More

  VM i fare for Trent og Tomori

  Det engelske landslaget har for første gang siden 2014 gått fem strake kamper uten seier, og etter 0-1-tapet mot Italia måtte Southgates menn tåle nedrykk fra Nations Leagues A-gruppe.

  Landslagssjef Gareth Southgate har kontrakt frem til 2024, men innrømmer at den kontrakten betyr lite om det ikke leveres i årets verdensmesterskap.

  -Kontraktlengden er irrelevant. I fotball dømmes man etter resultater, og jeg er ikke så arrogant at jeg tror kontrakten vil redde meg om vi ikke oppnår resultater i VM, sier Southgate til engelsk presse før kveldens kamp mot Tyskland.

  52-årige Southgate ledet England til semifinale i VM 2018, mens han også tok laget til en aller første EM-finale i 2021. Inn mot årets VM-sluttspill har det imidlertid gått tungt, når man nå står uten scoringer fra åpent spill på over åtte timer.

  I fryseboksen

  Southgate har fått kritikk for å være i overkant forsiktig både hva gjelder uttak og spillestil, og til kampene mot Italia og Tyskland var det også en i overkant baktung tropp som ble presentert. Fire høyrebacker var av hva som ble presentert, og en spiller som Trent Alexander-Arnold vil ha vært på samling uten å få ett eneste minutt på banen. Liverpool-backen varmet benk gjennom hele kampen mot Italia, før han i kveld ikke engang er i troppen.

  Samme skjebne har rammet Milan-forsvarer Fikayo Tomori, som er fast inventar i Milan-forsvaret og som forrige sesong bidro til klubbens første Serie A-tittel på elleve år. Mest sannsynlig blir ingen av dem nå å se i VM.

  James Ward-Prowse og Jarrod Bowen er også vraket fra troppen i kveld, mens Ivan Toney er inkludert og kan få sjansen til å styrke sitt VM-kandidatur.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen