More

  Vinnerodds OBOS-ligaen 2024

  This Content Is Only For Subscribers

  Please subscribe to unlock this content. Enter your email to get access.
  Your email address is 100% safe from spam!

  Den enormt skuffende 2023-sesongen til tross, Vålerenga er årets store favoritter i OBOS-ligaen. 

  Vinnerodds OBOS-ligaen 2024

  Vålerengas spillere knelte tilsynelatende under presset etter hvert som høsten skred frem. Mer og mer stod på spill for hver serierunde som gikk, og poengfangsten ble stadig magrere. Det kulminerte som kjent i kvalikfinale og nedrykk til OBOS-ligaen etter å ha ledet 2-0 fra den første kampen mot Kristiansund. Nå får imidlertid Oslo-laget en hel vinter på å mobilisere og samle troppene til det som, for deres del, forhåpentligvis blir en jubelsesong i 2024. 

  Obos-Ligaen
  Vinnerodds Obos-Ligaen 2024 2

  Hovedstadslaget er nemlig gjort til enorme favoritter i OBOS-ligaen den kommende sesongen, og det er naturligvis ikke uten grunn. Geir Bakke ankom hovedstaden med store forventninger fra erkerival Lillestrøm i fjor sommer, men Bakke klarte ikke å redde klubben fra nedrykk. Tidlig denne uken ble det imidlertid klart at VIF-sjefen gjenforenes med sin assistent på Åråsen, Petter Myhre, og bringer naturligvis med seg en solid dose av tyngde og fagkunnskaper til trenerteamet. 

  PSST! Husk at du kan prøve Tipsbladet i 4 uker for kun 5 kroner!

  Bob Bradley-effekten

  Tar man i tillegg med at Vålerenga har divisjonens relativt klart mest meritterte spillertropp, blir det ganske selvfølgelig at det er OBOS-ligaens største favoritter i 2024, uansett hvor skuffende fjorårssesongen måtte være. 1,70 er den beskjedne oddsen fra Norsk Tipping på at VIF står igjen som vinner av landets nest øverste divisjon når siste ligarunde er over i november. Det er naturligvis en hel pre-season som skal gjennomføres før sesongen 2024 omsider tar avspark, og det er også kjent at Vålerenga må kutte en god del utgifter blant spillergruppa, så troppen vil se nokså annerledes ut når det endelig dukes for sesongstart i april.  

  Vålerenga er altså store favoritter til å vinne OBOS-ligaen i år, og Stabæk er nesten like store favoritter til å stikke av med den andre direkte opprykksplassene. Bæringene rykket direkte ned, men hev poengsnittet sitt betraktelig da Bob Bradley gjorde retur til trenerbenken på Nadderud. Det var stor usikkerhet om amerikaneren ville bli med ned til 1. divisjon, men etter noen runder i tenkeboksen, bestemte suksesstreneren seg for å bli med på prosjektet om å få Stabæk tilbake i toppdivisjonen. Det alene er med på å gjøre bæringene til en tungvekter i OBOS-ligaen, og en av de store favorittene for neste sesong. 4,50 er oddsen på at Stabæk står igjen som vinner av OBOS-ligaen i 2024. 

  Oslo-derby

  Start er i skrivende stund laget med fjerde lavest odds på å vinne OBOS-ligaen, med 30 i vinnerodds. Det tallet synes imidlertid å være kunstig lavt, all den tid sørlandsklubben virker å være den desidert dårligst driftede klubben i landets to øverste divisjoner. Sykdomstegnene i den sportslige ledelsen er for mange og omfattende til å ta det med her, men Sør Arena preges av det glade vanvidd, og det vil overraske oss stort om Start blir å finne i toppen i 2024.  

  Sesongen 2024 byr på et gjensyn med landets heteste byderby når Lyn gjør etterlengtet retur til OBOS-ligaen, og er nok svært fornøyde med å ha fått besøk av erkefiende Vålerenga. Lyn har på to år gått fra å spille i 3. til 1. divisjon, men Norsk Tipping tror ikke klubben vil lide av voksesmerter i OBOS-ligaen. 75 i vinnerodds er langt lavere enn de nederst tippede klubbene som stiller til start kommende sesong, og med maks klaff, kan de også melde seg på i kampen om en kvalikplass. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen