More

  5 ting vi lærte fra League One og Two-runden

  Vår faste overskrift lyver noe. Vi lærte ikke fem ting fra League Two-runden som så 10/12 kamper bli utsatt grunnet frosne baner. Men fem punkter fra hver liga har vi klart å få tak i uansett.

  Resultater League One

  • Barnsley 2-0 Burton
  • Bolton 2-0 Exeter
  • Charlton 1-2 Bristol Rovers
  • Cheltenham – Lincoln City Utsatt
  • Derby 4-0 Forest Green
  • Fleetwood – Cambridge Utsatt
  • Peterborough – Shrewsbury Utsatt
  • Plymouth 2-1 Morecambe
  • Port Vale – Accrington Utsatt
  • Portsmouth 0-2 Milton Kenynes
  • Sheffield Wed 0-0 Oxford United
  • Wycombe 1-0 Ipswich

  På topp for godt ble det ikke

  Vi spurte om Ipswich nå hadde klatret til topps for godt. Vi kan slå fast at det hadde de ikke. Ipswich feilet på første hinder som serieleder og tapte ikke helt ufortjent 0-1 borte mot Wycombe. Brandon Hanlan ble matchvinner med sitt første mål for sesongen da han driblet seg inn i feltet og avsluttet glimrende på det man kan kalle ekte sololøp. Wycombe klatret til syvendeplass mens Ipswich måtte ta turen ned til andreplass igjen. For Plymouth kom tilbake på vinnersporet da de slo Morecambe 2-1 hjemme på Home Park. Det var nok urolig stemning til pause da Morgan Whittaker sin straffemiss gjorde at det bare sto 0-0. Men rekken på fire kamper uten seier stoppet her med scoringer fra Niall Ennis og Sam Cosgrove. Dermed tar de juleferie på tabelltopp.

  Keeper-helten og eventyrlige misser

  Sheffield Wednesday klarte bare 0-0 hjemme mot Oxford United, men det resultatet burde de være strålende fornøyd med. For gjestene hadde eventyrlige sjanser som ikke ble benyttet. Og seks minutter på overtid fikk de straffespark men Cameron Dawson reddet straffesparket mesterlig. Dette var Dawson sin første ligastart for sesongen da han erstattet skadde David Stockdale. Og kanskje har han spilt seg inn på laget med sin strålende kamp. Et heldig poeng for hjemmelaget som bare er to poeng bak Ipswich. For Oxford United var det en strålende levert kamp men både Matty Taylor og straffebommer Josh Murphy sov nok dårlig i natt.

  David McGoldrick strikes again

  35-åringen hadde spilt fotball på høyt nivå i over 15 år uten et eneste hattrick. I løpet av to måneder har han gjort det to ganger. Første kom 29.oktober da Derby slo Bristol Rovers 4-2. I går skjedde det igjen da han scoret både 2-0, 3-0 og 4-0 i deres storseier over Forest Green. Mål nummer to var en perle som viser hvor mye fotball McGoldrick har igjen i beina sine. Derby er uansett i form og har sjetteplassen akkurat nå.

  Managereffekt på første forsøk, for noen

  Liam Manning måtte selvsagt gå etter nok et tap for Milton Keynes. Uten erstatter klar leverte de uansett en prikkfri bortekamp da de slo Portsmouth på Fratton Park. 2-0 ble det etter scoring av ringreven Bradley Johnson og Jack Tucker. Pompey er i trøbbel og står med seks kamper uten seier. Charlton har også kastet manageren sin men har enda til gode å oppleve managereffekten. Først tapte de 1-3 mot Stockport i FA-cupen og i deres første ligakamp uten Ben Garner gav de fra seg 1-0 hjemme mot Bristol Rovers. Gjestene snudde kampen og vann 2-1 etter to scoringer av tidligere Pompey-spiss John Marquis.

  Michael Duff-effekten fortsetter

  En frekk hælflikk og en enkel tap inn levert Andy Cole sin sønn, Devante. Og vipps så fortsatte rekken til Barnsley som nå strekker seg til fem strake ligaseiere. Michael Duff har fått fart på sakene på Oakwell og de segler opp som en liten outsider til direkte opprykk. Det er ikke umulig om lagene i front fortsetter å vise svakhetstegn.

  Resultater League Two

  • Wimbledon – Stevenage Utsatt
  • Barrow 0-1 Swindon
  • Bradford – Rochdale Utsatt
  • Hartlepool – Newport Utsatt
  • Colchester – Salford Utsatt
  • Doncaster – Harrogate Utsatt
  • Leyton Orient 2-0 Sutton United
  • Mansfield – Grimsby Utsatt
  • Stockport – Gillingham Utsatt
  • Tranmere – Crawley Utsatt
  • Walsall – Crewe Utsatt
  • Northampton – Carlisle (Flyttet til førstkommende tirsdag)

  Forfrosne baner

  6 av 12 kamper forrige helg. 10 av 12 denne. Det har blitt lite ligafotball på League Two-gjengen i desember. Da passer det jo særdeles bra med tre kamper på ni dager i julen. Vi håper frosten drar sin vei og fotballen kan nytes i julestria.

  Serielederne koste seg alene

  Leyton Orient har gleden av at Tottenham bruker deres bane og dermed kan de påkoste seg varmeanlegg. Dermed ble det London-oppgjør mot Sutton fremfor fullsatt Brisbane Road. Til tross for svære sjanser måtte de vente timen før målet kom. Paul Smyth fikk ballen på 18 meter og klinte inn sitt niende for sesongen. Få minutter senere var oppgjøret avgjort da Alistair Smith slengte seg frem for å avverge et innlegg og dermed satte ballen i eget nett. Ny seier og serielederne har 16 poeng og en kamp til gode på Swindon som er på plassen utenfor direkte opprykk. Det stinker League One.

  Straffet i toppkampen

  Barrow viste hvordan man ikke skal forsvare seg da de i det sjette minutt rotet det til for seg selv. Først en håpløs pasning tilbake til keeper Paul Farman som viste førstetouch man bare ser på nivå ti før han felte en jagende Jacob Wakeling. Straffen satte Louis Reed sikkert i mål. Flere mål ble det ikke selv om gjestene Swindon var nærmere 2-0 enn 1-1. Swindon klatret dermed forbi Barrow og opp på fjerdeplass.

  Høstens råtass kåret

  I mangel på saker fra League Two kårer vi høstens råtass. Den prisen går til Wimbledons Paris Maghoma som står med syv gule og et rødt kort på sine 18 kamper. Tre flere gule kort enn nestemann på listen.

  Flest mål og største seier

  Den mest målrike kampen til nå i sesongen var Mansfield – Wimbledon. Der fikk vi servert syv mål i en kamp Mansfield snudde 0-2 til 5-2 etter at bortelagets Chris Gunter ble utvist etter 40 minutter. Største hjemmeseier stod Stevenage for da de slo Barrow 5-0. Største borteseier endte også 5-0. Det var Stockport sin seier over Hartlepool. Det artige er at begge resultatene kom i runde 20.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen