More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Barcelona er en 1-0-maskin, og Sevilla fikk etterlengtet kontroll på nervene.

  1. Barcelonas 1-0-maskineri styrer dem mot ligagull
  Barcelonas 1-0-seier over Athletic Bilbao var deres åttende (!) 1-0-seier i 2023, et kalenderår som er bare 2,5 måneder gammelt. Barca har nøkkelspillerne Pedri og Ousmane Dembélé ute med skade, og spydspissen Robert Lewandowski er helt ute av form. Likevel fortsetter Xavis mannskap å finne en måte å grave frem resultater på, og det er i ferd med å resultere i etterlengtet ligagull. Til helgen venter Real Madrid i El Clásico, og hvis avstanden øker til 12 poeng neste helg, vil mye være avgjort.

  2. Sevilla finner ro midt inne i stormens episenter
  Alarmklokkene ble slått høylydt i Sevilla etter 1-6-tapet for Atlético Madrid for en drøy uke siden, og da Sevillas spillere og trenere våknet opp søndag morgen, var de under nedrykksstreken. Gjestende Almería måtte slås, og selv om hjemmelaget måtte avse et par fete målsjanser, fremstod tidligere panikkslagne spillere langt mer roligere nå. Lucas Ocampos holdt hodet kaldt to minutter på overtid i førsteomgang til å sende hjemmelaget i ledelsen, og 20 minutter før slutt, stanget Erik Lamela inn vinnermålet på kompromissløst vis. Dermed vant Sevilla den ekstremt viktige sekspoengers-kampen 2-1.

  3. Verken Villarreal eller Real Betis hadde råd til uavgjort
  Det var duket for kamp om mulig Champions League-billett da Villarreal og Real Betis møttes til dyst søndag kveld, og ingen hadde egentlig råd til uavgjort. Da endte det selvfølgelig 1-1, takket være en kjempebrøler av veterankeeper Pepe Reina og påfølgende utligning av Yeremy Pino. Verst var det for Villarreal, som har syv poeng opp til Real Sociedad på fjerdeplassen. Et høydepunkt i den kampen var 22 år gamle Ramón Terrats, som spilte bare sin fjerde kamp for klubben etter overgangen fra Girona.

  4. Baraja kan bli Valencias redningsmann
  Valencia virket å være på full fart ned til Segunda Divisón. Laget plukket ikke poeng, og Gennaro Gattuso måtte gå av som trener, bare et halvår inn i jobben. Los Che søkte til nostalgien i jakten på erstatteren, og landet til slutt på Rúben Baraja, Valencias tidligere midtbanegeneral. Baraja har hatt en broket CV i trenerkarrieren hittil, men tilbake på Mestalla har han klart å mane frem to seirer på sine fire første kamper, nå sist i helgens 1-0-seier over Osasuna. Rúben Baraja er neppe en mirakeltrener, men kan hende er nostalgien og emosjonene han bringer med seg akkurat det Valencia trenger denne sesongen for å overleve.

  5. Real Madrid mangler det Barcelona har
  .. Hvilket er defensivt soliditet. Angrep vinner fotballkamper, mens forsvar vinner ligagull, heter det. OK, Real har sluppet inn bare 19 mål på 25 kamper i ligaen denne sesongen, men det blir plutselig ikke så imponerende når man ser ligaleder Barcelona med åtte baklengs. Real Madrid virker sårbare bakover, og slapp også inn mål i helgens 3-1-seier hjemme mot Espanyol. De regjerende mesterne er La Ligas mestscorende lag, men er likevel ni poeng bak ligalederen. Neste helg venter siste sjanse for å skape spenning om ligagullet.

  Helgens resultater

  Cádiz – Getafe 2-2
  Real Madrid – Espanyol 3-1
  Elche – Real Valladolid 1-1
  Celta Vigo – Rayo Vallecano 3-0
  Valencia – Osasuna 1-0
  Mallorca – Real Sociedad 1-1
  Sevilla – Almería 2-1
  Villarreal – Real Betis 1-1
  Athletic Bilbao – Barcelona 0-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen