More

  6 snakkiser fra fotball-helgen i Europa

  Vi har plukket ut helgens høydepunkter fra Eliteserien og de fem store ligaene i Europa.

  Det er atskillig å se tilbake på etter helgens fotballrunde i Europa. Darwin Nuñez viste at han bringer til torgs kvaliteter som ingen andre i Liverpools-angripe besitter, og her hjemme fortsetter Vålerenga å ikke vinne på hjemmebane. Her er våre helgs snakkiser fra runden i Eliteserien og Europa.

  Eliteserien

  Vålerengas hjemmebane-problem

  Vålerenga bør være for gode til å rykke ned, med to streker under bør. Det betyr ikke at de ikke kan rykke ned. Noe som minner om ålreit og ikke minst regelmessig poengfangst på hjemmebane, er en av de viktigste oppskriftene for å unngå nedrykk. Men, selv etter sommerens handler, fortsetter Vålerenga å slite tungt hjemme på Intility Arena. Søndag ble det bare 2-2 hjemme mot Odd, og dermed står Oslo-laget fremdeles med kun én triumf på eget gress etter ti forsøk i årets sesong. Kvalikplassen holdes foreløpig, men Stabæk er bare ett poeng bak. Nå venter avgjørende kamper i ukene fremover.

  Europa
  Vålerenga Sliter Stadig På Eget Gress.

  LES OGSÅ: Joe Bell tilbake i Viking

  Premier League

  Bruk Darwin Núñez riktig, og han vil pøse inn mål

  Absolutt ingenting tilsa at Liverpool skulle reise fra St. James’ Park med ett poeng med hjem til Merseyside, for ikke å snakke om tre. Med Virgil van Dijk utvist og Newcastle på cruisekontroll, så Liverpool døde og begravde ut. Så våknet Darwin Núñez. Uruguayaneren er en klassisk spiss, og har i store deler av sin Liverpool-karriere blitt bedt om å gjøre ting han ikke kan. Hans ekstreme fart og fysikk bør bli utnyttet til det maksimale, og det gjorde Jürgen Klopp på Tyneside. Resultatet ble to flotte scoringer, og tre høyst overraskende poeng i banken. Kan hende var dette kampen hvor det endelig løsnet for Darwin Núñez.

  Europa
  Captain Chaos, Darwin Núñez, Scoret Begge Liverpools Mål Mot Newcastle.

  La Liga

  Xavi har bygget karakter i Barcelona

  Det er lett å tilgi at et lag faller sammen etter å ha ledet 2-0, og kommet under 2-3. Det var akkurat det Barcelona gjorde i søndagens festforestilling mot Villarreal. Den gule ubåten lå under 0-2, og virket livløse. Så våknet de plutselig, og med hjelp fra blant annet Alexander Sørloth, som scoret sitt første mål for Villarreal, ledet vertene 3-2 mot de regjerende mesterne. Men, i løpet av tre magiske minutter i siste halvdel av andreomgang, kom Barca tilbake og vant til slutt 4-3 etter scoringer av Ferran Torres. Det vitner om viljestyrken som trengs for å kunne holde følge med Real Madrid hele veien inn denne sesongen. Nå gjen Og ja, Jude Bellingham ble matchvinner denne helgen også.

  Serie A

  Nykomlingene skinner i Milan

  AC Milan hadde en skuffende sesong forrige sesong, etter at de ble Serie A-mestere i 21/22. Denne sommeren har atskillige spillere funnet veien til San Siro for å ta milaneserne tilbake til toppen, og foreløpig ser det lovende ut. Nyankomne Christian Pulisic scoret i andre kamp på rad i helgens 4-1-seier over Torino, assistert av en annen sommersignering, Ruben Loftus-Cheek. Tre av sommerens spillerkjøp har notert seg for målpoeng for Milan i de to første Serie A-rundene, og Stefano Pioli virker å ha fått akkurat den hjelpen han håpet på med å løfte Rossoneri til toppen av tabellen.

  Europa
  Christian Pulisic Ble Bare Den 4. Spilleren Til Å Score I Sine To Første Kamper For Ac Milan Siden 1994.

  Bundesliga

  Xabi Alonsos Leverkusen kan utfordre Bayern

  Xabi Alonso har transformert Bayer Leverkusen etter at han tok over klubben for snart ett år siden. Den spanske maestroen har vist seg som et av de største manager-talentene i Europa, og Leverkusen spiller feiende flott fotball. Lørdag feide de Borussia Mönchengladbach av banen med 3-0 på bortebane, og den tidligere Bodø/Glimt-profilen Victor Boniface har funnet seg lynraskt til rette i sine nye omgivelser. 22-åringen scoret sine to første Bundesliga-mål i seieren mot Mönchengladbach, og hvis alt klaffer, kan Leverkusen kanskje utfordre Bayern München.

  Europa
  Bayer Leverkusen Har Fått En Strålende Start På Sesongen.

  Ligue 1

  Kylian Mbappé til unnsetning

  At Kylian Mbappé scorer for PSG, er intet nytt. Men, det var mange som trodde han skulle kle ikle seg andre klubbfarger enn pariserne denne sesongen, og etter to strake uavgjorte innledningsvis, hadde de regjerende Ligue 1-mesterne kniven på strupen før helgens hjemmekamp mot Lens. Mbappé scoret to av målene i 3-1-seieren, og fikk dermed PSGs sesong omsider inn på rett spor. Luis Enrique har fremdeles atskillig å ta tak i, men helgens triumf var ett, lite skritt i riktig retning.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen