More

  Alt om den 16. La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Søndagens Katalonia-derby er helgens høydepunkt, men allerede i kveld braker det løs i La Liga.

  Aldri før har det katalanske derbyet mellom Barcelona og Girona vært et toppoppgjør, men det er akkurat slik status er før denne helgen. Høytflyvende Girona ankommer Estadi Olímpic med ambisjoner om å gå tå til tå mot sine langt mer navngjetne tungvektere. Men, det skal spilles atskillig med La Liga-fotball frem til søndag kveld, og som vanlig pløyer vi gjennom hele den kommende runden. Pass også på at du får med deg helgens oddstips! Kampene kan ses på TV 2 sine plattformer.

  La Liga 16. runde

  Getafe – Valencia

  La Liga
  Cenk Özkacar For Valencia.

  For de som er glade i knokkelfotball med høytflyvende taklinger og kort-bonanza, er dette trolig kampen for deg. Pep Bordalás er viden kjent for sine kompromissløse spillestil, og heller ikke Valencia er kjent for å gi ved dørene. I fredagens 0-2-tap for Las Palmas plukket Getafe med seg fem gule kort og en utvisning, så stopperkjempen Omar Alderete stiller følgelig med karantene her. Valencia ledet lenge 1-0 borte mot topplaget Girona forrige helg, men to sene scoringer av hjemmelaget, sørget for at Los Che til slutt måtte dra hjem med null poeng i bagasjen. Har ikke vunnet noen av sine syv siste bortekamper, og har kun slått Sevilla på fremmed gress i høst.

  Alavés – Las Palmas

  Alavés plukker jevnt og trutt med seg poengene som skal til for å overleve i denne ligaen. Søndag formiddag holdt de Mallorca til 0-0 på bortebane, og det var første gang siden mai 2021 at de holdt nullen på bortebane i La Liga. Trives atskillig bedre hjemme på Mendizorroza, der de har vunnet to strake. Forrige hjemmematch endte med 3-1-seier mot Granada. Las Palmas har også klart seg godt siden opprykket, og tok seg nokså komfortabelt av fysiske Getafe sist helg, og vant 2-0. Julian Araújo scoret like før pause, før Cristian Herrera fjernet all tvil to minutter på overtid. Har tapt bare én av de fire siste på bortebane, i 0-1-kampen mot formlaget Real Betis.

  Real Betis – Real Madrid

  Real Betis fikk mye av oppgjøret mot Almería ødelagt av Hector Belleríns tidlige utvisning, og Los Verdiblancos ble tidvis bombardert av tabelljumboen. Likevel holdt de til 0-0, og fikk med seg et verdifullt poeng hjem til Andalucía. Har spilt ti strake i La Liga uten å tape, men spiller for mye uavgjort til å henge med helt i toppen. Har vunnet samtlige fire siste hjemme og sluppet inn bare ett mål. Real Madrid ankommer Sevilla med en lang skadeliste, men plukker likevel med seg seier etter seier. Har vunnet tre strake i La Liga, og lørdag tok de seg greit av nyopprykkede Granada med 2-0. Jude Bellingham gikk for en gangs skyld målløs av banen, men Rodrygo scoret i tredje kamp på rad.

  Villarreal – Real Sociedad

  La Liga
  Mikel Oyarzabal, Real Sociedad

  Brukbar start for Marcelino i sin andre periode som Villarreal-sjef. 3-1-seier i re-debuten ble etterfulgt med 1-1 i forrige helgs borteoppgjør mot Sevilla. Evigunge José Luis Morales med ny fulltreffer mot Sevilla, og fulgte opp dermed det strålende hattricket mot Osasuna. Den seieren var også deres første på hjemmebane siden midten av september, og hjemmeformen er noe av det første Marcelino må få rettet på. Real Sociedad har heng på fjerdeplassen, men vil være skuffet over at de “bare” klarte 1-1 mot Osasuna i forrige runde. Umar Sadiqu er imidlertid å spille seg stadig varmere i trøya på topp for La Real, og scoret på nytt sist. Bakover står det imidlertid verre til, og La Real har sluppet inn mål i samtlige fem siste. 

  Mallorca – Sevilla

  Møte mellom to av ligaens ubestridte uavgjort-spesialister. Mallorca har spilt uavgjort i ikke mindre enn åtte av deres 15 spilte kamper denne sesongen, og ikke uventet ble det ny poengdeling sist mot nyopprykkede Alavés. Det oppgjøret endte 0-0, til tross for flere store sjanser til begge lag. Mallorca har spilt uavgjort i hele seks kamper av deres siste ti. Sevilla vil ikke være stort dårligere, og har spilt uavgjort ikke mindre enn seks ganger på de syv siste kampene sine. Ny poengdeling forrige runde, da de holdt Villarreal til 1-1 på hjemmebane. 21 år gamle Kike Salas scoret sitt andre mål i bare hans fjerde La Liga-kamp denne sesongen, og har kun 191 minutter med ligafotball under beltet for Los Nervionenses i høst. 

  Atlético Madrid – Almería

  La Liga
  Blir Det Mer Jubel For Álvaro Morata Denne Helgen?

  Atlético Madrid ga som ventet regjerende mester Barcelona en tøff test i søndagens storkamp, men reiste likevel hjem til hovedstaden med 0-1 og null poeng i bagasjen. Det er av sine egne man skal få det, og det var utlånte João Félix som senket sin egen klubb med kampens eneste scoring etter snaue halvtimen. Er et av Europas mest fryktinngytende hjemmelag, og har vunnet alle sine 16 siste hjemmekamper i La Liga. Almería ankommer dermed Civitas Metropolitano som rundens største underdoger, men var nære ved å dra i land sesongens første seier mot Real Betis sist. Spilte store deler av oppgjøret med en mann mer, og var uheldige som ikke fikk med seg alle poengene. 

  Granada – Athletic Bilbao

  Vanskelig periode for Granada, som forrige helg spilte sin 12. strake La Liga-kamp uten å få med seg en seier. Denne gangen var det Real Madrid som ble et par numre for sterke og vant fortjent 2-0. Det begynner å bli luke til lagene over nedrykksstreken, og dette er et lag som virker å være på vei rett ned til Segunda igjen etter sommerens opprykk. Sesongens hittil eneste seier kom her i august, mot Mallorca. Athletic Bilbao er et av La Ligas mest underholdende lag for tiden, og feide Rayo Vallecano av banen med 4-0 nå sist. Har scoret tre eller flere mål i tre av de fire siste kampene sine, og er for øyeblikket laget som er nærmest å ta seg inn blant de fire beste i ligaen. 

  Cádiz – Osasuna

  La Liga
  Chimy Ávila, Osasuna

  Cádiz stod med ryggen mot veggen i mesteparten av mandagsbataljen mot Celta Vigo, men deres eneste avslutning på mål tidlig i førsteomgang, gjorde at Los Piratas plyndret med seg ett poeng til havnebyen. Spilte nesten en time med en mann mindre etter Victor Chusts utvisning etter drøye halvtimen, og Cádiz pådro seg hele åtte gule kort. Osasuna er så langt en atskillig svakere utgave enn det laget som tidvis imponerte stort forrige sesong. Forrige helgs 1-1-resultat hjemme mot Real Sociedad var baskernes femte strake i ligaen uten triumf. Har tatt nøyaktig kun ett poeng i snitt per kamp denne høsten, og kan kun takke ytterligere svak innsats av lagene bak seg for at de ikke er lengre nede på tabellen.

  Barcelona – Girona

  Barcelona gravde dypt og dro frem en superviktig 1-0-seier i toppoppgjøret mot Atlético Madrid. João Félix, på utlån fra nettopp Atlético, ble matchvinner etter en snau halvtime med en utsøkt chip på Jan Oblak. Dermed har de regjerende mesterne heng på ligaleder Real Madrid, og sjelden har man vel gledet seg mer til et Katalonia-derby enn denne. Girona har fortsatt ikke innsett når det er på tide å gi seg, og i forrige runde kom de nok engang tilbake fra underlege. Lå under 0-1 med under ti minutter igjen på kampuret, men en sen dobbel av Cristhian Stuani sørget for ny 2-1-seier. Dermed skiller det faktisk hele ti poeng ned til femteplassen. 

  Rayo Vallecano – Celta

  Rayo Vallecano hadde forsvinnende lite å stille opp med i forrige runde, og ble feid av banen mot Rayo Vallecano, med 0-4 i sekken på San Mamés. Dermed har ikke Madrid-laget vunnet noen av sine fem siste, og har kun én seier på siste ti. Hele syv (!) av disse har imidlertid endt uavgjort, og ingen bør bli veldig overrasket om også dette ender med poengdeling. Celta Vigo bombarderte Cádiz-målet, og spilte store deler av mandagens oppgjør med en mann mer, men klarte likevel bare 1-1, takket være Jørgen Strand Larsens utligning i andreomgang. Det var de lyseblå sin niende strake uten triumf i La Liga, men Rafa Benítez’ mannskap har fått svært dårlig betalt i mange av disse. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen