More

  -Vi vil til Europa

  Fotballekspertene dømmer Rosenborg nord og ned. Trener Kjetil Rekdal er noe usikker hvor laget står, men bryr seg lite med hva ekspertene måtte mene.

  Rosenborg har gjort unna en preseason preget av spillersalg, skader og sykdom. Treningskampene som er spilt har ikke gitt særlig med svar. Usikkerhet preger Rosenborg-laget, skal vi tro fotballekspertene i landets aviser.

  – Jeg er ikke usikker, sier Kjetil Rekdal (54), mannen som er betalt for å trene Rosenborg Ballklub og som forsvarer spillerne sine til Dovre faller.

  *Bestill et digitalt abonnement på Tipsbladet (første måned gratis!) og få vår seriestart-spesial ettersendt!

  -Vi Vil Til Europa 230404 01
  -Vi Vil Til Europa 3


  Samkjørt

  – La meg si det sånn, vi er ikke så samkjørte som vi burde være, sier Rekdal som tar seg tid til en telefon innimellom et telefonmøte. Det jobbes på høygir for å få inn en ny spiss til seriestart. Ole Sæter er ute lenge og med Stefano Vecchia og fjorårets store goalgetter Casper Tengstedt (15 mål på 14 kamper) solgt, så begynner det å bli tynt i angrepsrekka.

   – Det er noen målpoeng som er borte, men det får vi ikke gjort mye med. Vi har fått inn Oscar Aga. Han trenger nok tid, men har så langt gjort en god jobb. Han er god til å komme seg inn i boksen, men for å spille han god, så må vi få ballene inn der også, sier Rekdal.

  Ny angriper

  Han legger ikke skjul på det store behovet for å få inn en angriper.

  – Det jobbes med det, men det er ikke enkelt. Pengene vi fikk inn for Casper gir oss gode muligheter, men prisnivået er blåst til himmels og vi kan ikke handle på samme hylle som Molde og Glimt. Og så må vi treffe. Vi har ikke råd til å mislykkes. De angriperne som garanterer det, er ikke så lett å finne, sa Rekdal før det kort tid før deadline for vår Seriestart-spesial ble klart at den finske spissen Agon Sadiku (20) fra Honka var innlosjert på brakka. Sadiku scoret 14 mål på 26 kamper for Honka sist sesong.

  Rekdal tok over Rosenborg rett før jul i 2021 og går løs på sin andre sesong. Fjoråret ga en tredjeplass, 22 poeng bak Molde og fire bak Bodø/Glimt. De mest kritiske tipper Rosenborg minst like langt bak teten i år som i fjor. Presset fra det trønderske fotballpublikummet er stort.

  -Vi Vil Til Europa Rbk
  -Vi Vil Til Europa 4

  – Det skal være et press og det er alltid forventninger til Rosenborg. Det visste jeg da jeg tok denne jobben. Jeg har troen på spillerne mine. Vi har et godt lag og jeg tror vi skal bite godt fra oss og gjøre en god sesong.

  Skader

  Danske Carlo Holse hadde en kjempesesong i fjor. Han har slitt med skade hele oppkjøringen, men er på full fart tilbake nå. Tobias Børkeeiet har slitt de siste ukene og ser ikke ut som han rekker Viking-kampen andre påskedag. Det gjør heller ikke Edvard «Eddy» Tagseth. Dette gjør komponeringen av Rekdals første ellever litt usikker.

  – Hvor på banen spiller Markus Henriksen (31) i år?

  – I utgangspunktet skal han være midtstopper.

  Rekdal introduserte flere unge spillere i fjor, som Håkon Røsten (18), Sverre Nypan (16) og Marius Broholm (18).

  – De er store talenter som er i bra utvikling og til tross for småskader og sykdom hos Håkon, ser det ut til at de klarer all treningen i vinter bra.

  Rekdal er også glad for at Per Ciljan Skjelbred (35) bestemte seg for å ta en sesong til.

  – Per har gjort en god jobb i vinter. Vi har balanserte spilletiden, men han er i god form og bringer engasjement inn i laget.

  Europa viktig

  – Hvor skal Rosenborg havne for at du skal være fornøyd?

  – I fotballen i dag er det viktig å komme seg ut i Europa. For å klare det må vi enten komme blant de tre beste eller vinne cupen. Det er forventninger til oss og det er noe vi vet. Vi kunne gjerne vært mer samkjørte, men sesongen er lang med 30 tøffe kamper. Det er viktig å komme godt i gang. Jeg har tro på de spillerne vi har og tror dette skal bli bra, sier RBK-treneren og håper han skal finne svar på noen av de mange spørsmålene som stilles i og rundt Lerkendal før seriestart.

  Det er opplest og vedtatt at Trøndelags fotballstolthet skal spille 4-3-3.

  – Jeg er ikke så opptatt av det, men mer opptatt av å score mål. Vi er et råsterkt hjemmelag og skal bli vanskelige å slå og score mål på. Så får vi se hvor det bærer. Det er viktig å komme godt i gang, det er sikkert, sier Kjetil Rekdal.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen