More

  Vond statistikk

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Brighton har spilt ti Premier League-kamper mot Chelsea. Ikke bare venter Seagulls-fansen på en første seier, men Brighton har heller aldri ledet en kamp mot hovedstadsklubben. Trøsten må være at man i siste tre møter har unngått tap, men hjemmelaget på Amex Stadium har uansett mye å hevne denne helgen.

  -Vi har fortsatt en vei å gå, men vi lærer hver eneste dag og vil nå målene våre om vi fortsetter å stå sammen som en enhet, sier midtstopper Joel Veltmann til lokalavisa The Argus.

  Uttalelsen kom etter forrige helgs 1-3-tap på besøk hos Manchester City. Heller ikke på besøk hos ustoppelige City gjorde Brighton-laget kompromisser med sin ballbesittende stil. Etter to tidlige Haaland-scoringer så det stygt ut, men Leandro Trossards redusering satt fart i gjestene som tross 1-3-tap leverte en klart godkjent forestilling.

  Les alt om helgens kamper i Premier League

  De Zerbi venter fortsatt

  Roberto De Zerbi overtok Brighton etter Graham Potter, og før sistnevnte denne helgen vender hjem til badebyen er den italienske arvtakeren fortsatt uten seirer. De Zerbi debuterte som Brighton-boss på Anfield, og etter hat trick av Trossard var gjestene på Anfield akk så nære full pott. Det endte 3-3, og i påfølgende fire kamper har Brighton bare plukket ett poeng – da det endte målløst hjemme mot tabelljumbo Forest. Nå gjenstår fire kamper før seks ukers VM-pause, og De Zerbi trenger sårt en seier.

  Ni strake

  Graham Potter hadde også sine tunge stunder som Brighton-manager, men at totalen tross alt var fremragende ble klart da Chelsea hadde ham øverst på ønskelista da de valgte å kvitte seg med Thomas Tuchel. Og mye tyder på at Chelsea valgte rett mann. Tirsdagens borteseier mot RB Salzburg betyr at hovedstadsklubben er klare for utslagsrundene i Champions League allerede før avslutningskampen mot Dinamo Zagreb. Det betyr også at Graham Potter er første engelskmann på over 100 år som har gått ubeseiret gjennom sine første ni kamper som Chelsea-manager.

  Samme utfordring

  Sammen med Marc Cucurella vender Potter nå tilbake til Brighton, og gjestene er knepne oddsfavoritter.  Potter er imidlertid stilt overfor mange av de samme problemene han hadde i Brighton, og som hans to forgjengere også hadde i Chelsea. Nemlig å finne den rette offensive konstellasjonen. Brighton er viden kjent for å mangle målscorere, og det samme problemet har Chelsea slitt med de senere år. Sist ankomne angripere i Chelsea er Sterling og Aubameyang, men så langt har heller ikke dette vært noen spesiell suksess. Scoringene de to nevnte har bidratt med har kommet etter individuelle prestasjoner, heller enn innøvd angrepsspill. Frank Lampard måtte gå etter i overkant optimistisk offensiv, mens Tuchel gikk motsatt vei og til slutt måtte forlate stillingen grunnet en i overkant defensiv innstilling. Potter må finne den gylne middelvei, og helst skal det scores mål mot gamle kjente i Brighton lørdag.

  Brighton – Chelsea
  Amex Stadium
  Lørdag 16.00

  Brighton skader: Jakub Moder er langtidsskadet. Tariq Lamptey og Joel Veltman er usikre.

  Chelsea skader: N’Golo Kante, Kalidou Koulibaly, Wesley Fofana og Reece James er skadet.

  Odds (Norsk Tipping):

  H: 3,00

  U: 3,30

  B: 2,30

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen