More

  – Vi skal kjempe i toppen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Frigg er en av opprykkskandidatene i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, og Varg Støvland tror laget hans vil være med helt der oppe. 

  Sesongen 2022 ble av det ulykkelige slaget for Frigg. Oslo-klubben var tilbake i 2. divisjon forrige sesong, og har gjennom store deler av sin 118 år lange historie vaket mellom nivå tre og fire i divisjonssystemet. Klubben hadde sin storhetstid på 60- og 70-tallet, med spillere som blant annet Egil Olsen på laget. Den storhetstiden er foreløpig forbi, for forrige sesong endte med nedrykk tilbake til Norsk Tipping-ligaen. Frigg endte helt sist i PostNord-ligaen avdeling 2, med bare 20 poeng og 9 poeng opp til sikker plass på tabellen. 

  Denne sesongen har imidlertid klubben mobilisert, og midtbanespilleren Varg Støvland forteller om et lag som har klart å beholde flesteparten av spillerne man ønsket å ha med videre. Norsk Tipping har Frigg som den nest største opprykkskandidaten i avdeling 1 bak Fana, og Støvland tror laget hans kommer til å bite godt fra seg i sesongen som kommer. 
   
  Med i kapteinsteamet  
  – Folk har respondert på en bra måte. Vi var veldig fornøyde med laget som avslutta sesongen i fjor, og vi har blitt bedre siden da. Ambisjonen er at vi skal være med og kjempe i toppen. Vi har lyst til å vinne alle kamper vi spiller. Gjør vi det, ender jo det med opprykk. Men, vi skal i hvert fall slåss i toppen og være et lag som har en identitet, og som andre lag gruer seg til å spille mot, slår Varg Støvland fast overfor Tipsbladet. 

  27-åringen er en av Frigg-spillerne som bidrar med verdifull erfaring fra høyere nivå. Støvland har spilt i både Eliteserien og OBOS-ligaen med Sandefjord, og midtbanespilleren spiller derfor en viktig rolle på laget.  
   
  – Jeg er jo i kapteinsteamet, så jeg vil si jeg er en av lederne i laget. Jeg er kanskje ikke den mest vokale på banen, men jeg synes selv jeg har blitt bedre på det området. Jeg ønsker å være en av lederne som går frem og tar ansvar på banen, understreker den tidligere Sandefjord-spilleren. 
   
  Flere Oslo-klubber 
  Hva er dine personlige mål for sesongen, hvis du har noen? 
   
  For meg er det viktigste at laget presterer. Hvis jeg klarer å prestere på et godt nivå, så øker sjansene for at laget gjør det bra. Det er hovedmålet, selv om det selvsagt ville vært kult å plukke opp en del mål og assists også, forteller Varg Støvland. 

  Frigg har en sterk lokal tilhørighet på Oslo Vest. Klubben jakter aktivt lokale spillere når det rekrutteres til spillerstallen, og i trener Magnus Aadland har klubben en fagmann som kjenner Frigg bedre enn de fleste. 40-åringen har vært i Frigg siden 1999, og kommer til å piske i spillerne hva det betyr å representere klubbens logo på banen. Det blir også atskillige muligheter til å vise seg frem som det beste Oslo-laget i avdelingen; Lokomotiv Oslo, Grorud 2 og Ullern 2 er de andre hovedstadslagene i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 denne sesongen. 

  Vinnerodds Norsk Tipping

  Fana 2,75 
  Frigg 4,00 
  Gjelleråsen 6,00 
  Lysekloster 6,00 
  Os 15,00 
  Lillestrøm 2 25,00 
  Grorud 2 30,00 
  Sandviken 30,00 
  Lokomotiv Oslo 30,00 
  Stabæk 2 30,00 
  Skjetten 50,00 
  Skedsmo 50,00 
  Gneist 100,00 
  Ullern 2 100,00 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen