More

  Vindu til begjær

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Jevnt i kampen om topp 4, mens veldig mange lag også sliter med å komme seg bort fra nedrykksstriden. Det vil bli handlet i januar, og etter den første uken med åpent vindu har det da også blitt registrert en god håndfull kjøp og lån. Chelsea har havnet bakpå, og i skrivende stund har Graham Potter fått to nye spillere inn i troppen. Potter kan imidlertid ikke trylle, og trenger mer enn unge talenter fra Molde og Vasco da Gama for å kunne lykkes. Skader på nøkkelspillere gjør situasjonen ekstra vanskelig, så gjenstår å se om den nye klubbledelsen velger å gi Potter ansvaret for pengebingen i vinduet, eller om det allerede nå skal hentes inn ny sterk mann i sjefsstolen på Stamford Bridge.

  Kollektiv formsvikt

  Liverpool er, akkurat som Chelsea, i sportslig knestående. Jürgen Klopps lag ser ikke lenger ut som et Jürgen Klopp-lag. Det høye og intensive presset er fraværende, og de røde virker å være rammet av kollektiv formsvikt. Forandringer må gjøres i midtbaneleddet, men dette burde naturligvis vært gjort i fjor sommer, ikke nå. Midtbanespillere vil ankomme, men det er vanskelig å se de helt store investeringene bli gjort nå. Da kan det samtidig hende man i sommer har dårlige kort på hånda, om man ikke har annet en Europa League å tilby spillerne man jakter. En spiller som Jude Bellingham velger ikke Liverpool om det ikke tilbys Champions League, så mye er sikkert.

  To i tet

  Regjerende mester Manchester City antas ikke å ta vinduet i bruk. Pep har spillerne han trenger, så gjenstår å se om han kan disponere dem på en måte som gjør at det hentes ytterligere sølvtøy. Arsenal er klubben man i første rekke konkurrerer mot, og The Gunners trenger nytt blod. Da først og fremst grunnet skaden på Gabriel Jesus, men Arsenals stall er også i mindre grad rustet til å tåle skader på nøkkelspillere. Newcastle og Manchester United er akkurat nå nærmest de to i tet, og i best posisjon til å ta de to øvrige topp 4-plassene. Newcastle vil ikke nødvendigvis gjøre de helt store forandringene, men de stadige skadeavbrekkene blant stjernespillerne uroer. Eddie Howe skulle nok gjerne hatt flere strenger å spille på. Manchester United leter en spiss, men Rashford- og Martials formoppsving gjør at det ikke lenger er like akutt.

  Desperasjon

  Southampton er tabelljumbo, og det spørs vel om lørdagens FA-cupseier mot Palace er nok til å roe nervene blant Saints-fansen. Spillerstallen er talentfull, men uten veldig mange bærebjelker eller notoriske måljegere. Laget ledes nå også av en manager uten annen Premier League-erfaring enn de fire strake kampene han har tapt. Fikk på plass en ny spiss i helgen, men trolig må det hentes mer om dette skal kunne gå bra.

  Everton har havnet i gjørma denne sesongen, som forrige sesong. Frank Lampard har ikke maktet å lede laget inn på nye stier, og da mye grunnet mangelen av offensive alternativer. Om Lamps gis penger til forsterkninger eller om han bare gis sparken, det gjenstår fortsatt å se.

  Arsenal

  Arsenal troner ubesværet i tet på Premier League-tabellen, men skaden på Gabriel Jesus fikk det naturligvis til å gå kaldt nedover ryggen på Gunners-fansen. Så langt virker resten av troppen å ha tatt ansvar, når spillere som Martinelli, Saka, Ødegaard og Jesus-erstatter Nketiah alle har bidratt med scoringer siden brasilianeren forsvant ut. Nå er også Emile Smith Rowe tilbake etter fire måneders skadefravær. Et spissalternativ vil ganske sikkert bli hentet, men øverst på ønskelista virker uansett Mykhailo Mudryk å stå. Den 21-årige venstrevingen har allerede vært gjenstand for flere bud, og ting tyder på at ukraineren snart kan være Arsenal-spiller – selv om prisen virker å bli stiv.

  Aston Villa

  Unai Emery ønsker seg offensive alternativer, og spanjolen vil ganske sikkert få ønsket innfridd etter en oppløftende start på Villa-karrieren. En gjenforening med Villarreal-vingen Arnaut Danjuma ligger i kortene, mens også Watford-vingen Ismaila Sarr linkes til Villa Park. Ollie Watkins var ikke Steven Gerrards nærmeste allierte, men Watkins har levert varene etter managerskiftet. Kan hende trenger uansett unggutten flere enn Danny Ings som kan gi ham pes om plassen. Stødig tropp, men flere spillere har også gått lenge uten spilletid. Mye tyder på at det vil bli trafikk både inn- og ut dørene i Birmingham-klubben i januar. Alex Moreno (Betis) og Mohamed Elneny (Arsenal) virker nærmest overgang til Villa.

  Bournemouth

  Både nytt eierskap og ny manager i Bournemouth, og alt tyder på at amerikanske Bill Foley vil åpne lommene på vidt gap i januar. Cherries-stallen er bred, men uten de helt store høydepunktene. Spesielt godt merkes det når nøkkelspillerne Lloyd Kelly og Marcus Tavernier er skadet og ute av spill. Har hatt hell med kjøp av spillere fra The Championship tidligere, og det ryktes da også bud på Bristol City-duoen Alex Scott og Antoine Semenyo. Også Burnleys midtbanespiller Josh Brownhill sies å stå på blokka. Brownhill er tidligere lagkamerat av manager Gary O’Neil, men det er jo slett ikke sikkert O’Neil sitter veldig lenge i sjefsstolen slik resultatene har vært siden han ble ansatt.

  Brentford

  Vindu Til Begjær S4 8 Brentford Scaled
  Kevin Schade, Brentford

  Brentford flyr høyt på Premier League-tabellen, og når man allerede denne sesongen har tatt full pott mot Liverpool, Manchester City og Manchester United virker jo ikke behovet for nye spillere veldig akutt. Manager Thomas Frank hviler imidlertid ikke på laurbæra, og det er allerede hentet en første nykommer. Den anvendelige Freiburg-angriperen Kevin Schade er hentet på lån ut sesongen, men tilsynelatende er det allerede avtalt permanent langtidskontrakt fra sommeren av. Schade kan brukes på flere posisjoner i angrepet, men er hentet tidlig for å kunne være et spissalternativ til Ivan Toney – som jo står i fare for å bli suspendert grunnet utidig gamling-aktivitet.

  Brighton

  Brighton scorer flust med mål om dagen, men et spissalternativ til Danny Welbeck hadde nok uansett vært på sin plass. Graham Potter virket fast bestemt på ikke å følge fansens etterlysninger, men etter managerskiftet kan det nok hende det letes etter et alternativ helt på topp. Et signal om så kom da Aaaron Connolly i helgen ble sendt på lån til Hull. Coventry-angriper Viktor Gyökeres er het potet, men svensken står også på blokka i klubber som Everton og Brentford. Roberto De Zerbis første transfervindu som Brighton-manager blir nok uansett ikke veldig travelt. Viktigst blir å beholde verdensmester Alexis Mac Allister, som jo fikk veldig mange nye beundrere etter VM. Mac Allister skrev imidlertid ny kontrakt umiddelbart før VM, og en eventuell kjøper må her legge store penger på bordet. Leandro Trossard og Moisés Caicedo er også ettertraktet og viktige å beholde.

  Chelsea

  Graham Potter ble anbefalt å hente seg angrepsspillere i Brighton, og kravene har ikke forandret seg etter ankomst Chelsea. Kjøpet av Pierre-Emerick Aubameyang er fortsatt vanskelig å bli klok på, og det vil ikke overraske om det hentes en spiss i januar. Linkes naturligvis til det meste av hva som kan krype og gå av storspillere – i de fleste posisjoner – og første nykommer ble presentert torsdag. Den unge franske midtstopperen Benoit Badiashile har ankommet fra Monaco, på kontrakt gjeldende frem til 2029. Lørdag ble også David Fofana presentert. VM-helten Enzo Fernandez virker også å være ønsket, men Fernandez vil bli særs kostbar. João Félix blir også nevnt, men Atletico Madrid-spilleren virker å ha blitt tilbudt til atskillige Premier League-klubber. Søndag ble det meldt om samtaler mellom Chelsea og Marcus Thuram.

  Crystal Palace

  Det linkes spisser til Palace, men mest prekært må det være å få på plass en ekstra midtbanespiller. Feinschmeckerne Wilfried Zaha og Eberechi Eze er gull verdt, men de hadde gjort enda mer nytte for seg om de fikk en hardtarbeidende ballvinner mellom seg. Zaha er samtidig inne i sine siste seks måneder av Palace-kontrakten, og da gjenstår å se om det blir salg eller atter en ny Eagles-kontrakt på driblefanten. Aaron Wan-Bissaka ryktes å kunne være på vei tilbake fra Manchester United, men mer sannsynlig er det at man henter Galatasarays høyreback Sacha Boey. Marseille-angriper Bamba Dieng linkes også inn, mens Jack Butland er sendt på lån til Manchester United.

  Everton

  Vindu Til Begjær S4 8 Wolverhampton Scaled
  Viktor Gyökeres, Coventry

  Lavest odds i januarvinduet gis på et offensivt kjøp av Everton. Frank Lampard har ikke alternativer til Dominic Calvert-Lewin, og den engelske landslagsangriperen er som kjent skadet det aller meste av tiden. Neal Maupay ble hentet fra Brighton i sommer, men franskmannen har så langt notert flere gule kort (2) enn scoringer (1) for Everton. Hertha-vingen Dodi Lukebakio, Coventry-spissen Viktor Gyökeres, den unge nederlandske vingen Noa Lang og Almerías anvendelige angrepsspiller Largie Ramazani har alle blitt nevnt, mens det jo også har gått rykter om et mulig lån av Manchester United-svensken Anthony Elanga. Villarreals offensive midtbanespiller Nicolas Jackson har også blitt nevnt som en mulig fremtidig Everton-spiller. Om Lampard blir den som får styre januarhandelen er i skrivende stund usikkert.

  Fulham

  Fulham har gjort imponerende Premier League-comeback, og før man var halvveis hadde man plukket like mange poeng som man gjorde frem til mai i sine to tidligere forsøk i eliten. Marco Silvas tropp virker stødig nok, selv om fansen roper etter bedre dekning på høyrebacken. Har blitt koblet med Arsenal-back Cedric og Evertons midtbanespiller Abdoulaye Doucoure, men i begge tilfeller heter det at spillerne har i overkant optimistiske lønnskrav. Det er uansett slett ikke sikkert Fulham trenger å gjøre noen forandringer i troppen overhodet, da Silva har godt med kvalitet i bakhånd til førsteelleveren. 

  Leeds

  Vindu Til Begjær Wober Scaled
  Max Wöber, Leeds United

  En venstreback og en spiss sto øverst på ønskelista i Leeds da nyttårsrakettene landet, og backen ble raskt presentert. Anvendelige Maximilian Wöber er hentet fra Salzburg for en foreløpig ukjent overgangssum, og kontrakten oppgis å lyde på fire og et halvt år. Jesse Marsch skal ikke ha blitt tildelt et veldig spennende overgangsbudsjett, men noen flere forandringer vil ganske sikkert bli gjort. Everton-stopper Mason Holgate blir nevnt som et mulig transfermål, men Leeds trenger også alternativer til Patrick Bamford. Chris Wood scoret flust med mål for Leeds i The Championship, og ryktene sier at Newcastle-angriperen er ønsket hjem til Elland Road. Mer sannsynlig virker det å være at man får napp på Hoffenheim-angriper Georginio Rutter.

  Leicester

  Onde tunger vil nok mene Leicester mest av alt trenger et nytt medisinsk team, men Brendan Rodgers vil nok gå for å hente alternativer til stadig skaderammede førstelagsspillere. Leicester brukte tross alt minst penger av alle Premier League-klubber i sommervinduet, da 15 pundmillioner på Wout Faes var alt som ble lagt på bordet. En høyrekant, en venstreback og enda en midtstopper er av hva som sies å stå på ønskelista. Marokkos VM-helt Azzedine Ounahi, Newcastle-keeper Martin Dubravka, AZ-backen Milos Kerkez, Stoke-forsvarer Harry Souttar og Atalantas Jeremie Boga er av flere som linkes inn. Samtidig er spillere som James Maddison, Dennis Praet, Youri Tielemans og Caglar Söyüncü ønsket av andre.

  Liverpool

  Jürgen Klopp og Liverpool tjuvstartet januarvinduet da de foran flere andre interesserte hentet Cody Gakpo fra PSV. Den anvendelige angriperen blir spesielt viktig når både Luis Diaz og Diogo Jota er skadet, men Liverpool trenger mer. Og det er naturligvis i midtbaneleddet det først og fremst trengs foryngelse og løpskraft. Veteranene Milner, Ox og Henderson synger på siste verset, mens jyplingene Harvey Elliott og Fábio Carvalho trenger tid. Naby Keita har aldri vært spilleren man trodde man kjøpte, og da er det plutselig tynt med alternativer. Spesielt når også Fabinho denne sesongen er langt fra tidligere storhet. Thiago er naturligvis klasse, men skadeplaget og uten særlig støtte. Spill- og resultater den siste drøye måneden tilsier at det vil bli tatt grep i januar.

  Manchester City

  Pep Guardiola har allerede gitt klar beskjed om at det ikke vil bli handlet i januar. Manchester City har da heller ingen åpenbare mangler i laget, men heller dobbel dekning i alle posisjoner. Jude Bellingham sies å stå høyt på ønskelista, men der er det mange om beinet. Dortmund slipper nok uansett ikke sin juvel før til sommeren. Pep har verktøykasse mer enn stor nok, og da blir det opp til ham å forvalte ressursene godt nok til å plukke nye titler.

  Manchester United

  Vindu Til Begjær Weghorst Scaled
  Wout Weghorst, Burnley

  En spiss har lenge stått på ønskelista i Manchester United, men kan hende venter man nå til etter inneværende sesong før man finner sin mann. Anvendelige Marcus Rashford har tross alt funnet toppformen, mens også Anthony Martial leverer varene foran mål. Omstridte eiere vurderer salg, og da vil det neppe bli gjort de helt store investeringene denne vinteren. Et lån, eller et budsjettkjøp av en angriper kan uansett finne sted, når man tross alt har skaffet seg god posisjon til å kjempe om topp 4, og Wout Weghorst-ryktene virker det å være hold i. Sommeren vil nok inneholde flere både ut- og innganger i United-troppen. Det viktigste denne vinteren var nok tross alt å bli kvitt Cristiano Ronaldo, og dette lyktes man jo med. Martin Dubravka er sendt hjem til Newcastle, mens Jack Butland er hentet inn som ny reservekeeper.

  Newcastle

  Som i sommervinduet blir det linket et kobbel av stjernespillere til Newcastle, men spørsmålet er hvor mye Eddie Howe vil risikere å forandre på spillertroppen når det går så godt som det jo faktisk gjør. Verdt å huske at man nå også kjemper om topplasseringer med viktige spillere på skadelista. Alexander Isak var det viktigste sommerkjøpet, og den svenske landslagsspilleren returnerte i helgen fra skade. Borussia Mönchengladbachs Marcus Thuram sies å stå høyt på ønskelista, mens det også prates om Leeds-vingen Jack Harrison, Leicesters Youri Tielemans, Moussa Diaby (Leverkusen) og Moises Caicedo fra Brighton. Chris Wood er ønsket hjem til Leeds, men Howe lar neppe spydspissen forlate St. James’ Park i januar.

  Nottingham Forest

  Forest-eierne er som kjent ikke redde for å handle spillere, men så travelt som det var i sommer vil det garantert ikke bli. 23. nykommer ble hentet rett før jul, og det er grenser for hvor mange det er plass til. En målscorer står nok uansett på handlelista, når verken sommerkjøpene Taiwo Awoniyi og Morgan Gibbs-White, eller Brennan Johnson har levert i målprotokollen. Sam Surridge scoret flust med mål i opprykkssesongen, men har knapt fått spilletid i Premier League. Surridge linkes nå til Burnley, hvor han kan ende opp med ny opprykksfeiring. Også Middlesbrough og Sunderland skal ha forhørt seg om Surridge.

  Southampton

  Vindu Til Begjær S4 8 Southampton Scaled
  Mislav Orsic, Southampton

  Southampton trenger forsterkninger i alle lagdeler, men kanskje først og fremst helt på topp. Adam Armstrong har alt annet enn vært en suksess siden overgangen fra Blackburn Rovers, (til tross for seiersmål lørdag) og Che Adams er har sløst voldsomt med sjansene denne sesongen. Dødballfoten fra James Ward-Prowse er lagets største offensive trussel. Mislav Orsic (Dinamo Zagreb) ble uansett førstemann inn portene på St. Marys, da 30-åringen ble presentert lørdag. Beto (Udinese), Carlos ‘Charly’ Alcaraz (Racing Club), Chuba Akpom (Middlesbrough) og Tete (Shakhtar Donetsk) er av mange som kobles med Southampton. Samtidig er man usikre på hvor lenge Nathan Jones blir sittende. Mange lot seg overraske over at valget falt på den tidligere Luton-bossen da Ralph Hasenhüttl ble sparket, og Jones har da også fått en tøff start på St. Mary’s.  Lørdagens FA-cupseier ga imidlertid et etterlengtet pusterom.

  Tottenham

  Antonio Conte krever penger til tunge kjøp for å kunne lede Tottenham til topp 4, men Spurs-fansen virket å ha snudd ryggen til italieneren før det etter 45 gode minutter mot Palace ble hentet sterk borteseier som bedret forholdet. Om lommeboka åpnes for Conte gjenstår å se. Aller mest haster det med å få på plass en dugelig høyreback, noe man vel ikke har hatt siden Kyle Walkers dager i Nord London. Pedro Porro (Sporting Lisboa), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Franck Kessie (Barcelona), Alexis Mac Allister (Brighton), Alessandro Bastoni (Inter) og James Maddison (Leicester) er noen av de som kobles med Tottenham. Landslagskeeper Jordan Pickford og Brentfords David Raya  pekes begge ut som mulige erstattere for aldrende Hugo Lloris.

  West Ham

  David Moyes brukte store penger i sommervinduet, men har fått beskjedent med valuta for pengene. Virker å være den, sammen med Frank Lampard, som sitter mest urolig på trenerbenken i Premier League akkurat nå. Backer og et ekstra spissalternativ virker å stå øverst på ønskelista, og Lorients hurtigtog Terem Moffi er av angriperne som kobles med The Hammers. Everton-forsvarer Michael Keane, Juventus’ midtbanespiller Weston McKennie og Villa-spiss Danny Ings er av andre spillere som linkes til London Stadium. Declan Rice tippes å forlate West Ham etter inneværende sesong, og Hammers-ledelsen antas å tidlig lete frem en erstatter for lagets klart viktigste og beste spiller.

  Wolverhampton

  Julen Lopetegui lovet tidlig at det vill handles spillere i januar, og løftet til fansen ble tidlig innfridd. Matheus Cunha ble hentet fra Atletico Madrid og den brasilianske angriperen fikk sin debut allerede i Midlands-derbyet mot Aston Villa forrige uke. Lopetegui har offentlig uttalt at stallen er for tynn, og at det vil behøves en håndfull nye rekrutter denne måneden. Den unge Valladolid-backen Ivan Fresneda, den tårnhøye Stoke-forsvareren Harry Souttar, Bristol Citys midtbanespiller Alex Scott, Coventry-angriper Viktor Gyökeres, Mario Lemina (Nice), Manuel Ugarte (Sporting) og sisteskansen Pierluigi Gollini er av flere som linkes inn. Matheus Nunes kan være på vei til Liverpool, men neppe før inneværende sesong er unnagjort.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen