More

  Alt om La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Den 15. La Liga-runden sparkes i gang i kveld.

  Søndagens toppkamp mellom regjerende mester Barcelona og Atlético Madrid er kan hende rundens naturlige høydepunkt for de fleste, men den 15. La Liga-runden sparkes i gang allerede i kveld. Rundens beste oddstips er allerede ute, og her tar vi et nærmere dypdykk i La Liga-runden i sin helhet. Kampene kan du se på TV 2 Play.

  Las Palmas – Getafe

  Las Palmas gikk på sitt første tap siden slutten av oktober, da de røk 0-1 for Real Betis søndag kveld. Det er likevel et godt stykke ned til bunnstriden, men har imidlertid offensive utfordringer. Har scoret bare 11 ligamål denne sesongen, og kun Cádiz med sine ti har scoret færre. Ingen av Las Palmas’ spillere har scoret flere enn to mål i høst. Getafe fortsetter sin finfine form, og lørdag tok de seg av tabelljumbo Almería med 2-1. Det var Azulones’ åttende strake uten tap, men det hører med til historien at de har vunnet kun to av disse. Mason Greenwood scoret sitt andre mål for Getafe etter den kontroversielle låneovergangen fra Man United. 

  Girona – Valencia

  Girona var totalt sett det beste laget i mandagens forestilling mot Athletic Bilbao, men det endte til slutt 1-1 på Montilivi. Viktor Tsygankov scoret for vertene, men baskerne utlignet etter halvspilt andreomgang. Manglet viktige Artem Dovbyk mot Athletic, men kollektivet Girona imponerte atter en gang, og var bare tilfeldigheter unna seieren. Valencia holdt trøblende Celta Vigo til 0-0 på Mestalla sist helg, og har dermed vunnet bare én av de fire siste i La Liga. Holder niendeplassen i et ekstremt tett midtsjikte, og må regnes for å være nokså klare underdoger her. Har imidlertid en nokså prikkfri skadeliste, med kun André Almeida som trøbler. 

  La Liga
  Daley Blind Og Girona Har Hatt Mye Å Juble For I Høst.

  Athletic Bilbao – Rayo Vallecano

  I en underholdende affære i Girona mandag kveld, klarte Athletic Bilbao å få med seg 1-1 og dermed et godt resultat med hjem til Baskerland. Iñaki Williams utlignet vertenes ledelse midtveis i andreomgang, og begge lag hadde nok av sjanser til å få med seg seiersmålet. Dermed stoppet Athletics seiersrekke på to, og de har ennå ikke klart å vinne tre på rad denne sesongen. Rayo Vallecano har spilt fire strake uten seier, men tre av disse har endt uavgjort, og lørdag formiddag holdt de regjerende mester Barcelona til 1-1 hjemme på Vallecas. Unai López sendte vertene i føringen, men et selvmål av Florian Lejeune snaut ti minutter før slutt, sørget for poengdeling. 

  Real Madrid – Granada

  Til tross for store skadeproblemer, tok et svært effektivt Real Madrid seg av trøblende Cádiz med 3-0-seier søndag kveld. Jude Bellingham scoret nok en gang, og engelskmannen står dermed med hele 11 fulltreffere i ligaen for sin nye klubb. Reals skadeliste inneholder viktige navn som Viní Jr, Camavinga, Tchouamení og Kepa, i tillegg til langtidsskadde Militão og Courtois. Ny helg, nok et tap for Granada, som gikk på sesongens niende tap da de røk 1-3 for nyopprykkede Alavés sist helg. og det ble kroken på døra for manager Paco López. Alexander Medina ble nesten umiddelbart ansatt som hans etterfølger, og trente sist Vélez Sarsfield i Argentina.  

  La Liga
  Luka Modric Er Siste Stjerneskudd På En Allerede Lang Skadeliste.

  Osasuna – Real Sociedad

  Osasuna er inne i en tung periode, og søndagens 1-3-tap for Villarreal var deres tredje tap på de fire siste. I denne perioden har de tatt bare ett poeng, i 1-1-kampen mot nyopprykkede Las Palmas for to runder siden. Er ikke i umiddelbar nedrykksfare ennå, men går noen viktige uker i møte i avslutningen av 2023. Real Sociedad tok sin andre strake seier da de slo Sevilla 2-1 sist helg. Umar Sadiq scoret sitt første mål for La Real denne sesongen, og spissen fikk så å si hele forrige sesong ødelagt av en alvorlig kneskade etter overgangen fra Almería. Real Sociedad har slitt mye med skader de siste årene, men nå mangler de “bare” langtidsskadde Martín Merquelanz og Carlos Fernández. Sistnevnte nærmer seg retur. 

  Mallorca – Alavés

  Cyle Larin dunka inn åtte ligamål på bare en halv sesong for Real Valladolid, og forventningene var dermed store i forbindelse med overgangen til Mallorca i sommer. Canadieren har imidlertid hatt store problemer med å tilpasse seg forholdene i sin nye klubb, og venter ennå på sin første scoring for klubben som bladde opp €7,5 millioner for 28-åringens tjenester. Alavés fortsetter å klare seg fint etter comebacket til La Liga, og i helgen tok de seg av Granada med 3-1. 19 år gamle Samu Omorodion har vært en aldri så liten sensasjon for baskerne denne sesongen, og tegnet seg for sitt fjerde mål i La Liga i seieren over Granada. Har imidlertid ikke vunnet på bortebane i høst.

  Almería – Real Betis

  Sjette strake tap i sekken for Almería, da de tapte 1-2 for Getafe forrige helg, og dermed forblir tabelljumboen uten én eneste seier i La Liga-sesongen 2023/24. Det er nesten et under at de fremdeles er på skuddhold til sikker plass, men det brenner selvsagt mer for Almería for hver seiersløse ligarunde som går. Har tapt begge sine to siste hjemme på Power Horse Stadium. Real Betis er et av formlagene i La Liga, og helgens 1-0-seier over nyopprykkede Las Palmas var deres tredje triumf på de fire siste, og Los Verdiblancos har ikke tapt i ligaen siden de røk 0-5 for Barcelona i midten av september, for ni ligarunder siden. Willian José ble matchvinner mot Las Palmas med sitt sjette mål for sesongen.

  La Liga
  Assanes Real Betis Blir Klare Favoritter.

  Sevilla – Villarreal

  Etter fem strake uavgjorte, røk Sevilla på tap da de røk 1-2 for topplaget Real Sociedad. Los Nervionenses har ikke vunnet i ligaen siden de slo Almeria 5-1 i slutten av september, og etter en oppløftende start under Diego Alonso, har det gått tyngre for uruguyaneren de siste ukene. Alle deres tre siste hjemmekamper har endt uavgjort, og sist 1-1 i Sevilla-derbyet mot Real Betis. Et hattrick av 36 år gamle José Luis Morales sørget for etterlengtet triumf og 3-1-seier over Osasuna sist helg. Det var Morales’ tredje ligastart denne høsten, som er under sin fjerde (!) manager denne sesongen. Den gule ubåten har vunnet bare to kamper på fremmed gress denne sesongen.

  Barcelona – Atlético Madrid

  Rundens toppkamp og høydepunkt for de aller fleste. Barcelona trøbler mot antatt svakere motstand, og klarte bare 1-1 mot Rayo Vallecano forrige lørdag, og var strengt tatt heldige som fikk med seg det ene poenget. Har imidlertid ikke vært heldige med skader, og Gavi er nytt tilskudd på skadelisten, og den uheldige midtbanejuvelen mister resten av sesongen med en alvorlig kneskade. Atlético Madrid har ristet av seg 1-2-tapet for Las Palmas med to strake seirer mot Villarreal og Mallorca. Er på skuddhold til ligaleder Real Madrid og vel så det, og ligger bare fire poeng bak tabelltoppen, og har også én kamp mindre spilt enn Real. Har dog tapt av sine fire siste bortekamper.

  Celta – Cádiz

  Rafa Benítez vendte tilbake til sin gamle arbeidsgiver Valencia i forrige ligarunde, og plukket med seg sin første smultring som Celta-manager i 0-0-oppgjøret på Mestalla. Det var et lite steg i riktig retning for hardt prøvede Benítez og laget hans, og Celta har ett poeng opp til Mallorca på sikker plass. Har ikke vunnet en hjemmekamp hele denne høsten. Cádiz sløste med sjansene og tapte 0-3 mot Real Madrid forrige runde. Det var Los Piratas’ andre tap på rappen, og deres niende strake uten triumf i ligasammenheng. Cádiz synker som en stein på tabellen, og har bare to poeng ned til nettopp Celta på direkte nedrykk. Dette bunndramaet avslutter La Liga-runden, og kan bli en godbit vel verdt å få med seg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen