More

  Den 2. runden i FA-cupen har forventninger å leve opp til 

  Kan andre runde i FA-cupen bli like ellevill som det vi fikk servert i den første runden?  

  Sjokkseiere og elleville fotballkamper ble servert i den første runden. Horsham fra nivå syv fikset seg omkamp etter 3-3 borte mot Barnsley for så å tape 0-3 for deretter å gå videre på walk over grunnet Barnsley sine rot med spillere. Horsham blir belønnet med en tur til Sutton fra League Two i den andre runden. Ramsgate fra nivå åtte får også en ny artig opplevelse borte mot Wimbledon etter at de slo ut Woking fra nivå fem med 2-1 fremfor sine egne 3000 tilskuere i første runde av FA-cupen.

  Slough Town og Cray Valley Paper Mills FC sjokkerte Grimsby og Charlton ved å sikre seg omkamper, men måtte til slutt se seg slått i returkampene. For Cray Valley ble det to tv-kamper og penger som kan sikre deres fremtid de neste ti årene. Fantastisk var det også at Kyrell Lisbie – sønn av Charlton-helt Kevin Lisbie sørget for omkampen med sin involvering før han scoret Cray Valley sitt mål i returkampen.  

  Et annet sjokk i første runde var Aldershot som slo ut Swindon Town fra nivået over. Det mest sjokkerende var derimot ikke at de vant, men måten de vant på. De ledet 7-0 etter timen i oppgjøret som endte med elleville 7-4 etter at Swindon fikk lov å redusere fire ganger lenge etter at Swindon-fansen hadde funnet nærmeste pub for å slukke sorgen over at cupeventyret var over for denne sesongen. Seieren til Aldershot betyr at ligaleder i League Two, Stockport County, kommer på besøk i andre runde.  

  Chesterfield får en ny storfisk fra League One på besøk denne runden. De overlegne ligalederne fra National League slo daværende ligaleder i League One, Portsmouth, i den første runden etter mål av tidligere Pompey-spiller Tom Naylor. Etter seier over laget som var plassert 48 plasser over på tabellen venter nå Leyton Orient som er 35 plasser høyere i ligasystemet. Recreation Ground er klar for en ny skalp. Og vi blir ikke overrasket om de tar seg videre.  

  Hvem er med til neste runde 

  Fa-Cupen Og Yeovil Town Håper På Nytt Sjokk
  Yeovil Town Vil Til Tredje Runde.

  16 lag fra League One er med videre til andre runde, mens 15 lag er videre fra League Two. Det betyr at 17 lag fra League One og League Two allerede er ferdigspilt i denne sesongens utgave av FA-cupen. Ni lag utenfor The Football League er med videre med nevnte Ramsgate som det laveste rangerte laget fra nivå åtte. Ramsgate har til og med fått laget en FA-cuplåt for anledningen før deres kamp mot Wimbledon som blir tv-sendt mandag kveld. Kanskje den største kvelden noensinne for deres spillere og fans.  

  Maidstone, Yeovil, Alfreton fra nivå seks får hyggelige kamper som belønning som sitt avansement. Maidstone skal ta imot Barrow fra League Two og Alfreton får besøk fra samme nivå når Walsall gjester. Yeovil Town topper tabellen i National League South får en ny tur til banen der de bekreftet nedrykket fra National League i fjor. For samtidig som Wrexham tok steget mot League Two ved å slå Yeovil 3-0 i april ble det også bekreftet at Yeovil rykket ned. Nå jakter de opprykk og hevn i Wales.  

  Fem lag fra National League er med videre. Ligaleder Chesterfield får ny hjemmekamp mot Leyton Orient  og Aldershot får hjemmekamp mot Stockport County. Sistnevnte blir også toppscorerduellen i FA-cupen til nå denne sesongen mellom Kyle Wootton som scoret fire mål i første runde for Stockport og Jack Barham som stod for tre av Aldershots syv mot Swindon.  

  For York City er det også hjemmekamp mot FA-cupvinnerne fra 2013 i Wigan Athletic. York City har hatt noen trøblete år, men under ledelse av en FA-cupvinner selv i Neal Ardley kan de fort vise seg som en tøff motstander på deres nye hjemmebane (Vi savner den gamle stort).  

  Eastleigh gjør det ganske så brukbart på nivå fem, og får nå besøk av Reading som frem til forrige helg hadde gått over et år uten en borteseier i ligaen. Nå har trolig de med seg litt selvtillit til turen til Ten Acres som huser rundt 5500 tilskuere. Siste lag utenfor ligasystemet er Chesterfields nærmeste utfordrer i toppen av National League, Barnet. De må ta turen til Wales og Newport i den andre runden. Det kan bli en tøff tur da dette er laget som stoppet Stockport Countys rekke på 12 strake ligaseiere i League Two for bare en uke siden.  

  Tv-kampene du bare må se 

  Du kan angre om du ikke tok våre anbefalinger om å få med deg litt cupball fra første runde. Det ble leverte fra øverste hylle når askeladdene tok fatt på de store gigantene. Denne runden får vi åtte tv-kamper og det starter allerede fredag kveld med York City sin hjemmekamp mot Wigan til det som blir herlig fredagsunderholdning på Vsport 3.  

  Lørdag får vi Alfreton vs Walsall og Gillingham – Charlton før supersøndag byr på fire kamper med Eastleigh – Reading, Aldershot – Stockport County, Chesterfield – Leyton Orient og Wrexham – Yeovil som kveldskampen før Wimbledon og Ramsgate avslutter med Monday Night Football fra Plough Lane.  

  Så får vi se om noen av outsiderne tar turen til tredje runde og potensielle møter med storkanonene fra Premier League. I FA-cupen er det alltid lov å drømme.  

  Kampoppsettet 2. runde FA-cupen

  • Notts County – Shrewsbury
  • York – Wigan
  • Alfreton Town – Walsall
  • Blackpool – Forest Green
  • Bolton – Harrogate Town
  • Cambridge – Fleetwood
  • Crewe – Bristol Rovers
  • Gillingham – Charlton
  • Maidstone United – Barrow
  • Newport – Barnet
  • Oxford United – Grimsby
  • Peterborough – Doncaster
  • Stevenage – Port Vale
  • Sutton United – Horsham
  • Wycombe – Morecambe
  • Eastleigh – Reading
  • Aldershot – Stockport
  • Chesterfield – Leyton Orient
  • Wrexham – Yeovil Town
  • Wimbledon – Ramsgate

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen