More

  Verst når det gjelder – nok en gang?

  Det er i skrivende stund litt over ett døgn til Norges skal spille sin skjebnekamp mot Serbia foran et fullsatt Ullevaal. Unngår Ståle Solbakkens mannskap å tape, vil Norge rykke opp i A-gruppa, og også få en bedre seeding når gruppa til EM-kvalifiseringen skal trekkes. Med tap for serberne, blir man stående i samme Nations League-divisjon, men også ble seedet i 3. potten i stedet for pott nummer 2. Det står med andre ord atskillig på spill i morgen kveld. Det er dårlig nytt for Norge sin del.


  For Norge har en lei tendens til å være verst når det gjelder. Tapet for Slovenia var sviende nok, men når det kommer til stykket, endrer ikke det så veldig mye av premisset før tirsdagens oppgjør mot Serbia. Norge ville (trolig) ikke hatt råd til å tape uansett. Det er møtet med serberne som virkelig gjelder. Kritikken haglet, rettmessig, etter tapet i Ljubljana. Laguttaket var det grunn til å rette etterpåkloke pekefingre mot, ikke minst valget av keeper. Skjønt det bør være mulig å forutse at man ikke setter en klubbløs og kamprusten keeper i mål.

  – Nå handler det om å nullstille. Det er finale på tirsdag på et fullsatt Ullevaal. VI må bare legge fra oss skuffelsen og bruke det som motivasjon og ekstra tenning inn mot tirsdag. Vi trenger all støtten vi kan få. Det har vært fantastisk på Ullevaal de siste gangene og vi håper alle fortsetter å lage liv så skal vi sammen ta seieren og sørge for gruppeseier, sa Arsenal- og landslagskaptein Martin Ødegaard etter nedturen i Slovenia, og det er selvsagt ingen umulighet at Norge faktisk går hen og slår Serbia. Norge er i skrivende stund knepne oddsfavoritten mot serberne. Spillselskapet Coolbet tilbyr 2,50 i odds på norsk triumf, mens serbisk seier gis 3,05 ganger innsatsen. Uavgjort står for øyeblikket til 3,32 ganger flesket.

  Den første kampen mot Serbia, samt dobbelttriumfene mot Sverige ga rettmessig grunn til at Norge har rundet et hjørne når det kommer til landslagsfotballen, men med til sammen ett poeng over to kamper mot Slovenia, er sannheten at vi fremdeles har et stykke å gå. At Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard holder skyhøy internasjonal klasse, vet vi alle, men det er dessverre atskillige hull å tette igjen defensivt. Norge har ikke hatt en toppkeeper siden Rune Jarsteins glansdager, men RBKs André Hansen er mer enn solid nok til å få klarsignalet mot Serbia. I midtforsvaret er Leo Østigård i ferd med å få sitt internasjonale gjennombrudd, men han trenger kontinuitet ved siden av seg, og høyreback-plassen bør man også få orden på.

  Norge taper ikke så mange fotballkamper, men de taper som regel de viktigste. 0-2-tapet for Nederland i VM-kvalifiseringen for ett år siden er ingen fiasko, men det så rett og slett ikke ut som Norge hadde noen som helst tro på det fra starten av, og var sjanseløse fra første pipesignal. Så var det tapet mot nettopp Serbia i EM-kvalifiseringen i 2020, der man røk ut på ekstraomganger, og vi husker alle tapet mot Ungarn i 2015, der man trodde på forhånd det bare var å møte opp for å sikre EM-billett.

  Innimellom disse kampene har man flere eksempler på at Norge, dessverre, som regel er verst når det gjelder. Skal Ståle Solbakken kvitte seg med det uhyggelige stempelet, er han nødt til å unngå tap mot Serbia i morgen kveld. Vi krysser fingrene for norsk triumf, og at en seier i morgen vil være første stoppested på reisen mot EM i Tyskland 2024.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen