More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  Nok en runde er ferdigspilt. Nok en runde der overraskelsene stod på lur. Nok en runde der Preston spilte 0, nei vent. Preston scoret tre mål? Her er uansett de fem tingene vi sitter igjen med etter serierunde 13.

  Resultater:

  • QPR 2-1 Reading
  • Birmingham 3-0 Bristol City
  • Blackburn 3-0 Rotherham
  • Blackpool 3-1 Watford
  • Coventry 0-1 Burnley
  • Millwall 2-0 Middlesbrough
  • Norwich 2-3 Preston North End
  • Stoke 3-1 Sheffield United
  • Swansea 2-1 Sunderland
  • West Bromwich 0-0 Luton
  • Wigan 1-3 Cardiff
  • Huddersfield 2-0 Hull

  Vi starter med nyheten om at Steve Bruce er ferdig i WBA. 13 kamper og bare en seier gir 22 plass og sparken. Sånn er det bare.

  Hva ei uke kan gjøre i Championship

  Søndag for åtte dager siden gikk Watford smilende av banen etter å ha feid Stoke av samme bane med sifrene 4-0. Hjemmelaget Stoke så ut som smågutter i møte med Watford i Slaven Bilic sin managerdebut. To kamper senere står Watford med to strake tap mot Swansea og Blackpool. Mange trodde hjemmetapet mot Swansea ville hevnes i møte med et Blackpool-lag som har slitt tungt den senere tiden. Men vi ante ugler i mosen da Gary Madine sendte vertene i føringen etter bare ti minutter. Watford trøblet kampen gjennom men fikk likevel enn rask utligning ved Imran Louza, bare for å se at Jerry Yates ordnet tre poeng for Blackpool med to sene scoringer. Deres første seier på seks kamper og første hjemme på Bloomfield siden sesongåpningen. For Watford er det vel allerede snakk om en manager som lever utrygt?

  Gode gamle Phil Jagielka

  Hva ei uke kan gjøre for Stoke også. Som nevnt gikk de av banen etter hjemmeslakt mot Watford. I midtuken gjorde manager Alex Neil en viktig endring. 40 år og 48 dager gamle Phil Jagielka ble satt i forsvar og plutselig tok Stoke et solid bortepoeng mot Burnley. I helgen ventet gamleklubben Sheffield United hjemme på Britannia. I en herlig fotballkamp bidro Jagielka med assist før serielederne slo tilbake. Men fire minutt på overtid av førsteomgang dukket den da 40 år og 52 dager gamle veteranen opp i feltet. Med et fantastisk hodestøt stanget han Stoke i ledelsen og ble dermed den eldste spilleren til å score mål i Championship siden Kevin Phillips i 2014. Dette målet var også hans første mål i Championship siden 2006 og hans første totalt siden 2019 for Everton. En fantastisk dag for en fantastisk stopper. Bedre ble det da Liam Delap scoret sitt første ligamål da han på blank kasse sikret 3-1 seieren. To strake tap for Sheffield United. Hva ei uke kan gjøre.

  Kanskje han skal få prøve seg nå, Mark Hudson?

  Etter flere mislykkede forsøk som midlertidig manager ser det endelig ut til å fungere for Mark Hudson. Etter fire tap på sine fire tidligere kamper som midlertidig manager har han nå gått ubeseiret på de tre kampene han har fått. Først med sterke 1-1 og 1-0 hjemme mot Burnley og Blackburn før de i helgen slo til med 3-1 borte mot et Wigan lag som nekter å vinne på hjemmebane. Uansett en ny sterk prestasjon for Cardiff som har løftet seg opp til tiendeplass på tabellen. Kanskje han skal få gjøre som Steve Morison. Få jobben på fast basis.

  Fire mål på tolv kamper, tre på en ettermiddag i Norwich.

  Nå er på en måte alt pratet om Preston over. Statistikk og humoristiske poeng kan ikke lenger brukes. En stor del av skylden må vi legge på danske Emil Riis Jakobsen og hva han har gjort den siste uken. Først ble han matchvinner mot WBA i midtuken og i lørdagens tøffe bortekamp mot Norwich ordnet han to scoringer, begge av den flotte sorten. I en fantastisk fotballkamp sikret også Troy Parrott seieren med sin 3-2 scoring ti minutter før slutt. Både han og Jakobsen har slitt tungt fremfor mål denne sesongen men kanskje har det løsnet for begge nå. Med syv scoringer og seks baklengsmål på 13 kamper er det uansett ikke like kult å prate om Preston som aldri scorer. En epoke er over.

  Sykeste start i en ny klubb, noensinne?

  Han ble nevnt for en uke siden, men vi må bare nevne han igjen. For sjekk hva Michal Helik har opplevd på sine fem første kamper for Huddersfield. 1. Debuterer med 1-2 tap under manager Danny Schofield som får sparken dagen etterpå. 2. Kamp nummer to ender med 1-0 sier over Cardiff under midlertidig manager Narcis Pelach. 3. Kamp nummer tre ender med 1-3 tap i Mark Fotheringham sin managerdebut. 4. Kamp nummer fire er endelig med samme manager som i forrige kamp, men i 3-3 kampen mot Luton gjør Helik et selvmål i det han prøver å forhindre Luton-scoring. Han blir heldigvis ikke kreditert selvmålet i ettertid. 5. Kamp nummer fem ender slik som rare eventyr kanskje bør ende. I den ekstremt viktige hjemmekampen mot Hull scorer han det avgjørende 2-0 målet med sin heading etter 50 minutter. Stopper rekken med rariteter her eller må vi legge på en sjette i neste kamp? Det vil tiden vise.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen