More

  5 ting vi lærte fra helgens Championship-runde

  Derbykamper med trøkk, ny kaoskamp på Bramall Lane, snuoperasjon og etterlengtet scoring. Dette er bare noen av tingene vi må nevne etter helgens serierunde.

  Resultater

  • Blackpool 4-2 Preston
  • Blackburn 2-1 Birmingham
  • Boro 0-0 Huddersfield
  • Millwall 2-1 WBA
  • QPR 2-1 Wigan
  • Reading 2-0 Bristol City
  • Rotherham 2-4 Hull
  • Sheffield United 2-2 Norwich
  • Stoke 0-2 Coventry
  • Sunderland 2-4 Burnley
  • Swansea 2-0 Cardiff
  • Watford 4-0 Luton

  M55-derbyet leverte verdensklasse

  Et presset Blackpool mot et gjerrig Preston. Det var overskriftene før sesongens første M55-derby på Bloomfield Road. Men denne kampen leverte mer enn noen kunne forventet. Preston gikk i strupen på et nervøst hjemmelag men Jerry Yates roet nervene ved å stange inn 1-0. Preston utlignet på ekstremt korrekt straffespark like senere og slik stod det seg til pause. Men i andreomgang tok det fullstendig av. Arsenal-utlånte Charlie Patino herjet ved å gi hjemmelaget 2-1 på nydelig skudd før han serverte Yates sitt sjette mål på fire kamper da han møtte innlegget til Patino. 3-1 og kampen så kjørt ut men Preston reduserte ved selvmål. Dermed måtte Preston sende alle mann, inkludert keeper, i angrep. Dette ble det kontring av og når C. J. Hamilton løp mot et tomt mål skrek manager Michael Appleton at han måtte gå videre og helst holde på ballen. Men Hamilton avsluttet heller fra 35 meter og ballen trillet inn til en fantastisk 4-2 seier fremfor et ellevilt Bloomfield Road. Yates har forresten nå åtte scoringer denne sesongen, noe som er summen han endte opp med forrige sesong. Preston på sin side hadde bare fire baklengsmål på bortebane denne sesongen, et tall som doblet seg på knappe 90 minutter.

  Idioti og kalasseiere på derbysøndag

  Swansea stakk av med begge seierene i Wales-derbyet mot Cardiff forrige sesong. Derfor måtte de være trofaste og solide i dagens møte på Liberty Stadium. Det holdt i seks minutter. I en helt normal duell på midtbanen får Callum Robinson frispark mot seg. Han svarer ved å plukke opp ballen og deretter kaste den rett i ansiktet til Swansea-spiller 30 centimeter unna. Rødt kort og adjø til både han og kampplan. Swansea fikk det deretter ekstremt lett med en nydelig scoring av Oliver Cooper før Michael Obafemi fastsatte resultatet til 2-0 i en kamp der Swansea hadde 82% ballinnehav mot Cardiff sine totalt 83 vellykkede pasninger. Ellevilt. I oppgjøret Watford-Luton ble det også plankekjøring. Keinan Davis roet nervene til enn litt nervøs Slaven Bilic etter bare tre minutter. Kampen vippet en periode men da tidligere Haugesund-spiller William Troost-Ekong la på til 2-0 like før pause gikk luften ut av gjestene. Transportetappe for Watford etter hvilen med to scoringer til signert Pedro og Sarr. Watford kan om de må.

  Ny kaoskamp fra Bramall Lane med reservekeeper i hovedrollen

  Etter Wes Foderingham sitt røde kort etter kampslutt mot Blackpool for en uke siden er det Adam Davies som nå må vokte buret. Han startet det viktige oppgjøret mot Norwich på grusomt vis da han spilte ballen rett i Teemu Pukki som bare kunne se på at ballen spratt videre i mål. Få minutter senere økte samme mann til 2-0 i en periode der Norwich herjet med hjemmelaget. Andreomgang ble et kaos med krangling, slossing og comeback. Først reduserte Ben Osborn og deretter ordnet Oli McBurnie på skliende vis via fot, stolpe, fot, mål. Seks minutter før full tid kunne likevel Pukki sikret borteseier med sitt hattrick men straffen han tok ble enkelt reddet av syndebukken Davies som nå ble helten. Det kunne blitt hjemmeseier men Norwich sin målvakt Angus Gunn ville ikke være dårligere da han reddet en eventyrlig mulighet fra McBurnie. 2-2 i en ellevill kamp og et resultat ingen av lagene er særlig fornøyd med.

  Hamer tilbake i ny utgave

  Gustavo Hamer presterte å få to røde kort på sine seks første kamper for sesongen. Den siste så stygg at han var ute i hele fire kamper. I borteoppgjøret mot Stoke var han tilbake fra start og viste der hvor god han kan være når sinnet ikke tar han. Kommanderte midtbanen til Coventry og stoppet Stoke som gikk på sitt andre strake hjemmetap på få dager. Hamer ordnet 2-0 seieren ved først å spille Jamie Allen gjennom på 1-0 og deretter med sitt sololøp sikret seieren. Coventry med andre strake seier og med hengekampene er de fort høyere på tabellen. Et slag for gjestene var det at Matt Godden igjen er ute med langvarig skade. Han har vært forfulgt av skader og sykdom det siste året og nå venter nye måneder på sidelinjen.

  2 X 2-4 etter genistreker. Samt en etterlengtet scoring

  Burnley viste mestertakter da de snudde 0-2 til 4-2 i andreomgang borte mot Sunderland. Vincent Kompany var lite fornøyd med deres førsteomgang og byttet inn Manuel Benson til pause. Han var toneangivende med både mål og assist i en omgang som viste hvorfor Burnley godt mulig rykker opp. Om det bare ikke har for mange av denne førsteomgangen. For Hull ble det deres andre borteseier denne uken og lykken har tydeligvis snudd. Midlertidig manager har etter en forferdelig start gjort store endringer, deriblant satt Ryan Longman og benket storscorer (men nå med måltørke) Oscar Estupinan. Det har gitt to festforestillinger av Longman som også har notert seg for to scoringer disse to kampene. Den mest utrolige scoringen i 4-2 seieren over Rotherham var det uansett Jacob Greaves som stod for. 141 seniorkamper har han nå spilt i sitt korte liv og inntil i går stod han fortsatt uten en eneste scoring. Det endret seg radikalt da han stange inn 1-0 til ville jubelscener. Må han vente 141 kamper før neste? Tvilsomt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen