More

  6 snakkiser fra fotball-helgen i Europa

  FOTBALL-HELGEN I EUROPA: Vi har plukket ut seks høydepunkter fra helgens begivenheter i Eliteserien og de europeiske ligaene.

  Det ble atskillig å snakke om i korridorene på landets arbeidsplasser etter begivenhetene fra fotball-helgen i Europa. Her har vi silt ut høydepunktene, og plukket ut seks snakkiser fra både Eliteserien, samt toppligaene på kontinentet.

  Eliteserien

  Trøbbel i Trondheim

  Viking beholdt luken på tabelltoppen etter knepen seier mot bunnlaget Sandefjord, og Bodø/Glimt kom tilbake på seierssporet igjen. Men, Rosenborgs kapitulasjon mot Lillestrøm må ha stikket dypt i trønderhjertene. Så langt i år, har det minste tegn til optimisme i Trondheim blitt fulgt av dundrende nedturer. Så var også tilfelle i søndagens visitt til Lillestrøm, der Rosenborgs spillere virket å gi opp straks det begynte å gå i motbakke. Svein Maalens mannskap har nå tapt alle sine tre siste bortekamper, og sluppet inn tre mål i alle disse tre. Sverre Nypan symboliserer kanskje Trondheims fremtidshåp, men nuet er vel så bekymringsverdig.

  Fotball-Helgen I Europa
  Sverre Nypan Er Rosenborgs Fremtidshåpet, Men Nuet Er Bekymringsverdig.

  Premier League

  En dag for historiebøkene

  24. september 2023 vil for alltid stå med gullskrift i Newcastles historiebok. Da bokførte de nemlig sin største seier på bortebane noensinne, da de smadret stakkars Sheffield United sønder og sammen 8-0. Aldri før i Premier League-æraen har åtte spillere for et og samme lag scoret i en og samme kamp, slik Eddie Howes mannskap gjorde i går kveld. Det var viden ventet at braktapet ville bli kroken på døra for Blades-boss Paul Heckingbottom, men nyheten om sparkingen av manageren lar foreløpig vente på seg. I mellomtiden vil Eddie Howe gni seg i hendene over at det omsider løsnet for hans Newcastle, etter å ha trøblet på flere fronter i sesonginnledningen.

  LES OGSÅ: Krise i Chelsea

  Fotball-Helgen I Europa
  Premier League-Rekord: Bruno Guimaraes Var Én Av Åtte Målscorere

  La Liga

  Atlético best i Madrid

  Etter at Álvaro Morata og Antoine Griezmann hadde headet tre baller bak Kepa i Real Madrid-målet, hadde den nye prinsen av Madrid, Jude Bellingham, fått nok. Det 20 år gamle midtbanefenomenet kastet seg hodeløst i en takling fylt med raseri og resignasjon, og var heldig som unnslapp det røde kortet. Real Madrid har ofte kunnet lene seg på individuell briljanse når kollektivet ikke har fungert i de største kampene, slik som i Toni Kroos’ øyeblikk av magi da han hamret inn Reals redusering i helgens Derbi Madrileño. Men, over 90 minutter i søndagens forrykende derby mellom de spanske gigantene, var det Diego Simeones mannskap som løp mest, orket mest, ville mest, og scoret mest. Det ga dem en minneverdig derbytriumf mot storebror Real, og bare deres andre ligaseier mot byrivalen siden 2016.

  Fotball-Helgen I Europa
  Álvaro Morata Scoret To I Byderbyet Mot Real Madrid.

  Serie A

  Napoli langt unna fjorårsnivået

  Napoli kunne forrige sesong spasere seg til første Scudetto siden Diego Maradona sine glansdager, men Rudi Garcia har måttet tre inn i managerstolen etter at Luciano Spalletti ba om ett års pause fra klubben. Og franskmannen har på ingen måte klart å videreføre italienerens suksess. Partenopei ligger helt nede på syvendeplass på tabellen etter 0-0 i helgens oppgjør mot Bologna. Det var første gang de gikk målløse av banen denne sesongen, og etter å ha åpnet sesongen overbevisende med to seirer, har napolitanerne gått triumfløse av banen i tre strake. Rudi Garcia har en ikke altfor overbevisende merittliste å vise til, så det gjenstår å se om han har det som skal til for å snu skuta.

  Fotball-Helgen I Europa
  Victor Osimhen Fortviler Mot Bologna.

  Bundesliga

  Festkveld i Bayern

  7 scorede mål. Hattrick av klubbens nye frontfigur. 7-0 i overbevisende seier mot stakkars Bochum. Thomas Tuchel trengte denne. Bayern München har ikke sett overbevisende ut hittil denne sesongen, men troner likevel øverst på Bundesliga-tabellen. Harry Kane har kommet strålende i gang dog, og mot Bochum tegnet han seg like greit for fem målpoeng, tre mål og to assists. Tuchel har hatt en tøff tid etter ankomst Bavaria, og har slitt med å forklare Bayerns mange problemer. Lørdag fikk han imidlertid en bekymringsfri kveld på jobb, og alle hjerter på Allianz Arena gledet seg sammen med treneren deres.

  Fotball-Helgen I Europa
  Fem Målpoeng For Harry Kane I Kalasseieren Mot Bochum.

  Ligue 1

  PSG ga svar på tiltale

  Ingen oppgjør i fransk fotball er større enn Le Classique, tungvektsoppgjøret mellom PSG og Marseille. Og PSG kom inn i denne med et voldsomt press på sine skuldre etter en oppsiktsvekkende svak start på sesongen. Luis Enriques mannskap ga imidlertid ettertrykkelig svar på tiltale da presset var som størst. PSG scoret fire ganger, vant overlegent 4-0, og trengte ikke engang ett eneste målpoeng fra Kylian Mbappé for å dra i land storseieren. Sommersigneringen Gonçalo Ramos ble den store helten med sine to første ligamål i PSG-drakt, og pariserne ligger nå på tredjeplass på tabellen, to poeng bak ledende Brest. Kanskje er det håp for Luis Enriques prosjekt, likevel.

  Fotball-Helgen I Europa
  Goncalo Ramos Strålte I Le Classique.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen