More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Midtukerunde med nye overraskelser, topplag som stakk i fra og noen episoder og prestasjoner vi sitter igjen med.

  Resultater League One:

  • Barnsley 0-1 Lincoln City
  • Bolton 2-1 Burton
  • Charlton 0-2 Milton Keynes Dons
  • Cheltenham 1-0 Morecambe
  • Derby 0-0 Exeter
  • Fleetwood 1-1 Forest Green
  • Peterborough 3-1 Accrington
  • Plymouth 1-1 Shrewsbury
  • Port Vale 2-3 Ipswich
  • Portsmouth 1-1 Oxford United
  • Wycombe 2-3 Cambridge United
  • Sheffield Wed 1-1 Bristol Rovers

  Historisk oppgjør på bokstaven F

  En nyhet som holdt på å gå oss hus forbi om ikke Viasat sin egen Kasper Wikestad hadde fulgt så godt på med på engelske aviser. Han kunne nemlig fortelle at tirsdagens oppgjør mellom Fleetwood og Forest Green var tidenes første møte i ligasystemet mellom to lag på F. Harvey Bunker gav gjestene ledelsen etter halvtimen før Fleetwood reddet inn et meget fortjent poeng med Callum Morton sin utligning etter 70 minutter, i en kamp Fleetwood hadde fortjent tre poeng i. Men historisk kamp var det uansett. Vi gratulerer.

  Rekken stoppet for to lag ute av form

  Cambridge stod med fem strake tap i L1 før borteoppgjøret mot et Wycombe-lag med stor progresjon. Mange ville, inkludert meg, tippet en grei hjemmeseier for Gareth Ainsworth og co. Men Cambridge tok alle tre poengene, blant annet med et drømmemål av Jack Lankester på 2-1. Til tross for hardt press var det Cambridge som økte til 3-1 på dødball mot dødballekspertene. En redusering til tross, bortelaget tilbake på seierssporet. Det samme kan man si til Milton Keynes. En hardt presset manager så laget sitt levere en solid forsvarskamp og da Charlton sin forsvarssjef Ryan Inniss lagde straffespark og ble utvist etter timen ble det åpent mål for bortelaget. Will Grigg satte straffen før Bradley Johnson fastsatte sluttresultatet til 2-0 ti minutter før slutt. Formlaget Charlton fikk dermed en uventet stopp samtidig som Milton Keynes klatret opp fra jumboplassen.

  Islandsk viking ble helten

  Det så ut som om Bolton nok en gang skulle få svi for manglende offensiv kraft i deres hjemmekamp mot Burton. Det førende hjemmelaget så Burton ta ledelsen med bare kvarteret igjen å spille. I det alt så håpløst ut kom Amadou Bakayoko seg fri på et løp i boksen og sklei inn 1-1 med bare tre minutter igjen av ordinær tid. Alle trodde dermed det gikk mot poengdeling men hele åtte minutter på overtid dukket den tidligere Viking-spilleren Jón Dadi Bödvarsson opp. Innbytteren fikk retur fra corner og banket inn 2-1 til elleville gledesscener på Macron Stadium. Bolton opp på femteplass.

  Topplagene fikk luke men gjorde det vanskelig for seg selv

  Ipswich vann til slutt 3-2 borte mot Port Vale men selv om resultatet ble jevnt hadde det ikke trengt å bli det. Gjestene tok kommandoen med to raske mål før og etter hvilen var Port Vale tilbake i kampen. Heldigvis for Ipswich ordnet Freddie Ladapo 3-2 bare minutter senere og til tross for tidvis stålkontroll ble det spenning hele veien ut. Plymouth var også i trøbbel i sin hjemmekamp mot Shrewsbury i en førsteomgang det stinket av. De var rett og slett heldige som ikke lå under mer enn 1-0 til pause, et mål som kom av grusomt forsvarsspill. Problemene fortsatte i andreomgang men etter 70 minutter kom utligning ved Niall Ennis. Og syv minutter før slutt slo den tidligere Everton-spilleren Brendan Galloway til med et glimrende innlegg som fant Morgan Whittaker som med sin sjette scoring for sesongen styrte inn seiersmålet på bakerste stolpe. Svakhetstegn for andre kamp på rad, men tre poeng ble det.

  Du spiller på feil nivå, Josh Coburn

  Den talentfulle 19-åringen startet tre kamper for Middlesbrough forrige sesong og noterte seg for fire scoringer. Denne sesongen ble han noe overraskende sendt på utlån til Bristol Rovers. Der har han fått tre starter og scoret tre mål og et mål hvert 95 minutt. I gårsdagens bortekamp mot Sheffield Wednesday ble han den store helten da Bristol Rovers for andre gang på få dager kom tilbake mot et topplag. Hjemmelaget tok ledelsen før pause men bare kvarteret ut i andreomgang dukket Coburn opp og sikret 1-1 i en kamp som på slutten kunne tippet begge veier om ikke for to gode målvakter. Sheffield Wednesday har dermed fem poeng opp til Ipswich på andreplass.

  Resultater League Two:

  • AFC Wimbledon 1-1 Crewe
  • Barrow 1-0 Grimsby
  • Bradford 1-1 Swindon
  • Colchester 2-2 Crawley
  • Doncaster 0-1 Stevenage
  • Hartlepool 0-2 Salford City
  • Leyton Orient 2-0 Gillingham
  • Mansfield 0-0 Newport
  • Northampton 2-2 Sutton United
  • Stockport County 2-0 Carlisle
  • Tranmere 1-1 Rochdale
  • Walsall 3-1 Harrogate Town

  Returnerte til Rochdale for å slå rekorden, nå er den i det minste tangert

  Ian Henderson sjokkerte mange da han reiste fra Rochdale til Salford. Etter to år borte returnerte storscoreren til klubben han i løpet av syv år hadde spilt 343 kamper og scoret 126 mål for. Etter hjemkomsten fortalte han om den uslåelige rekorden til Reg Jenkins på 129 mål for klubben som måtte slås. Under tirsdagens bortekamp mot formlaget Tranmere scoret Henderson 1-0 målet i kampen som endte 1-1. Dermed har han nå like mange mål som Jenkins, en rekord som har stått siden 1973. Og nå vil 37-åringen ta tronen alene. Det skjer nok ganske så snart.

  Har Dave Challinor knekt koden?

  Det har ikke gått så på skinner som vi kanskje hadde forventet med Stockport etter opprykket til League Two. Men nå begynner det å svinge av laget. Tirsdag tok de sin fjerde seier på deres fem siste kamper da Carlisle ble slått 2-0. Klatringen har startet og kanskje kan de bli utfordrere likevel?

  Leyton Orient back on track

  Etter tre kamper uten seier har serielederne igjen tatt førersetet i divisjonen. Helgens sterke borteseier mot Carlisle ble fulgt opp med en solid 2-0 seier hjemme mot Gillingham på tirsdag. Dermed har Richie Wellens sitt mannskap skaffet seg en luke på ni poeng ned til Mansfield på playoff. Det er lov å drømme om opprykk, selv om det gjenstår 29 kamper av sesongen.

  Første seier på fem kamper

  Barrow ble tippen nedenom og hjem av oss før sesongstart. Det var dårlig tippa. For etter seks seiere på de åtte første luktet det nesten opprykk av den lille klubben. Men nedturen kom og de påfølgende fem kampene endte med 0-1-4 og bare to scoringer. På tirsdag fikk de derimot en opptur igjen da Billy Waters sitt sene seiersmål sikret tre poeng hjemme mot det gode bortelaget Grimsby. Dermed er Barrow bare et poeng bak Bradford som innehar siste playoff-plassen.

  Statshjørnet

  Vi avslutter runden med noen stats nå som over 1/3 av sesongen er spilt. Northampton er ligaens mestscorende med sine 28, i tillegg til å ha toppscorer Sam Hoskins med sine elleve. Hartlepool er på topp også, men det er i andre enden med sine 29 innslupne mål til nå i sesongen. Leyton Orient er serieleder og grunnen er kanskje det at de på sine første 15 kamper har 9 clean sheets. Sesongens råtass til nå i sesongen er Wimbledons Paris Maghoma med fem gule og et rødt kort.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen