More

  VAR-drama i åpningsrunden

  Videodømmingen skapte overskrifter allerede i første serierunde.

  Det ble en spennende seriepremiere i Eliteserien, som ventet. Aller mest fornøyd med vel overstått første serierunde, er kanskje Bodø/Glimt. Nordlendingene må nemlig tette igjen 18 poeng som skilte dem og regjerende seriemester Molde forrige sesong, og kunne knapt fått en bedre start på sesongen. For mens Kjetil Knutsens mannskap tok en sterk borteseier mot Sarpsborg 08, måtte Molde strekke våpen for Bodø/Glimts nordnorske kolleger, Tromsø.

  Introduksjonen av VAR har vært med på å skape et ekstra spenningsmoment foran denne sesongen, og videodømmingen måtte til pers allerede i første serierunde. Sarpsborg 08s Jeppe Andersen ble nemlig gitt gult kort etter at han kom altfor sent inn i en takling åtte minutter etter førsteomgang, men VAR ga dommer Ola Hobber Nilsen beskjed på øret at han kanskje burde omjustere avgjørelsen. Det sa pipeblåseren seg enig i, og etter en rask titt på monitoren, ombestemte Hobber Nilsen seg og dro frem det røde kortet.

  Da hadde allerede Sondre Sørli og Alberg Grønbæk sendt gjestene opp i 2-0-ledelse, og det ble også sluttresultatet i Sarpsborg. Dermed ble det en finfin start på sesongen for Bodø/Glimt, men det ble det ikke for regjerende mester Molde. De fikk en vrien bortekamp mot Tromsø i seriepremieren, og det var Tromsø som kunne juble for alle poengene. Vegard Erlien ble matchvinner med en flott avslutning fra 16 meters hold. Molde kjørte over Gutan i store perioder, men må likevel reise hjem til rosenes by med null poeng i sekken.

  Poeng ble det heller ikke for Sandefjord, som møtte HamKam til tidlig nedrykksduell på Briskeby. Debutanten Henrik Udahl senket vestfoldingene med sine to scoringer, og SF fikk dermed en tøff start på sesongen. Vålerenga kom derimot godt i gang med sesongen med 1-0-seier på Aalesund, mens oppgjøret mellom Stabæk og Odd ebbet ut i 0-0 på Nadderud. Tidligere på dagen sørget Adrian Nilsen Pereira for at alle poengene ble igjen på Lerkendal, da Rosenborg seriepremierte mot Viking.

  Eliteserie-kvelden ble avsluttet på Brann Stadion, der nyopprykkede Brann tok imot Haugesund, og rødtrøyene inviterte til festaften i Bergen. Det var de gjestende rogalendingene som så ut som det nyopprykkede laget i Vestlands-derbyet. Brann knuste Haugesund 3-0 i en kamp de vant fullt fortjent. Bård Finne, spissen som har vært i superform gjennom vinteren, tok med seg formen fra sesongoppkjøringen og ble kampens store profil med sine to scoringer. Det var også han som skaffet straffesparket som ga 1-0 i førsteomgang. Allerede synges det om at “Gullet skal hem” i Bergen, og bergenserne kan i alle fall se ned på resten av Eliteserien fra sin tabelltopp etter første serierunde.

  Resultater 2. påskedag

  Rosenborg – Viking 1-0
  Aalesund – Vålerenga 0-1
  Tromsø – Molde 1-0
  Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt 0-2
  HamKam – Sandefjord 2-0
  Stabæk – Odd 0-0
  Brann – Haugesund 3-0

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen