More

  AFC Wimbledon må unngå ny smell  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Føniksklubben AFC Wimbledon trenger en stabil sesong etter to år med katastrofale formdupper.  

  Skrekkvåren fra 2021/22-sesongen endte med et hårfint nedrykk etter at laget gikk utrolige 27 kamper på rad uten seier i League One. Bortseieren den syvende desember 2021 ble deres siste trepoenger i League One, men nedrykket ble utrolig nok ikke bekreftet før siste serierunde. Det sier alt om den totale kollapsen Wimbledon hadde – og ikke minst hvor mange matchballer de egentlig hadde gjennom vinteren og våren. For det var et lag som virket til å kjempe på øvre halvdel av sesongen som tok fatt på adventstiden i 2021, bare for å se at det ut av intet kollapset fullstendig.  

  Ny sesong – Ny kollaps 

  Wimbledon Viste Lite Fightervilje I Siste Del Av Sesongen
  Wimbledon Viste Lite Av Denne Fighterviljen I Siste Del Av Sesongen

  Johnnie Jackson tok over skuta i League Two og deres første sesong tilbake på nivå fire skulle bli en sesong med progresjon. Ved juletider så de ut som om de kunne henge seg på i kampen om topp syv, men også denne gangen gikk det galt. En seier på deres 19 siste kamper ble det for klubben som tapte tolv av disse oppgjørene. Igjen kom kollapsen ut av ingenting og uten tydelige forklaringer i form av spilleravganger eller skader. Heldigvis for Jackson og hans Wimbledon er det bare to klubber som rykker ned fra League Two – og de plassene gikk til Rochdale og Hartlepool.

  At klubben unngikk sitt andre strake nedrykk er uansett bare en svak trøst for klubben som knapt opplevde annet enn oppturer de første 21 årene av sitt nye liv som AFC Wimbledon.  

   Les også: 1.Serierunde er ferdigspilt – De nyopprykkede fikk det tøft.

  Har nedturen stoppet for Wimbledon nå? 

  Fremfor årets sesong kan man igjen spore glimt av optimisme hos Wimbledon. 14 spillere har forlatt klubben, deriblant den aldrende Chris Gunter som la skoene på hylla i en alder av 33 år. Foruten Ethan Chislett er det heller få av de bortreiste som blir særlig savnet av supporterne på nye Plough Lane, for mange var av de som underpresterte stort i sine år i blått og gult.  

  Alex Bass – på lån fra Sunderland – skal stenge buret for et lag som har hatt åpen låvedør i snart et tiår i The Football League, og trolig får han god hjelp av de nyankomne forsvarsspillerne Ryan Johnson,  Joe Lewis i håp om å begrense de 60 innslupne fra forrige sesong. Til forskjell fra tidligere år var det også fremover på banen trøbbel i returen til League Two, der bare Doncaster, Colchester og Rochdale scoret færre mål enn Wimbledons 48. For å rette på dette har Omar Bugiel blitt hentet inn for å kjempe med Ali Al-Hamadi og Josh Davison på topp.

  Forhåpentligvis får de mer arbeid nå som midtbanen har forsterket seg med Jake Reeves, James Ball og og James Tilley på den sentrale midtbanen. Sammen med tilbakekomsten av Armani Little – fra Forest Green – har klubben her skaffe seg spillere som ikke legger seg ned om det går litt trått.  

  Og akkurat det kan være til god hjelp når den første nedturen melder seg, og klubben tenker med frykt tilbake på de to foregående sesongene. Kanskje kan nye Wimbledon finne tilbake til rett spor før det er for sent denne gang. Tabelltipset vårt tilsier bedring.   

  Wimbledon startet sesongen med 0-0 borte mot Grimsby, i et oppgjør der Ali Al-Hamadi misset straffespark som kunne gitt tre poeng.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen