More

  Våt dansk dynamitt og fransk betong

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Tunisia har ved to anledninger skrevet seg inn i VMs historiebøker. Først da de i 1978 ble første afrikanske nasjon med seier i et VM-sluttspill, da Mexico ble slått 3-1. Deretter i 2018

  da Fakhreddine Ben Youssef med sin 1-0-scoring i seieren mot Panama scoret VM-historiens mål nummer 2500. Franske Lucien Laurent scoret det første i 1930, Nederlands Rob Rensenbrink nr. 1000 i 1978, Argentinas Claudio Caniggia nummer 1500 i 1994 og Marcus Allbäck nummer 2000 da han utliknet for Sverige mot England i 2006, før altså tunisieren ble nestemann som nådde en milepæl. Stort mer enn som så har imidlertid ikke Tunisia oppnådd i VM-sammenheng, og bookmakerne har ikke særlig tro på at det skal feires særlig mer denne gang. Frankrike og Danmark er storfavoritter til å avansere fra gruppe D, mens Tunisia og Australia i beste fall kan kalles outsidere.

  Australske The Socceroos har jo også noen kuriøse VM-rekorder å vise til. 31-0-seieren mot Amerikansk Samoa fra 2001 er historiens største seier i kvalifiseringssammenheng, mens Archie Thompsons 13 fulltreffere fra samme kamp er individuell scoringsrekord. Både Tunisia og Australia havner denne gang uansett i skyggen av Frankrike og Danmark.

  Deschamps får kritikk

  Landslagssjef Didier Deschamps ble møtt med surmaget kritikk da han før helgen presenterte den franske VM-troppen. Fransk presse var ikke nådig, og tidligere landslagsspiller Jérôme Rothen mener Deschamps vil stille med et kompakt og kjedelig firemannsforsvar for å støtte opp om deres svakeste midtbane på veldig mange år. Midtbanen mangler som kjent den skadede stjerneduoen Paul Pogba og N’Golo Kante, mens forsvaret er rammet av skaden på Raphael Varane. Potensielle målscorere er man imidlertid ikke mangel av. Angrepstrioen bestående av Kylian Mbappe, Karim Benzema og Antoine Griezmann står naturligvis ikke tilbake for noen. Troppen har også en god miks av rutine og ungdommelig talent. Sisteskansen Steve Mandanda (37) og veteranangriper Olivier Giroud (36) er de to første over 36 år i et VM-sluttspill for Frankrike, mens Karim Benzema har blitt 34 og Hugo Lloris 35.

  Den nye gerenasjonen inneholder spillere som Arsenal-stopper William Saliba (21), Real Madrid-duoen Eduardo Camavinga (19) og Aurelien Tchouameni (22), mens også Mbappe, Leipzig-angriper Christopher Nkunku og forsvarstrioen Dayot Upamecano, Jules Kounde og Ibrahima Konate alle bare er 23 år. Mye godt i vente, og selv om Frankrike bare har vunnet én av sine siste seks kamper er altså Deschamps’ lag regjerende mester og av favorittene også i ørken-VM.

  Defensiv dynamitt

  Mens Frankrike har fokus på defensive mangler, er Danmarks mangler heller å finne i andre enden av banen. Kasper Schmeichel har ikke vært opp mot sitt beste etter å ha byttet ut Leicester med solrike Nice, men veteranen er en stødig og pålitelig sisteskanse. Landslagssjef Kasper Hjulmand har også flust av kompetente forsvarsspillere å velge mellom, med Simon Kjær (Milan), Andreas Christensen (Barcelona), Joachim Andersen (Crystal Palace), Joakim Mæhle (Atalanta) og Leeds-backen Rasmus Kristensen av dem som er med på flyet. Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg er den perfekte ballvinneren på midtbanen, mens Christian Eriksen er spilleren som skal bidra med kreativitet og dødballfot. Thomas Delaney (Sevilla) og Mathias Jensen (Brentford) vil også gjøre manns jobb på midtbanen, men offensivt er det vanskelig å se at noen peker seg ut.

  Jakten på en toppscorer

  Mikkel Damsgaard var den store danske stjernen i EM, men har fortsatt ikke funnet seg til rette i Brentford. Akkurat som Kasper Dolberg i Sevilla har det sort sett blitt innhopp denne sesongen, og ingen av dem har scoret mål i sine nye klubber. Andreas Cornelius var en suksess i Tyrkia, men har ikke vært i nærheten av tidligere nivå vel tilbake i FCK.                 Jonas Wind får minimalt med spilletid i Wolfsburg og da virker Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Martin Braithwaite (Espanyol) og Frankfurts Jesper Lindstrøm (Eintracht Frankfurt) å være alternative helt på topp. Ting tyder på at sistnevnte kan bli den som foretrekkes.

  Den tidligere Brøndby-profilen ble hentet til tysk Bundesliga forrige sommer, og har denne sesongen fått sitt endelige gjennombrudd. 22-åringen leverte i oktober fire scoringer og én målgivende pasning på fem kamper, og for innsatsen ble han nominert til utmerkelsen månedens spiller – sammen med profiler som Jude Bellingham og Christopher Nkunku. Kan hende er Lindstrøm spilleren som denne gang detonerer dansk dynamitt?

  Våt Dansk Dynamitt Og Fransk Betong S22 23 Jesper Lindstrom Danmark Scaled
  Våt Dansk Dynamitt Og Fransk Betong 2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen