med tap mot Milan – og da er europacupeventyret over for denne gang. Nick Pope, Callum Wilson, Dan Burn, Sven Botman, Elliot Anderson, Jacob Murphy, Joe Willock, Javier Manquillo, Sean Longstaff og Matt Targett er skadet. Kieran Tripper og Sandro Tonali er suspendert.

  Fulham gir fansen tidlig julefeiring og alle gavene på samme tid. Forest og West Ham er i tur og orden slått 5-0, og fra siste tre kamper har Marco Silvas utvalgte levert totalt 13 scoringer. Tom Cairney har vært av de beste, og det var helt på sin plass at han søndag kunne feire sin Fulham-kamp nr. 300 med brakseier. Ingen av de siste syv bortekampene er vunnet. Issa Diop er tilbake i trening, og kan få spilletid for første gang på to måneder. Willian er usikker.

  Burnley – Everton

  Turf Moor
  Lørdag 17.30

  Premier League: Burnley
  Premier League-Runden: Burnley Får Besøk Av En Gammel Kjenning

  Wilson Odobert scoret målet, men sisteskanse James Trafford var med god margin Burnleys beste spiller da The Clarets lørdag fikk med seg ett poeng fra besøket på Amex Stadium i Brighton. Etter en tung sesonginnledning har Trafford nå bare tillatt to baklengs fra siste tre kamper. 5-0-seier mot Sheffield United i forrige hjemmekamp. Charlie Taylor er suspendert, mens Aaron Ramsey er usikker.

  Spesiell kamp for Everton-manager Sean Dyche, som vender tilbake til Turf Moor for første gang siden han forlot Burnley i april 2022. Og han ankommer med lave skuldrer. Forrige helgs 2-0-seier mot Chelsea betyr at Everton har vunnet sine siste tre kamper med total målscore 6-0. Har også notert tre strake borteseirer. Ashley Young og Seamus Coleman er skadet, mens Idrissa Gueye og Jarrad Branthwaite er suspendert.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen