More

  Vanskelig tysk runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fredagskampen er en åpen affære mellom Mainz og Borussia Mönchengladbach. Gjestene fikk denne uken beskjed om at Ramy Bensebaini med stor sannsynlighet reiser gratis til Borussia Dortmund til sommeren når kontrakten utløper. 24 år gamle Derrick Köhn fra 2. Bundesliga-klubben Hannover 96 er ifølge Sport Bild erstatteren man nå har sett seg ut. Lørdag 15.30 er det avspark i fem nye kamper. Werder Bremen blir naturlige favoritter hjemme mot nedrykkstruede Bochum mens Köln mot Wolfsburg synes helt åpen. Vertene kunngjorde denne uken at Tim Lemperle har undertegnet ny kontrakt frem til 2025. Det var spekulert i at 21-åringen ville forlate klubben til sommeren etter å ha fått lite spilletid denne sesongen, men man har nå lovet talentet et utlån til sommeren som en del av kontraktsforhandlingene. Bunnoppgjør venter samtidig i Hertha Berlin – Augsburg mens formlaget Borussia Dortmund kommer til å mange tilhengere mot Hoffenheim.

  Champions League-duellanter

  Størst spenning i 15.30-kampene knytter det seg imidlertid til RB Leipzig mot Eintracht Frankfurt. Begge lagene var i aksjon i Champions League-sluttspillet denne midtuken. Vertene spilte 1-1 hjemme mot Manchester City etter at Josko Gvardiol utlignet 20 minutter før slutt. Etter kampen var trener Marco Rose klar på at forsvarsstjernen kommer til å være RB Leipzig-spiller også neste sesong til tross for at han er ønsket av «halve Premier League»:

  – Han vil være RB Leipzig-spiller også neste sesong. Han er glad for å være her. Det er riktig at han har sagt at han ønsker å spille i Premier League, men han har ikke sagt når det skal skje!

  Stjernespiller Christopher Nkunku returnerte fra skade i siste ligakamp, men pådro seg en ny smell på trening denne uken. Det ble dermed med et nytt innhopp mot Manchester City. Timo Werner benyttet samtidig muligheten til å kritisere sin tidligere Chelsea-trener Thomas Tuchel:

  – Jeg hadde gode første seks måneder i Chelsea. Jeg scoret mål og spilte godt. Så glemte manageren alt jeg hadde levert. For å finne gleden i fotballen igjen måtte jeg tilbake til Leipzig. Jeg måtte bare forlate Chelsea. Det er normalt at en manager liker noen spillere mer enn andre og det må man bare aksepterte.

  Motstander Eintracht Frankfurt røk 0-2 hjemme mot Napoli tirsdag, men trener Oliver Glasner har på ingen måte gitt opp:

  – De var gode i 20-25 minutter og brukte den perioden godt. Vi har fortsatt sjansen. Den er ikke stor, men det er mulig. Vi skal ikke reise til Napoli som turister. Tar vi ledelsen 1-0 kan de bli nervøse.

  Jesper Lindstrøm ble denne uken linket til Liverpool, klubben han er stor fan av. Tidligere har også Arsenal vist interesse.

  Full tillit til Reis

  Lørdagens program avsluttes med Schalke 04 mot Stuttgart. Vertene ligger fortsatt sist på tabellen, men har nå spilt fire 0-0-kamper på rad og fungerende sportsdirektør Peter Knäbel er klar på at man ønsker å beholde trener Thomas Reis selv om sesongen skulle ende med nedrykk. Søndag venter Freiburg mot Bayer Leverkusen der gjestenes Daley Sinkgraven nå virker fast bestemt på å forlate klubben etter sesongen. Runden avsluttes med gigantoppgjøret Bayern München – Union Berlin som vi kommer tilbake til som én av våre utvalgte hovedkamper denne helgen.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen